Katalogas

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

"PFISTERER" sukūrė pirmąjį pasaulyje universaliai prijungiamą iki 170 kV įtampos povandeninių kabelių remonto sprendimą bendrovei "TenneT


Winterbach, Vokietija - 2023 09 26 -

Perdavimo tinklo operatorius "TenneT" užsakė PFISTERER sukurti universalią povandeninių kabelių remonto movą. Šis universalus sprendimas skirtas greitai ir efektyviai taisyti atsiradusius kabelių gedimus su minimaliomis sandėliavimo pastangomis - visiškai nepriklausomai nuo naudojamų kabelių konstrukcijos ar gamintojo. Toks sprendimas pasaulyje įgyvendintas pirmą kartą. Perdavimo sistemos operatoriui tai atveria visiškai naujas saugojimo ir povandeninių kabelių remonto galimybes.

"TenneT" eksploatuoja daugiau kaip trisdešimt 155 kV ir 220 kV kintamosios srovės povandeninių kabelių platformų tinklo jungčių Šiaurės jūroje prie Vokietijos ir Nyderlandų krantų, kuriomis į žemyną tiekiama atsinaujinanti elektros energija iš jūroje esančių vėjo jėgainių parkų. per pastaruosius 15 metų povandeninių kabelių jungtims buvo naudojama daugybė skirtingų tipų kabelių su skirtingo skerspjūvio laidininkais ir iš skirtingų kabelių gamintojų. Kad būtų galima pašalinti bet kokius galimus kabelio gedimus, kiekvienai konkrečiai jungčiai laikomi rezerviniai kabeliai, specialiai naudojamam kabeliui skirtos remonto movos ir atsarginės dalys. Tam reikia daug sandėliavimo vietos, o tvarkymas yra labai sudėtingas.

Saugumas pažeidimo atveju, supaprastintas sandėliavimo valdymas
Siekdama iki minimumo sumažinti tvarkymo ir sandėliavimo sudėtingumą ir kartu optimaliai pasirūpinti įranga pažeidimo atvejams, bendrovė "TenneT" užsakė PFISTERER sukurti universalią remonto movą. Tai leidžia sujungti visiškai skirtingus kabelius. Nepriklausomai nuo tokių ypatybių, kaip kabelio gamintojas, medžiagos ir laidininkų skerspjūvis, povandeninių kabelių gedimus galima greitai ir efektyviai pašalinti. "Universali konstrukcija leidžia naudoti vieną remonto movą visiems povandeniniams kabeliams, o atsarginių dalių poreikis yra minimalus. Tai leidžia mums žymiai pagerinti atsargų valdymą ir esame gerai pasirengę galimiems pažeidimams", - aiškina Dirkas Hansenas, "TenneT" kabelių remonto projektų vadovas.

PFISTERER universalus povandeninių kabelių remonto sprendimas iki 170 kV įtampos
. Sprendimas paremtas PFISTERER "Connex" produktų grupės iki 170 kV įtampos jungiamosiomis epoksidinės dervos įvorėmis. Ši technologija jau naudojama daugybėje jūrinių vėjo ir naftos platformų kaip jungtis tarp platformos kabelio ir eksporto kabelio. Ją taip pat plačiai naudoja energijos tiekėjai sausumos sektoriuje kaip universalų trukdžių rezervą. Be kompaktiškos ir tvirtos konstrukcijos, ji ypač įspūdinga dėl greito montavimo laiko. Iki šiol PFISTERER yra vienintelis iki 170 kV įtampos jungiamųjų jungčių iš epoksidinės dervos gamintojas. "Esame pirmieji pasaulyje pradedame taikyti pirmąją pasaulyje kintamosios srovės povandeninių kabelių jungčių remonto koncepciją jūriniame sektoriuje kaip įjungiamą sprendimą. Mūsų epoksidinės dervos jungtys čia yra pagrindinis komponentas. Dėl jų kištukinės technologijos galima greitai ir efektyviai remontuoti įvairių tipų kabelius", - aiškina Vukašin Basara, šio projekto vyresnysis produktų vadybininkas ir projekto vadovas. be remonto jungčių kūrimo ir projektavimo, į užsakymą taip pat įeina tipo bandymų atlikimas, kad būtų galima atlikti mechaninę ir elektrinę gaminio kvalifikaciją.
"Naudodami "Connex" gaminių asortimentą, mes, kaip jūrų rinkos pionieriai, parodėme, kaip greitai ir lengvai galima sujungti jūrų platformas naudojant jungiamąsias aukštos įtampos jungtis. Dabar šią koncepciją norime panaudoti būtent povandeniniam naudojimui", - sako Vukašin Basara, pabrėždamas projektą.

