Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.11.2022 03:11

Premjera parodoje "MEDICA 2022": ACE pritaikyti sukimosi stabdžiai STIL ortozėje nuo tremoro

Daugiau nei 30 milijonų žmonių visame pasaulyje kenčia nuo nevalingo rankų drebėjimo dėl Parkinsono ligos arba esencialinio tremoro. Padėti šiems žmonėms - tai STIL B.V. misija. Naujoviška Nyderlandų pradedančioji įmonė bendradarbiaudama su ACE Stoßdämpfer GmbH iš Vokietijos sukūrė specialią ortozę nuo tremoro.

Drebulys apibrėžiamas kaip ritmiškas, nevalingas kūno dalies svyruojantis judesys. Nors retkarčiais visi dreba, pavyzdžiui, kai nervinasi, šis nedidelis drebulys netrukdo kasdienei veiklai. Tačiau kitos patologijos sukelia neįgalų drebulį. Pavyzdžiui, esencialinis drebulys yra labiausiai paplitęs neurologinis judesių sutrikimas, kuriuo visame pasaulyje serga daugiau kaip 5,8 proc. vyresnių nei 65 metų gyventojų. Apskaičiuota, kad Parkinsono liga serga daugiau kaip 10 milijonų žmonių Žemėje. Dėl abiejų sutrikimų gali būti labai sunku atlikti kasdienius veiksmus, pavyzdžiui, valgyti ir gerti. Nors drebulys kartais gali būti gydomas farmakoterapija arba operacija, šie gydymo būdai turi trūkumų. Maždaug pusei sergančiųjų drebulys sumažėja tik dėl medikamentinio gydymo. Chirurginė operacija tam tikriems asmenims gali būti pavojinga procedūra, be to, tikėtina, kad bėgant metams tokio gydymo veiksmingumas mažės. Atsižvelgiant į tai, gydymas, kuris veiksmingai šalina drebulį keičiant galūnių biomechaniką, gali būti perspektyvus alternatyvus sprendimas. Tokio požiūrio STIL siekia su savo nauja drebėjimo stabilizavimo ortoze.

Įkvėpimo blyksnis
IJsbrandui de Lange'ui, bendrovės STIL generaliniam direktoriui ir įkūrėjui, biomechaninės pagalbos idėja pirmą kartą kilo 2014 m., kai jis pamatė Michaelo J. Foxo fondo reklaminį vaizdo įrašą apie Parkinsono liga sergančius žmones. Jis pasakoja: "Šis drebulys - tai nevalingi rankų judesiai, atsirandantys daug kartų susitraukiant ir atleidžiant raumenis. Nors drebėjimas yra neurologinio sutrikimo požymis, iš esmės drebančias rankas taip pat laikiau mechaniniu defektu, juolab kad tuo metu buvau mechanikos inžinerijos bakalauras ir į problemą žiūrėjau iš techninės perspektyvos. Jei mašina vibruoja nevalingai, galima taikyti aktyvius arba pasyvius slopinimo metodus ir išspręsti problemas. Kodėl tai neturėtų veikti žmogui, pagalvojau. Ši idėja liko mano galvoje, ir kai atlikau praktiką "Festo" bioninio mokymosi tinkle Vokietijoje, man kilo mintis, kurią norėjau įgyvendinti savo baigiamajame projekte", todėl Delfto technologijos universitete, kurdamas magistro darbą, jis sukonstravo eksperimentinį prietaisą, galintį atkartoti ir slopinti vibracijas. Nors tuo metu šis prietaisas dar tik kūrėsi, jis įrodė, kad mechanines jėgas galima veiksmingai panaudoti drebėjimui slopinti.

