Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Kritimo bandymų dizainas: jaunieji mechanikos inžinerijos talentai remiasi ACE amortizatoriais

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Todėl trys mechanikos inžinieriai nerizikavo, kai garsioji bendrovė "Meyra" užsakė jiems sukurti neįgaliųjų vežimėlių kritimo bandymų stendą - jie pasikliovė miniatiūriniais ACE amortizatoriais, kad apsaugotų savo konstrukciją.

Arne Hankemeieris, Julianas Raimannas ir Tobiasas Ridderis baigė valstybinio sertifikato mechanikos inžinerijos specialybės technikų mokymus, kurie buvo baigti Detmoldo Felix-Fechenbach-Berufskolleg profesinio rengimo kursuose. Volkeris Geise ten yra atsakingas už pedagoginį vadovavimą. Kaip jis patikino, technikos kolegijoje mechanikos inžinerijos technologijų specializacijoje daug dėmesio skiriama į praktiką orientuotam darbui. Todėl jis palankiai įvertino savo trijų absolventų planą, kad jie, rengdami baigiamuosius darbus, glaudžiai bendradarbiaus su bendrove MEYRA GmbH, priklausančia tarptautiniu mastu veikiančiai MEYRA grupei iš Kalldorfo. Ši bendrovė yra viena iš pirmaujančių pasaulyje aukštos kokybės neįgaliųjų vežimėlių gamintojų, ji taip pat išgarsėjo kaip reabilitacijos priemonių tiekėja. Vadovaudamiesi savo teiginiu "Mes judiname žmones", MEYRA darbuotojai visame pasaulyje padeda ir motyvuoja daugybę neįgaliųjų siekti didesnio mobilumo ir nepriklausomybės. MEYRA sutelkia atskirų pagrindinių kompetencijų žinias ir patirtį, kad įgytų naujų perspektyvų ir sukurtų novatoriškų sprendimų. Nuolatinis dialogas su nukentėjusiaisiais ir medicinos, terapijos bei priežiūros sričių ekspertais, taip pat glaudus bendradarbiavimas su medicinos prekių mažmenininkais leidžia kurti į praktiką orientuotus gaminius.

Šis holistinis ir į praktiką orientuotas MEYRA požiūris labai atitiko Felix-Fechenbachs-Berufskolleg mokymosi grupę, o kelias į naują technikų kartą vis tiek nėra tolimas. Taip yra todėl, kad Tobias Ridderis, vienas iš trijų jaunesniųjų darbuotojų, dirba konstruktoriumi neįgaliųjų vežimėlių gamintojo individualizuotos gamybos skyriuje. Kartu su Arne Hankemeieriu (Arne Hankemeier) ir Julianu Raimannu (Julian Raimann) jis sukūrė neįgaliųjų vežimėlių kritimo bandymų stendą, kuris skirtas visų pirma naujų modelių apkrovos gebėjimui išbandyti.


