Katalogas

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

PFISTERER palaiko "TenneT" su nuolatinės srovės jungtimi - Sėkmingai įrengta jūrinė platforma "DolWin kappa

Vinterbachas, Vokietija - 2023 m. lapkričio 7 d

Prie Žemutinės Saksonijos krantų sėkmingai įrengta "DolWin kappa" jūrinė platforma, kuri yra "TenneT" tinklo prijungimo projekto "DolWin6" dalis. Ateityje ji pakeis
Kintamąją srovę (AC) iš trijų vėjo jėgainių nuo 155 kV iki 362 kV, o vėliau iki 320 kV nuolatinės srovės (DC) ir tada perduos ją į sausumą beveik be nuostolių. Platforma yra pirmoji, kurioje šiam tikslui įrengti du dujomis izoliuoti skirstomieji įrenginiai (GIS). Prieš tai buvo atlikti sėkmingi aukštos įtampos HV įrenginio bandymai PFISTERER įmonėje Kadise (Ispanija) Kadizas. Perdavimo sistemos operatorius "TenneT" taip pat pasikliauja kištukinėmis vidaus CONNEX aukštos įtampos jungtimis iš PFISTERER CONNEX produktų grupės "DolWin kappa".

Iš viso "DolWin6" yra jau 13-oji "TenneT" jūrinė tinklo jungtis Vokietijoje. Perdavimo sistemos operatorius yra lyderis Europos Sąjungos jūros sektoriuje. Naujoji 900 MW galios jungtis tieks atsinaujinančią vėjo energiją iš Šiaurės jūros teoriškai daugiau kaip milijonui namų ūkių ir taip dar labiau sustiprins tiekimo saugumą Vokietijoje ir Europoje. PFISTERER remia projektą, o generalinis rangovas "SIEMENS Energy" užsakė platformos statybą - nuo išsamių inžinerijos ir planavimo paslaugų iki kabelių montavimo priežiūros. Vėliau PFISTERER perėmė aukštos įtampos jungiamųjų detalių montavimo darbus ir galutinį aukštos įtampos bandymą
visų aukštos įtampos kabelių. Be kita ko, nuolatiniam saugiam energijos perdavimui buvo sumontuota apie 200 CONNEX jungčių 6-S dydžio, epoksidinės dervos įvorių ir jungiamųjų dėžučių iš PFISTERER.


Pirmasis dujomis izoliuotas skirstomasis įrenginys, skirtas nuolatinės srovės perdavimui
Pirmą kartą "DolWin kappa" keitiklio platformoje įrengtos dvi GIS sistemos - viena skirta kintamosios srovės (AC), kita - nuolatinės srovės (DC) pusės povandeninio kabelio jungčiai sausumoje. Tai suteikia nemažai erdvės platformoje pranašumų. Iš pradžių PFISTERER apskaičiavo įvairių kabelių jungčių srovės pralaidumą ir energijos apkrovą - nuo vėjo jėgainių jungties platformoje per 155 kV lygio GIS iki transformatoriaus, o iš jo - į antrąją GIS
362 kV nuolatinės srovės pusėje. Taigi PFISTERER galėjo padėti projektuojant ir parenkant vidaus kabelius, taip pat optimaliai planuojant visus montavimo procesus. PFISTERER prižiūrėjo ir dokumentavo kabelių montavimą vietoje, tiek Kadise, tiek jūroje Šiaurės jūroje, o vėliau koordinavo ir atliko HV jungčių ir epoksidinės dervos jungčių montavimą. Remiantis turima projektų patirtimi jūrinių platformų segmente, kabelių klojimo darbų eiga buvo optimizuota ir pritaikyta prie projekto iššūkių.
Tai leido suvaldyti sudėtingą logistiką ir įtemptą projekto grafiką. PFISTERER palaiko "TenneT" su nuolatinės srovės jungtimi - sėkmingai įrengta jūrinė platforma "DolWin kappa".

Aukštosios įtampos bandymas per naktį
Baigus visus sausumoje esančius įrenginius, galutiniu aukštosios įtampos bandymu užtikrinamas sistemų vientisumas 155 kV ir 362 kV įtampos lygiuose. Kad netrukdytų kitiems darbams platformoje, šie bandymai buvo atliekami naktį. Bandomajai įtampai tiekti prie platformos bandomuoju kabeliu buvo prijungta mobili bandymų priekaba su PFISTERER įvorėmis ir dujomis izoliuotu alkūniniu sujungimu. PFISTERER komanda taip pat sukūrė tinkamą jungtį 362 kV GIS platformos keitiklių patalpoje. Jungtis ir kabelius taip pat reikėjo kelis kartus perstatyti, kad būtų galima išbandyti visas tris fazes. Galiausiai platforma buvo perduota 2022 m. kovo mėn. 2022 m. rugpjūtį ji pradėjo kelionę per Roterdamą į Šiaurės jūrą, kur buvo sumontuota už 45 km nuo kranto.

Sėkmingas kabelių sujungimas atviroje jūroje
Siekiant padidinti perteklinį darbą ir tinklo saugumą, "DolWin kappa" bus sujungta su seserine platforma "DolWin beta" jūroje. Kaip ir "DolWin gamma" projekto atveju, PFISTERER tai įgyvendino 155 kV "Feltoflex" tilto jungtimi. Tarp abiejų platformų buvo nutiesta apie 2 km kabelio ir sujungta naudojant epoksidinės dervos jungtis ir CONNEX jungtis. Be montavimo jūroje, PFISTERER taip pat dalyvavo atliekant galutinius HV kabelių jungčių bandymus.

Įmonė "TenneT", vykdydama savo projektus jūroje, jau seniai pasikliauja saugiomis ir patikrintomis PFISTERER CONNEX HV jungtimis. Jos naudojamos "DolWin alpha", "DolWin beta", "DolWin gama" ir "DolWin epsilon" tinklo jungtyse ir jūros platformose bei keliose palydovinėse platformose. "Siemens Energy" yra generalinis rangovas, atsakingas už platformos "DolWin kappa" statybą. PFISTERER grupė teikė paramą, pasitelkdama savo vietines komandas ir padalinius Ispanijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje.

Daugiau naujienų

"Pfisterer" atstovaujama CIGRE Paryžiaus sesijoje.

nuo 2024 m. r...

Vinterbachas, Vokietija - 2024 m. liepos mėn.

Su PLUG MARINE PFISTERER siūlo DNV-GL serti...

PFISTERER, pasaulyje pirmaujanti energetikos infrastruktūros sprendimų technologijų bendrovė, ir "Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V." džiaugiasi sėkmingu bendradarbiavimu Gusenstadte.


Vinterbachas, Vokietija - 2024 m. vasario 6 d. - "Siemens Energy" sėkmingai sertifikavo PFI...


Winterbach, Vokietija - 2023 09 26 -

Perdavimo tinklo operatorius "TenneT" užsakė P...

Karl-Heinz Pfisterer tampa SE stebėtojų tarybos garbės pirmininku.