Iš pradžių apdovanojimai ir dotacijos, paskui aklavietė
Šiuo pagrindu 2017 m. buvo įkurtas STIL. Po kelerius metus trukusių tyrimų komanda, bendradarbiaudama su pacientais ir gydytojais, sukūrė dėvimą sprendimą, slopinantį drebulį - STIL ortozę. Šis medicinos prietaisas nukreipia biomechanines jėgas iš plaštakos į ranką per kinematinę struktūrą su keliais dirbtiniais sąnariais. Pirma, ši patentuota konstrukcija suteikia visišką rankos judėjimo laisvę. Be to, kiekviename sąnaryje integruoti specialūs slopintuvai, kurie neutralizuoja aukšto dažnio virpesius, atsirandančius dėl drebėjimo, tačiau leidžia atlikti numatytus judesius. Dėl šio derinio STIL ortozė yra unikali visame pasaulyje ir leidžia drebėjimu sergantiems pacientams vėl savarankiškai valgyti ir gerti. STIL greitai rado partnerių Nyderlanduose, tokių kaip "EIT Health", "Rabobank", "Reiner de Graaf" ligoninė ir net Nyderlandų smegenų fondas, kurie parėmė pradedančiąją įmonę. Taip buvo sukurtos kelių kartų ortezų nuo tremoro techninės savybės, kurios sulaukė profesinių sluoksnių dėmesio, apdovanojimų ir tarptautinio bendradarbiavimo, pavyzdžiui, "Eurostars" projekto kartu su Fraunhoferio biomedicininės inžinerijos institutu. Tuo pat metu užkulisiuose IJsbrandas de Lange, STIL vyriausiasis technologas Nicola Pambakianas ir jų komanda nuolat tobulino savo išradimo dizainą ir kūrė savo komponentus, iš dalies naudodami CAD ir 3D spausdintuvus, iš dalies įsigydami turimus standartinius mašinų elementus. Pastarasis atvejis buvo susijęs su tinkamo komponento, kuris būtų integruotas į ortozę ir padėtų sušvelninti ir kontroliuoti rankos ir riešo judesius, nustatymu. Iš pradžių STIL bandė naudoti komerciniame sektoriuje esančius rotacinius stabdžius, tačiau greitai suprato, kad šie komponentai nėra tinkami jų naudojimo atvejui. Kai Nicolui Pambakianui ir inžinierių komandai prireikė tiekėjo pagalbos dėl individualaus slopinimo sprendimo, jie atsidūrė aklavietėje. Lengviausia buvo internete ieškoti alternatyvių amortizatorių gamintojų. Tačiau surasti tiekimo partnerį, kuris norėtų nueiti papildomą mylią su STIL, yra kita istorija.

Mąstyti globaliai ir veikti lokaliai
Atlikdami internetinį tyrimą, STIL nustatė, kad "ACE Stoßdämpfer GmbH" yra galimas kandidatas bendradarbiauti. Langenfelde (Vokietija) įsikūrusi bendrovė, priklausanti "Stabilus", vienai pirmaujančių pasaulyje judesio kontrolės sprendimų tiekėjų, siūlo ne tik platų standartinių produktų, skirtų smūgiams ir vibracijai slopinti ir kontroliuoti, bet ir pagal užsakymą atliekamus inžinerinius darbus. Dar vienas pliusas yra tai, kad ACE labai glaudžiai bendradarbiauja su klientais ir suinteresuotomis šalimis per platų savo pardavimo inžinierių ir išorinių pardavimo partnerių tinklą visoje Europoje. Pavyzdžiui, Hanas Titulaeris ir Ralfas Küppersas jau daugiau nei dešimtmetį sėkmingai dirba su klientais ir platintojais kaip ACE ekspertai Beniliukso šalyse. STIL greitai sudomino ACE darbo stilius - mąstyti globaliai ir veikti vietoje, nes Hanas Titulaeris tapo vis svarbesniu pirmuoju kontaktiniu asmeniu, į kurį galima kreiptis dėl profesionalių patarimų ir produktų pavyzdžių. Kadangi ACE yra susipažinusi su mechaninės vibracijos valdymu ir medicininių technologijų taikymais, bendrovė galėjo tiesiogiai prisidėti konkrečiomis žiniomis, susijusiomis su STIL ortezų naudojimo atvejais. Taigi, portfelyje galima rasti įvairių tipų rotacinių stabdžių, kurie davė daug žadančių rezultatų pacientų bandymų metu - tai puiki ilgalaikės partnerystės pradžia. "Kai pamatėme STIL reikalavimus, susijusius su slopinimo savybėmis, matmenimis, taip pat ilgaamžiškumu, rinkoje dar nebuvo tinkamų slopinimo sprendimų, - aiškina Hanas Titulaeris, - o dar sunkiau pasidarė, kai pagalvojote, kad jie yra integruoti į prietaisą, kurį pacientai nešioja kiekvieną dieną."Apibendrinant galima teigti, kad STIL aiškiai atsižvelgė į paciento poreikius ir tinkamą pagalvių veikimą, tačiau neturėjo pakankamai išteklių, kad sukurtų optimaliai tinkantį fizinį gaminį. Todėl STIL inžinieriai paklausė Hano Titulaerio ir augančios ACE projekto komandos, vadovaujamos generalinio direktoriaus daktaro Peterio Kremerio ir produktų vadybininko Heinerio Tapkeno, ar būtų įmanoma bendradarbiauti kuriant naują revoliucinį slopintuvą jų medicinos gaminiui. ACE sutiko priimti šį iššūkį.

