Katalogas

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Perdirbtos medžiagos - kitas žingsnis siekiant didesnio tvarumo aukštos klasės laboratorinių eksploatacinių medžiagų srityje

Gyvybės mokslų laboratorijose, kur tikslumas ir grynumas yra neginčijami dalykai, aplinkai nekenksmingų sprendimų poreikis yra didesnis nei bet kada anksčiau. Laboratorijos sprendžia savo veiklos poveikio aplinkai problemą ir supranta, kad vis didėjanti plastikinių eksploatacinių medžiagų paklausa nėra draugiška ištekliams. Todėl, kad taptų tvaresnės, būsimos laboratorinės eksploatacinės medžiagos iš plastiko turi būti gaminamos iš atsinaujinančių arba perdirbtų žaliavų.

Eppendorf įsipareigojimas siekti tvarumo matomas daugelyje sričių, įskaitant ir tai, kad nuo 2022 m. laboratorinės eksploatacinės medžiagos bus pradėtos gaminti iš biogrįstų žaliavų. Kartu perdirbtos medžiagos taip pat turi didelį potencialą toms gaminio dalims, kurios neturi tiesioginio kontakto su mėginiu. Perdirbtos medžiagos, dar vadinamos antrinėmis žaliavomis, paprastai vadinami pakartotinai panaudoti plastikai iš PE (polietileno), PP (polipropileno) arba PET (polietileno tereftalato), kuriuos bent kartą išmetė namų ūkiai ar įmonės ir kurie naudojami naujiems produktams gaminti.

"Vienkartiniams pipetės antgalių stovams naudojamas "Post Consumer Recyclate (PCR)" yra pramoninės kilmės, gaunamas tik iš kontaktinių lęšių gamybos proceso metu likusių medžiagų", - sako Brigitte Klose, "Eppendorf SE" pasaulinė vartojimo reikmenų rinkodaros vadovė."Toks "vieno šaltinio" polipropileno, susidarančio gaminant medicininius produktus, surinkimas užtikrina, kad antrinės žaliavos išlaikys grynumą ir vientisumą, kurie yra laboratorinių eksploatacinių medžiagų gamybos proceso sąlyga. Iš savo tiekėjų reikalaujame dokumentų, patvirtinančių antrinių žaliavų atsekamumą, taip pat visų procesų atitiktį standartui EN 15343:2007."


Nuo šių metų gegužės pabaigos "Eppendorf" inicijavo perėjimą prie antrinių žaliavų konteinerių, į kuriuos dedamos vartojimo priemonės. Iš pradžių šis perėjimas susijęs su vienkartinių pipetės antgalių, kurie paprastai naudojami laboratorijose, atliekančiose sterilų darbą, laikikliais. Šie vienkartiniai stovai yra būtini pipetės antgalių naudojimui. Laikikliai užtikrina pipetės antgalių stabilumą ir apsaugą iki pat paskutinio antgalio. Kaip ir pipetės antgaliai, šie vienkartiniai stovai turi būti tokio pat grynumo ir sterilumo, o iki šiol jie buvo gaminami iš labai gryno iškastinio polipropileno. "Šis perėjimas prie perdirbtų medžiagų padės išsaugoti šiuos ribotus iškastinio kuro išteklius, o "Eppendorf" sutaupys daugiau nei 166 tonas CO2 per metus", - sako Klose.

Šis stovelių gamybai naudojamo polipropileno pakeitimas neturės įtakos nei vienkartiniuose stoveliuose esančių epT.I.P.S.® pipetės antgalių grynumui, nei sterilumui ar stabilumui. Mūsų klientai gali lengvai pereiti prie kito gamintojo, neprarasdami kokybės. Tai patvirtina ir konkrečios partijos kokybės sertifikatai.

Daugiau naujienų

Bioprocesų kūrime duomenys yra raktas į sėkmę. Būtina suprasti, kurie svarbiausi proceso parametr...

Efektyvi rankinio ir automatinio pipetavimo sąveika "Eppendorf" pristato naują modernią 96 kanalų...

ACT (angl. Accountability, Consistency, and Transparency) etiketės veikia panašiai kaip maist...
"Investigators 2024" atitenka Clemensui Plaschkai, Austrija

Nepriklausoma žiuri, kuriai pirmininkavo profesorė Laura Machesky, 20 000 eurų premiją skyrė Clem...

Laboratorijos priklauso nuo didelio našumo ir patikimumo plokštelių, kurias jos naudoja didelio n...