Reikalinga didelė apkrova

Šis bandymo įrenginys suprojektuotas taip, kad kiekvienas bandomasis pavyzdys būtų apkrautas didžiausiu leistinu svoriu ir įremtas į bandymų stendą. Tada atitinkamas vežimėlis užfiksuojamas ant griebtuvo, pneumatiniu būdu pakeliamas ir atlaisvintas nuleidžiamas nuo iš anksto nustatyto aukščio. Siekiant sušvelninti kėlimo įtaiso smūgio plokštės jėgą ir apsaugoti konstrukciją, trims technikams kilo mintis įrengti amortizatorius. Juk reikėjo ne tik įrodyti vežimėlių stabilumą, bet ir pats bandomasis įrenginys taip pat turėjo būti stabilus ir jo nereikėjo taisyti vos po kelių ciklų. Kitas argumentas hidraulinių amortizatorių naudai buvo tas, kad dėl savo tiesinių charakteristikų jie nepatiria atšokimo efekto. Tai užtikrina, kad ir taip daug laiko užimantis kritimo bandymas pernelyg neprailgtų. "ACE Stoßdämpfer GmbH" pristatymo, kuriame galėjome dalyvauti per pamokas, dėka sužinojome, kad amortizatoriai ne tik geriau sprendžia jiems skirtas užduotis, susijusias su jų slopinimo savybėmis.jie taip pat prisideda prie to, kad bandymai atliekami tyliau nei, pavyzdžiui, amortizuojant plieninėmis spyruoklėmis ar guminiais buferiais", - prisimena Arne Hankemeieris. Kadangi potencialius atvejus bet kada galima parodyti pagrindiniame tinklalapyje www.ace-ace.de, o atitinkamus gaminius taip pat galima užsisakyti tiesiogiai, studentų komanda kreipėsi į Langenfelde įsikūrusią ACE. Jų džiaugsmui, pardavimų inžinieriai ne tik patvirtino studentų projektinius duomenis, bet ir nemokamai pateikė jiems keturių mažų amortizatorių pavyzdžius. Toks požiūris jau daugelį metų yra įprasta ACE praktika, nes bendrovė pastebėjo, kad tokios paramos priemonės ir bendradarbiavimas su jaunaisiais akademikais ir technikos kolegijomis dažnai lemia inovatyvius sprendimus ir net naujas gaminių serijas. Galiausiai tiek neįgaliųjų vežimėlių gamintojas MEYRA, tiek ACE, kaip visų rūšių amortizatorių tiekėja, siekia to paties tikslo: teikti klientams patarimus ir paramą, kad jie galėtų kuo daugiau nuveikti savarankiškai.


Hidrauliniai amortizatoriai - tai problemų sprendėjai

Komandai gavus keturis miniatiūrinius amortizatorius MC25EUM iš ACE, viskas įvyko labai greitai: hidrauliniai komponentai dėl savo kompaktiškos konstrukcijos iš anksto numatyti greitai integruoti į esamas konstrukcijas. Šie amortizatoriai gali būti su riedėjimo diafragma ir be jos, todėl jie optimizuoja įvairias mašinas, greitai ir nesugriaunamai stabdydami mases. Klientai gali rinktis reguliuojamus ir savaime reguliuojamus variantus. Detmoldo atveju buvo naudojami savaime besireguliuojantys tipai. Iš kietos medžiagos pagamintų amortizatorių išoriniai korpusai užpildyti temperatūrai stabilia alyva, be to, juose integruotas fiksuotas ribotuvas. Mašinų elementai taip pat nereikalauja techninės priežiūros. Naudoti modeliai tinka 2,8 Nm/takto energijai sugerti, o eiga yra 6 mm. Trijų profesinės mokyklos absolventų komandinis darbas puikiai veikė viso projekto metu. Tobias Ridderis buvo atsakingas už dizainą, o Arne Hankemeieris ir Julianas Raimannas - už maketavimą ir dokumentaciją. Keturių ACE komponentų integravimas galiausiai buvo nedidelė užduotis, sako Arne Hankemeieris ir daro tokią teigiamą išvadą: "Galėjome tiksliai atlikti reguliavimą naudodami smulkų sriegį ir patikimai jį išlaikyti nustatytoje padėtyje naudodami fiksavimo veržlę. Amortizatoriai patikimai, tyliai ir greitai amortizuoja leistiną apkrovą ir visapusiškai atlieka savo paskirtį. Taip pat turime teigiamos patirties, kad didelę apkrovą galima sulėtinti beveik tyliai ir be jokio atoveiksmio mažiausioje erdvėje."


Daugiau naujienų

Skaitmeninimas ir taupaus valdymo metodas daugelyje įmonių laikomas sveikintinu lieknėjimo vaistu...

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tai...

22.12.2023 01:05

Saugos amortizatoriai
Avarinės stotelės specialistai švenčia filmų ir televizijos premjeras
Kai kalbama apie pramoninio slopinimo technologiją, ACE yra vienas iš pirmųjų inžinierių ir projektuotojų visame pasaulyje. Nesvarbu, kokių klausimų šiomis dienomis turi ekspertai, ACE visada greitai į juos atsako internetu arba asmeniškai susisiekus su jais vietoje.

Neįgaliųjų vežimėlių dizainą dar galima tobulinti. Tai įrodo "Hoss Mobility", kuris buvo sukurtas...

Palengvinimas tvarkant ir pertvarkant: universalus atsuktuvas su ACE dujine traukos spyruokle ir struktūriniais amortizatoriais