Papildoma mylia
Platus vibracijos slopinimo ir greičio reguliavimo sprendimų asortimentas, kurį pasirinko ACE, ir bendrovės noras kartu su partneriais kurti specialiai pritaikytus gaminius vėliau pasirodė esąs sėkmingas derinys. Bendradarbiavimas prasidėjo nuo naudotojo ir techninių reikalavimų, pavyzdžiui, pageidaujamo dažnio ir ašinės apkrovos jėgos, nustatymo. Be to, šiuo konkrečiu atveju neleidžiama naudoti atatrankos. Priešingu atveju amortizatorius tinkamai neabsorbuotų drebančio judesio ir jis būtų prarastas žaidime. Tokios savybės beveik niekada nepavyksta pasiekti naudojant prekyboje esančius komponentus. Galiausiai, bet ne mažiau svarbu, kad gaminys būtų gerokai ilgaamžiškesnis nei įprastas rotacinis stabdys.

Po to, kai ACE konsultantų komanda ir inžinieriai priėmė iššūkį ir sukūrė naujus rotacinius stabdžius, ACE pirmiausia atliko technines peržiūras ir tik tada STIL buvo galima patvirtinti su pacientais. Iš viso, kol komanda pasiekė idealų sprendimą, buvo sukurtos trys sukimosi stabdžių kartos. Tada STIL davė žalią šviesą didesniam užsakymui naudoti specialios serijos rotacinius stabdžius pirmajame klinikiniame tyrime, kurį tikimasi užbaigti iki 2022 m. pabaigos. Jei ir šie rezultatai bus teigiami, bendrovė galės ženklinti savo unikalų medicinos prietaisą CE ženklu. Šis pasiekimas nebūtų buvęs įmanomas be ACE paramos ir atkaklumo.

"ACE buvo labai įdomu dalyvauti šiame fantastiškame projekte. Jauna IJsbrando ir Nicolės komanda sukūrė labai novatorišką produktą, kuris padės daugeliui žmonių kasdieniame gyvenime. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės galėję pasiūlyti STIL įmonei jos ieškomą amortizacijos sprendimą ir linkime jai sėkmės visame pasaulyje", - sakė Dr. Peteris Kremeris ir Heineris Tapkenas. Laimingas IJsbrandas de Lange prisimena bendradarbiavimą ir komentuoja: "Per daugelį metų esame dirbę su daugeliu partnerių, tačiau nė vienas iš jų neparodė tokio atsidavimo, kokį ACE skyrė mūsų partnerystei. Buvau ir tebesu sužavėtas ACE lankstumu, paslaugų kokybe ir puikiais gaminiais."

STIL dabar yra arti to, kad ortozė "Anti-Tremor Orthosis" būtų pristatyta Nyderlandų sveikatos priežiūros rinkai. Bendrovė taip pat suvienys jėgas su "Stabilus", ACE patronuojančiąja bendrove, ir pirmą kartą plačiau pristatys šį medicininių technologijų sprendimą parodoje "Medica 2022", kuri vyks lapkričio 14-17 d. 14 salėje, D68 stende. Planuojama, kad ortozė kitose Europos šalyse bus pradėta naudoti 2024 m., o bandomoji rinka bus Vokietija.

Daugiau naujienų

Skaitmeninimas ir taupaus valdymo metodas daugelyje įmonių laikomas sveikintinu lieknėjimo vaistu...

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tai...

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tod...

22.12.2023 01:05

Saugos amortizatoriai
Avarinės stotelės specialistai švenčia filmų ir televizijos premjeras
Kai kalbama apie pramoninio slopinimo technologiją, ACE yra vienas iš pirmųjų inžinierių ir projektuotojų visame pasaulyje. Nesvarbu, kokių klausimų šiomis dienomis turi ekspertai, ACE visada greitai į juos atsako internetu arba asmeniškai susisiekus su jais vietoje.

Neįgaliųjų vežimėlių dizainą dar galima tobulinti. Tai įrodo "Hoss Mobility", kuris buvo sukurtas...