Universali povandeninių kabelių remonto mova iki 245 kV
Be varianto iki 170 kV, PFISTERER taip pat kuria universalią remonto movą iki 245 kV "TenneT". koncepcija yra tokia, kad ją reikia sukurti iš komponentų, kurie būtų kuo panašesni į 170 kV sprendimą. Dėmesys taip pat sutelkiamas į centrinį jungties korpusą, skirtą visoms kabelių konstrukcijoms, kuriuo galima sujungti skirtingo skerspjūvio ir geometrijos laidininkus. Planuojama, kad projekto kūrimo ir prototipo konstravimo trukmė - iki 2024 m. pabaigos.


Apie PFISTERER
1921 m. Karlas Pfistereris Štutgarte įkūrė specialių elektrotechnikos gaminių gamyklą, kurios tikslas - tobulinti elektros energijos perdavimo pasaulį. Jau daugiau kaip 100 metų PFISTERER grupė laikosi šio kokybės ir technologinio pranašumo siekio. Šiandien PFISTERER yra viena iš pirmaujančių pasaulyje energetikos infrastruktūros specialistų ir sistemų tiekėjų, siūlanti platų kabelių jungiamųjų detalių, oro linijų technologijų ir komponentų asortimentą visoje perdavimo grandinėje nuo energijos gamybos iki vartojimo. Turėdama moderniausius gamybos procesus ir 1 200 darbuotojų 19 tarptautinių padalinių ir 5 gamyklose, PFISTERER ne tik jungia šiandienos ir ateities elektros tinklus, bet ir svariai prisideda prie tvarios ir saugios energetikos infrastruktūros kūrimo.

Apie "TenneT"
"TenneT" yra pirmaujantis Europos elektros tinklų operatorius. Esame įsipareigoję užtikrinti saugų ir patikimą elektros energijos tiekimą - 24 valandas per parą, 365 dienas per metus. Padedame formuoti energetikos pertvarką - siekdami tvarios, patikimos ir įperkamos energijos ateities. Būdami pirmasis tarpvalstybinės perdavimo sistemos operatorius, planuojame, kuriame ir eksploatuojame beveik 25 000 km ilgio aukštos ir itin aukštos įtampos tinklą Nyderlanduose ir didelėje Vokietijos dalyje bei sudarome sąlygas Europos energijos rinkai, naudodami 17 jungiamųjų linijų su kaimyninėmis šalimis. Turėdami 9,8 mlrd. eurų apyvartą ir 41 mlrd. eurų vertės turtą, esame vieni didžiausių investuotojų į nacionalinius ir tarptautinius elektros tinklus sausumoje ir jūroje. Kiekvieną dieną mūsų 7 400 darbuotojų atiduoda visas jėgas ir, vadovaudamiesi savo vertybėmis - atsakomybe, drąsa ir tinklaveika - užtikrina, kad daugiau kaip 43 mln. galutinių vartotojų galėtų pasikliauti stabiliu elektros energijos tiekimu. Kartu nušviesti kelią į priekį

Daugiau naujienų


Vinterbachas, Vokietija - 2024 m. vasario 6 d. - "Siemens Energy" sėkmingai sertifikavo PFI...

Vinterbachas, Vokietija - 2023 m. lapkričio 7 d

Prie Žemutinės Saksonijos krantų...

Karl-Heinz Pfisterer tampa SE stebėtojų tarybos garbės pirmininku.

Vinterbachas, Vokietija - 2023 m. birželio 15 d. -

"Pfisterer", pirmaujanti energetikos i...

Energijos skirstymas ir perdavimas jau beveik 100 metų yra pagrindinės PFISTERER kompetencijos. E...

Nuo šių metų pradžios Kiusnacht prie Rigi tapo naująja centrine mūsų maždaug 160 darbuotojų Šveicarijoje buveine. Dešimtmečius Šveicarijoje įsitvirtinusiai PFISTERER grupei tai reiškia naujos eros pradžią: Kiusnachte mes sujungiame savo padalinius, kurie anksčiau buvo įsikūrę Malterse ir Altdorfe, į naują centrinį technologijų ir pardavimų centrą.