Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Smūgis be atoveiksmio: studentai renkasi miniatiūrinius ACE amortizatorius kritimo bandymų konstrukcijoms

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tai trys pradedantys mechanikos inžinieriai nerizikavo, kai garsios Vokietijos bendrovės MEYRA užsakymu sukūrė neįgaliųjų vežimėlių kritimo bandymo konstrukciją neįgaliųjų vežimėlių bandymų konstrukcija, sukurta garsios Vokietijos bendrovės MEYRA užsakymu.
Siekdami apsaugoti vidinius konstrukcijos elementus, jie rėmėsi miniatiūriniais amortizatoriais iš ACE konstrukcija.

Arne Hankemeieris, Julianas Raimannas ir Tobiasas Ridderis neseniai baigė
valstybės sertifikuotų technikų, besispecializuojančių mechanikos inžinerijos srityje, mokymus Felix-Fechenbach-Berufskolleg profesinėje mokykloje Detmolde. Volkeris Geise, atsakingas už šios profesinės mokyklos švietimo vadybą, pažymi, kad profesinės mokyklos mechanikos inžinerijos skyriuje labai svarbi į praktiką orientuoto darbo dalis. Todėl jis iš pat pradžių palankiai įvertino tai, kad trys jo absolventai norėjo glaudžiai bendradarbiauti su netoliese esančia įmone MEYRA GmbH, rengdami baigiamuosius darbus.

Ši tarptautiniu mastu veikiančios Kalldorfo MEYRA grupės narė yra viena iš pirmaujančių aukštos kokybės neįgaliųjų vežimėlių gamintojų, taip pat išgarsėjusi kaip reabilitacijos įrangos tiekėja. Vadovaudamasi savo teiginiu "Mes judiname žmones", MEYRA remia ir motyvuoja daugybę neįgaliųjų visame pasaulyje siekti didesnio mobilumo ir nepriklausomybės. Nuolatinis dialogas su žmonėmis, kuriems ši problema yra aktuali, taip pat su medicinos specialistais, terapijos ir priežiūros specialistais taip pat leidžia MEYRA kurti į praktiką orientuotus gaminius, be kita ko, glaudžiai bendradarbiaujant su specializuota medicinos reikmenų prekyba. Šis holistinis, praktinis požiūris labai tiko Vokietijos universiteto studijų grupei, nors buvo ir kitas ryšys: Tobias Ridderis, vienas iš trijų jaunųjų talentų, jau dirbo individualiems poreikiams pritaikytų gaminių dizaineriu įmonėje MEYRA, kai kartu su Arne Hankemeieriu ir Julianu Raimannu nusprendė sukurti
profesionalų neįgaliųjų vežimėlių kritimo testavimo prietaisą, kaip savo baigiamąjį darbą universitete. Visapusiškai remiami darbdavio, jie ėmėsi kurti konstrukciją, kuri pirmiausia būtų naudojama MEYRA naujų neįgaliųjų vežimėlių modelių apkrovos laikymo gebai išbandyti.

Reikalavimas: didelė apkrova

Bandymų įrenginys suprojektuotas taip, kad kiekvienas neįgaliojo vežimėlis pirmiausia būtų apkraunamas didžiausiu leistinu svoriu ir tada įvaromas į konstrukciją. Tada kiekvienas modelis užfiksuojamas ant griebtuvo ir pneumatiniu būdu pakeliamas bei nuleidžiamas nuo iš anksto nustatyto aukščio po užfiksavimo. Siekdami susilpninti kėlimo įrenginio smūginės plokštės
jėgą ir apsaugoti visą jų konstrukciją, trys technikai svarstė galimybę įrengti amortizatorius. Šio plano tikslas buvo ne tik įrodyti vežimėlių stabilumą, bet ir užtikrinti, kad pats bandomasis įrenginys būtų kuo stabilesnis ir jo nereikėtų remontuoti jau po kelių naudojimo ciklų.

