Katalogas

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

"Eppendorf" gauna dar vieną ACT ženklą kaip apdovanojimą už aplinkai draugiškus prietaisus

ACT (angl. Accountability, Consistency, and Transparency) etiketės veikia panašiai kaip maistingumo ženklinimas ir jomis visapusiškai įvertinami su tvarumu susiję aspektai. Tai leidžia laboratorijoms lengvai įvertinti savo tiekėjų ekologiškumą.


Sertifikavimo procese nuodugniai įvertinami gamybos procesai, energijos ir vandens suvartojimas, pakuotės ir produktų šalinimo aspektai. "Eppendorf" jau gavo ACT ženklą daugiau nei 150 produktų.

Dabar pridėtos dar trys gaminių grupės
  • multipette®1) M4 daugkartinis dozatorius,
  • thermoMixer© C ir
  • neseniai pristatytas "Mastercycler® X40".

Šie gaminiai papildo vis didėjantį "Eppendorf" laboratorinių gaminių, kuriuos "My Green Lab" įvertino kaip draugiškus aplinkai, asortimentą, įskaitant centrifugas, biologines laboratorines eksploatacines medžiagas, pipetes ir itin žemos temperatūros šaldiklius.


"Eppendorf" įsipareigojimas siekti tvarumo akivaizdus gaminant visus šiuos neseniai ACT ženklu pažymėtus prietaisus, kurie surenkami Vokietijos gamyklose, naudojančiose 100 % atsinaujinančios energijos. Be to, "Eppendorf" ėmėsi daugybės iniciatyvų, siekdama kuo labiau sumažinti energijos suvartojimą ir atliekų kiekį šiose gamyklose.





Taikydama griežtą aplinkosaugos, sveikatos ir saugos politiką, įskaitant ISO 14001 sertifikavimą ir atsakingą cheminių medžiagų valdymą, taip pat naudodama perdirbtas ir perdirbamas pakavimo medžiagas, "Eppendorf" užtikrina aukštus saugos ir atsakomybės už aplinką standartus. Apie ACT ženklą ACT ženklo kriterijai, dar žinomi kaip poveikio aplinkai faktoriaus (EIF) kriterijai, buvo sukurti dalyvaujant pramonės ekspertams ir išorės suinteresuotosioms šalims. Mokslininkai, už tvarumą atsakingi asmenys, tiekimo ekspertai ir gamintojai pateikė vertingų pastabų dėl EIF kriterijų, todėl sukurta išsamiausia gyvybės mokslų produktų ženklinimo programa. ACT ženklinimo procesas apima trečiosios šalies atliekamą gaminio tvaraus poveikio, jo veikimo ir gyvavimo ciklo pabaigos patikrinimą. Šio proceso užbaigimas yra reikšmingas pasiekimas, suteikiantis gamintojui pagrindą ir sistemą nuolatiniam tobulėjimui.

Daugiau naujienų

Bioprocesų kūrime duomenys yra raktas į sėkmę. Būtina suprasti, kurie svarbiausi proceso parametr...

Efektyvi rankinio ir automatinio pipetavimo sąveika "Eppendorf" pristato naują modernią 96 kanalų...

Gyvybės mokslų laboratorijose, kur tikslumas ir grynumas yra neginčijami dalykai, aplinkai nekenk...

"Investigators 2024" atitenka Clemensui Plaschkai, Austrija

Nepriklausoma žiuri, kuriai pirmininkavo profesorė Laura Machesky, 20 000 eurų premiją skyrė Clem...

Laboratorijos priklauso nuo didelio našumo ir patikimumo plokštelių, kurias jos naudoja didelio n...