Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.05.2023 01:05

ACE komponentai palaiko ruošinių griebtuvus transportuojant lakštinio metalo formavimo procese

Lakštinio metalo ruošinių transportavimas: ACE pramoninės dujinės traukos spyruoklės atpalaiduoja ruošinių griebtuvus

Naudojant krovos įrenginius, galima užtikrinti saugų, švelnų lakštinio metalo ruošinių kėlimą ir transportavimą automatizuotiems procesams. Kiekvienu procentu mažiau lakštinio metalo atliekų galima sutaupyti iki 1 mln. eurų formavimo ir pjaustymo išlaidų. Siekdami padidinti saugumą, kuriant naują automobilių pramonei skirtą ruošinių griebtuvą, suvienijo jėgas du žinomi vidutinio dydžio tiekėjai.


Metalo apdirbimo pramonėje sistemų tiekėjams pavyko pasiūlyti pjovimą be įrankių apdorojant lakštinį metalą. Tam tikslui lazeriai pjauna tiesiai iš nepertraukiamai einančių plieno ar aliuminio ritinių. Tai didina spaudos cecho pelningumą. Pavyzdžiui, CNC programavimo dėka galima pasiekti didelį lankstumą ir kartu sutaupyti iki 10 proc. medžiagų. Be to, visiškai išvengiama pjovimo įrankių, kurie gali sverti iki 40 tonų, transportavimo, sandėliavimo ir priežiūros pastangų. Dabar tiekėjai tiekia lengvai įdiegiamas sistemas, kurios leidžia gaminti ruošinius net ir mažesnėse salėse ir spaustuvėse. Palyginti su įprastiniais, įrankiais paremtais gamybos procesais, tai leidžia sutaupyti daug lėšų.


Specialios lakštinio metalo formavimo mašinos

Kad gamybos proceso metu nebūtų paneigti šie privalumai, metalo apdirbimo įmonės bendradarbiauja su specializuotais partneriais, kurie gali greitai ir patikimai pateikti specialius aukštos kokybės sprendimus. Viena iš tokių įmonių yra "Nordgreif GmbH", kurioje viskas sukasi apie sunkių krovinių kėlimą ir transportavimą. Kaip rodo ši paraiška, 30 metų trunkanti sėkmės istorija būtų neįsivaizduojama be patyrusių inžinierių ir pagal užsakymą sukurtų projektų būstinėje Šenefelde netoli Hamburgo. Sprendimų asortimentą sudaro žnyplės, griebtuvai, traversos, taip pat mechaninės, elektrinės ar hidraulinės pavaros posūkio įtaisai.

Didėjant automatizavimui automobilių pramonėje, reikia naujų sprendimų ir krovinių perkėlimo srityje. Tai lemia didesnį efektyvumą ir greitį vykstančiuose gamybos procesuose, kuriuose lakštinio metalo ruošiniai iš pradžių išmušami iš ritinio, o paskui sudedami ant specialių padėklų. Tada šie padėklai su ruošinių griebtuvais gabenami į presus, kur jie vėl atskiriami ir spaudžiant formuojami į norimą formą. Gabenant riebius ruošinius, ypatingas reikalavimas griebtuvo sprendimui yra lygus paviršius. Dėl šios priežasties "Nordgreif" sprendimuose įrengtas specialus prilaikymo įtaisas:


Ieškoma pramoninių dujinių spyruoklių 10 tonų sveriančiai specialiajai mašinai

. Kad galutiniam klientui būtų užtikrinta sklandi gamyba, "Nordgreif" bendradarbiauja su tarptautiniu mastu pripažinta visų rūšių slopinimo sprendimų specialiste "ACE Stoßdämpfer GmbH". Ilgalaikis bendradarbiavimas yra sėkmingas, nes abi įmonės į projektus žiūri panašiai: Remdamosi aukštos kokybės ir dideliu gaminių asortimentu, jos gali toliau kurti individualius sprendimus ir, jei reikia, remdamosi savo patirtimi, kurti naujus gaminius. Dabartinė tuščiųjų griebtuvų karta yra toks atvejis. Užduotis buvo suteikti jėgos atramą reguliuojamo aukščio stalui, kai jis keliamas į viršutinę galinę padėtį. Stalas turi žirklinį keltuvą ir žingsninį mechanizmą ir yra atsakingas už ruošinių krūvų tvirtinimą. Jis apsaugo ruošinius nuo pasislinkimo, o blogiausiu atveju - nuo kritimo. Tai ne tik nutrauktų darbo procesus, bet ir brangiai kainuotų jautrių lakštinio metalo ruošinių sugadinimas. Į 2 000 kg sveriantį stalą galima krauti iki 8 000 kg sveriančius ruošinius. Kad krovinys būtų saugiai pritvirtintas, vienas iš "Nordgreif" sprendimų buvo pakelti stalą po to, kai ant jo buvo uždėtas griebtuvas, naudojant keturias galingas, horizontaliai išdėstytas dujines traukos spyruokles, kurios atlaisvina ruošinius. Keliant ruošinių griebtuvą, turi būti įmanoma greitai ir valdomai judinti nustatymo stalą žemyn, kad ruošiniai būtų pritvirtinti. Kad šios operacijos būtų atliktos kuo geriau, ACE specialistai turėjo įveikti keletą iššūkių. Kadangi didžiausia ruošinių apkrova yra aštuonios tonos, pasirinktos dujinės spyruoklės, viena vertus, turi būti galingesnės nei prekyboje esantys modeliai, kurie naudojami ant gaubtų, liukų ir dangčių, kur jie leidžia kontroliuoti laikymą, kėlimą ar nuleidimą, siekiant palaikyti žmogaus raumenų jėgą. Kita vertus, jie turi būti tiksliai reguliuojami, kad leistų tiksliai nustatyti norimą stalo judėjimą ir greitį. Dar vienas reikalavimas: nors ACE daugumai sprendimų internetu pateikia ir skaičiavimo programą, kurios pagalba tinkama dujinė spyruoklė suprojektuojama ir pristatoma penkiais paprastais žingsniais, apie tokį greitą ir tikslų tinkamų modelių nustatymą šioje paraiškoje nebuvo kalbos dėl veiksnių, į kuriuos reikėjo atsižvelgti, pavyzdžiui, skriemulių ir svorio nuleidimo metu.

