Katalogas

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

30.10.2023 01:10

Inžinerijos naujokas 2023 m

Įspūdingame "Motek" finale varžėsi trys kandidatai, laimėjusios komandos - powered by norelem

Šių metų "Motek" parodoje, be daugybės naujų gaminių, "norelem" ir vėl pristatė ypatingą akcentą - apdovanojimą "Inžinerijos naujokas". Šių metų konkurso nugalėtojai buvo paskelbti per apdovanojimų ceremoniją.



Spalio 11 d., trečiadienį, 14.00 val. pagaliau atėjo laikas: po to, kai daugybė žiūrovų įsitraukė į atgalinį skaičiavimą, "norelem" akademija paskelbė konkurso "Inžinerijos naujokas 2023" nugalėtojus. Atrinktos komandos pristatė save ir savo projektą bei atsiėmė prizus. Vėliau parodos stende pasiliko daugybė lankytojų - nuo patyrusių pirkėjų iki jaunųjų projektuotojų. Tiek apdovanojimų ceremonija, tiek "norelem" gaminiai sulaukė gyvo susidomėjimo, taip pat ir tarp užsienio svečių.



Inžinerijos naujokas - konkursas

Dizaino konkursas šiemet vyko dešimtą kartą. Jame universiteto, technikos mokyklos ar taikomųjų mokslų aukštosios mokyklos moksleiviams ir studentams suteikiama galimybė savo savarankiškai parengtą projektą ar baigiamąjį darbą inžinerijos ir plėtros srityje įvertinti aukščiausios klasės ekspertų komisijai ir pristatyti jį masėms. Šiais metais vėl buvo pateikta daug projektų iš tokių sričių, kaip automatizavimas, maisto ir medicinos technologijos, termoelektronika, eismas ir transportas. Visas idėjas ekspertai nagrinėjo dėl jų inovacinės ir praktinės vertės, rinkos galimybių, sumanaus ir ekonomiško standartinių ir pirktinių dalių panaudojimo, taip pat dėl labai praktiško jų valdymo ir veikimo. Ne mažiau svarbus ir technologinis įgyvendinimas bei profesionalus pristatymas, pavyzdžiui, socialinėje žiniasklaidoje.



Laimėjusios komandos - varomos norelem

Rudolfo Dyzelio technikos mokykla Niurnberge šiemet buvo ypač įtikinama. Jų projektas "LaWiKran" - mobilus kėlimo sprendimas bitininkystei ir žemės ūkiui - laimėjo 1-ąją vietą konkurse. Komanda susidorojo su iššūkiu per pusę metų užbaigti naujovišką kraną, išlaikant jo kompaktišką dizainą. Kranu "LaWiKran" į priekabą galima pakelti įvairius iki 200 kg sveriančius krovinius, pavyzdžiui, bičių avilius ir statybinius maišus. Iš viso komanda panaudojo daugiau kaip 20 skirtingų "norelem" gaminių, pavyzdžiui, dujines slėgio spyruokles, kad kraną būtų lengva sumontuoti, rutulinius fiksavimo kaiščius su grybo formos rankenomis ir slydimo guolius ant pagrindo rėmo.



Antroji vieta atiteko "Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt" (HTBLuVA) Wiener Neustadt komandai už "E2 dėžių išardymo įrenginį", kuris gali būti naudojamas mėsos perdirbimo įmonėje. Šiuo atveju buvo ypač svarbu tiksliai laikytis maisto pramonės taisyklių ir užtikrinti sistemos našumą, kad ji galėtų apdoroti daugiau kaip 400 dėžių per valandą. Čia jie taip pat rėmėsi dideliu norelem produktų asortimentu ir panaudojo keletą standartinių dalių, įskaitant pneumatiką.



Trečioji vieta atiteko HTL Neufelden su "KEBA injekcinio liejimo simuliatoriumi" - nedideliu injekcinio liejimo mašinos modeliu, tinkamu stalui, kuris turi atrodyti kuo "tikroviškesnis" ir kartu būti transportuojamas. Pavaroms buvo naudojami standartiniai "norelem" komponentai, ypač dantyti diržai, dantytų diržų skriemuliai ir įtempimo rinkiniai.

"norelem" jau buvo žinoma visoms nugalėtojų komandoms kaip visapusiškas standartinių ir eksploatacinių elementų tiekėjas. Pasak dalyvių, ypač aiškus internetinis katalogas, nemokamas detalių CAD modelių atsisiuntimas ir greitas detalių prieinamumas palengvino darbą projekte.

Daugiau naujienų

Sunkvežimis, pilnas naujovių
Be klaidų atliekamų apdirbimo procesų sprendimas
Naujiena iš "norelem": linijinės ritininės kreipiančiosios

Stumdomos durys, stalčių ištraukiamieji stalčiai, bėgeliai ar slankiojantys šliaužikliai - "norel...

Išbandykite naujus ir patikrintus "norelem" produktus gyvai

"MHP RIESEN Ludwigsburg" džiaugiasi, kad naujuoju 2023/2024 m. sezono TOP partneriu tapo "norelem...