Katalogas

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

2023 m. tarptautinis iššūkis šaldikliams: Optimizuokite savo saugojimo procesus -80 °C temperatūroje

Pasaulinis atšilimas yra iššūkis žmonijai - Šarm el Šeichas mums tai dar kartą priminė. Tačiau, be abstrakčių pasaulinių Jungtinių Tautų klausimų, padėti gali ir maži asmeniniai žingsniai. Diskusijose apie tvarumą pirmiausia kalbama apie energijos vartojimą. Ne išimtis ir laboratorinė įranga. Net ekologiškiausiems ir efektyviausiai energiją vartojantiems itin žemos temperatūros šaldikliams vis tiek reikia nemažai energijos, kad 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, metų metus būtų palaikoma itin žema -80 °C temperatūra.

Pelno nesiekianti organizacija "Mano žalioji laboratorija" ir Tarptautinis tvariųjų laboratorijų institutas (I2SL) dar kartą susivienijo, kad apdovanotų geriausias šaldymo įrenginių tobulinimo tvarumo požiūriu koncepcijas: Šaldiklių iššūkis 2023.

Naudotojai, įskaitant jus, gali pelnyti taškų imdamiesi veiksmų gerosios valdymo praktikos, temperatūros derinimo ir kitose srityse bei dalydamiesi informacija apie geriausią praktiką. Apdovanojimai bus skiriami tiems, kurie labiausiai prisidėjo prie energijos taupymo ir mėginių saugojimo gerinimo. Be to, kad optimizuojame savo šaldymo įrangą, visi mokomės sąmoningiau elgtis su energijos naudojimu laboratorijoje.

Nuo 2017 m., pagerinus šaldymo įrangą, iššūkis visame pasaulyje sutaupė daugiau nei 24 milijonus KWh elektros energijos.

Dėl atsakomybės už aplinką "Eppendorf" didžiuojasi, kad nuo 2018 m. jau šeštus metus iš eilės remia "Tarptautinį šaldymo iššūkį 2023".

Daugiau naujienų

Bioprocesų kūrime duomenys yra raktas į sėkmę. Būtina suprasti, kurie svarbiausi proceso parametr...

Efektyvi rankinio ir automatinio pipetavimo sąveika "Eppendorf" pristato naują modernią 96 kanalų...

ACT (angl. Accountability, Consistency, and Transparency) etiketės veikia panašiai kaip maist...

Gyvybės mokslų laboratorijose, kur tikslumas ir grynumas yra neginčijami dalykai, aplinkai nekenk...

"Investigators 2024" atitenka Clemensui Plaschkai, Austrija

Nepriklausoma žiuri, kuriai pirmininkavo profesorė Laura Machesky, 20 000 eurų premiją skyrė Clem...