ACE vožtuvų technologija pasirodė esanti tinkamas sprendimas

. Šių reikalavimų visuma suteikė ACE galimybę pademonstruoti ne tik savo gaminių, bet ir aptarnavimo komandos kokybę. Pirmiausia ACE pateikė keturias pramonines GZ-28-600-DD-1200N tipo dujines traukos spyruokles, kurių didžiausia traukos jėga yra 1 200 N. Nors to pageidavo "Nordgreif" konstruktorių komanda, praktiškai paaiškėjo, kad tai negalėjo sukelti nei reikiamo stalo nuleidimo, kaip buvo numatyta, nei pasiekti pageidaujamo atleidimo keliant. Dujinės spyruoklės buvo per didelės, atsižvelgiant į tempimo jėgas. Dėl šios priežasties Kai Boelingenas, ekspertas, atsakingas už techninius pardavimus ACE regione, nuvyko į Šenefeldą ir kartu su Nordgreif komanda pradėjo bandymų etapą, kurį jis apibūdina kaip "bandymą". Šio proceso metu technikai pasinaudojo ypatinga šių galios pagalbos sprendimų, kurie veikia be išorinio energijos tiekimo, savybe. Jų traukos jėgą galima nuolat mažinti iki pageidaujamos vertės vėliau naudojant vožtuvą. Kruopščiai išleidus azotą, paaiškėjo, kad po 800 N, abiejose konstrukcijos pusėse vienas šalia kito esančių komponentų jėgos parinktos taip tinkamai, kad stalas gali greitai, bet kontroliuojamai judėti žemyn. Tuo pačiu metu, atliekant kėlimo procesą, dėl bendrų 3200 N jėgų gerokai sumažėja griebtuvo savasis svoris, todėl judėjimas į viršutinę galinę padėtį vyksta taip, kaip norima.

Kad dar daugiau konstruktorių galėtų pasinaudoti šių galingų mašinų elementų privalumais, ACE pagal užsakymą gali pasiūlyti specialias versijas, taip pat platų priedų ir jungiamųjų dalių asortimentą. Be to, taikant griežtus higienos reikalavimus, pavyzdžiui, medicinos ir maisto technologijose, taip pat galima įsigyti variantų, užpildytų specialiomis alyvomis, kurie gali būti tiekiami nerūdijančiojo plieno konstrukcijos ir su galinės padėties slopintuvais. Jei to reikalauja aplinkos sąlygos, ACE gali dar labiau išplėsti leistinų temperatūrų diapazoną nuo -20 °C iki 80 °C. Tačiau toks pritaikymas nebuvo naujos kartos tuščiųjų griebtuvų sėkmės Nordgreif įmonėje kriterijus. Be to, dėl tiksliai sureguliuotų ACE pramoninių dujinių traukos spyruoklių jėgų, kurios patikimai veikia kiekvieno transportavimo proceso metu, automatizuoti darbo procesai pas galutinius klientus vyksta sklandžiai, nepaisant kartais riebaluotų paviršių, todėl brangiai kainuojančių brokuotų ruošinių yra retenybė.

Daugiau naujienų

Šveicarijos mokslo centre "Technorama" 500 eksperimentinių stočių lankytojams suteikia gal...

Sporto mokslininkai savo projektuose taip pat naudoja hidraulinių mašinų elementus. Ypač anal...

"Biontech/Pfizer" mRNA vakcinos nuo COVID-19 gabenimas yra tikras logistikos iššūki...

Greta dydžio nustatymo programinės įrangos, taip pat CAD duomenų ir modeliavimo "ACE Stoßd&...

"ACE Stoßdämpfer GmbH" nuo šiol projektavimo inžinieriams siūlo ne tik konfigūr...

TUBUS konstrukciniai amortizatoriai yra tai, kas kaskadininkai yra kino žvaigždėms, o TUBUS konst...