Viename interviu studentai teigė žinoję apie vieną iš pagrindinių hidraulinių amortizatorių privalumų, t. y. tai, kad dėl savo tiesinių charakteristikų jie veikia be atoveiksmio efekto. "ACE Stoßdämpfer GmbH" pristatyme, kuriame galėjome dalyvauti per kursą, sužinojome, kad tam tikri amortizatoriai dėl savo slopinimo savybių gali ne tik geriau spręsti lėtėjimo uždavinius, bet ir padėti sumažinti amortizatoriaus poveikį.bet ir padeda bandymus atlikti tyliau nei anksčiau, ypač lyginant slopinimo uždavinius su plieninių spyruoklių ar guminių amortizatorių veikimu", - prisimena Arne Hankemeieris.
Kadangi ACE savo interneto svetainėje siūlo matmenų nustatymo įrankius: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html ir daug kitų naudingų paslaugų kartu su gaminiais, studentai susisiekė su ACE Europos būstine Langenfelde. Jų džiaugsmui, pardavimų inžinieriai ne tik telefonu patvirtino jaunųjų inžinierių projektavimo duomenis, bet ir nemokamai pateikė jiems keturių miniatiūrinių amortizatorių pavyzdžius. Tokią paramą jauniesiems inžinieriams ACE praktikuoja jau ne vienerius metus, nes bendrovė pastebėjo, kad remiant jaunuosius mokslininkus ir technikos mokyklas dažnai randama novatoriškų sprendimų ir net naujų gaminių serijų.

Problemų sprendimas: hidrauliniai amortizatoriai

Komandai gavus keturis miniatiūrinius amortizatorius MC25EUM iš ACE, viskas
vyko labai greitai: dėl kompaktiškos konstrukcijos hidrauliniai komponentai iš anksto numatyti greitai integruoti net ir į esamas konstrukcijas. Galimi variantai su diafragmos sandarinimo technologija ir be jos, todėl amortizatoriai optimizuoja įvairias mašinas, greitai ir nesugriaunamai stabdydami masę. Klientai gali rinktis reguliuojamus ir savaiminio kompensavimo variantus. Šiuo atveju buvo naudojami pastarieji. Išoriniai miniatiūrinių amortizatorių korpusai pagaminti iš vientiso plieno gabalo ir užpildyti temperatūriškai stabiliais specialiais skysčiais. Šie hidrauliniai mašinos elementai turi integruotus fiksuotus stabdžius ir nereikalauja techninės priežiūros. Juos sukūrė ir ištobulino ACE, jau daugiau kaip 60 metų pirmaujanti pramoninių amortizatorių
technologijų ir rinkos lyderė. Šioje programoje naudojamų modelių eiga yra 6mm ir jie tinka 2,8 Nm energijai per ciklą sugerti.

Trijų universiteto absolventų komandinis darbas puikiai veikė viso projekto metu. Tobias Ridderis buvo atsakingas už dizainą, o Arne Hankemeieris ir Julianas Raimannas - už konstrukciją ir dokumentaciją. Galiausiai keturių komponentų, kuriuos rėmė ACE, integravimas buvo nedidelė užduotis, sako Arne Hankemeieris ir daro šią teigiamą išvadą: "Galėjome tiksliai atlikti reguliavimą naudodami ištisinį komponentų sriegį ir patikimai išlaikyti juos nustatytose padėtyse naudodami pridedamas fiksavimo veržles. Šie amortizatoriai tikrai patikimai, tyliai ir greitai absorbuoja leistiną apkrovą ir visiškai atitinka savo paskirtį. Atlikdami bandymų seriją taip pat labai džiaugėmės, kad mažoje mūsų konstrukcijos montavimo erdvėje galima beveik tyliai ir saugiai stabdyti įvairias dideles mases be atšokimo.

Daugiau naujienų

Skaitmeninimas ir taupaus valdymo metodas daugelyje įmonių laikomas sveikintinu lieknėjimo vaistu...

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tod...

22.12.2023 01:05

Saugos amortizatoriai
Avarinės stotelės specialistai švenčia filmų ir televizijos premjeras
Kai kalbama apie pramoninio slopinimo technologiją, ACE yra vienas iš pirmųjų inžinierių ir projektuotojų visame pasaulyje. Nesvarbu, kokių klausimų šiomis dienomis turi ekspertai, ACE visada greitai į juos atsako internetu arba asmeniškai susisiekus su jais vietoje.

Neįgaliųjų vežimėlių dizainą dar galima tobulinti. Tai įrodo "Hoss Mobility", kuris buvo sukurtas...

Palengvinimas tvarkant ir pertvarkant: universalus atsuktuvas su ACE dujine traukos spyruokle ir struktūriniais amortizatoriais