Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

COVID-19 vakcinų gabenimas: saugiai per kalnus ir kalnelius su vibracijos slopintuvais

"Biontech/Pfizer" mRNA vakcinos nuo COVID-19 gabenimas yra tikras logistikos iššūkis. Viena vertus, dėl šaldymo grandinių, kurias reikia išlaikyti, ir, kita vertus, dėl to, kad kelionės turi būti kuo mažiau vibruojančios. Bendrovė GPS-Kärnten GmbH įgyvendino įdomų konstrukcinį sprendimą, naudodama ACE Stoßdämpfer GmbH komponentus.

Mobili operatyvinė COVID skiepijimo komanda mažoms ir vidutinėms įmonėms

Karintija yra vienintelė Austrijos provincija, kurios gyventojų skaičius mažėja. Daugiau nei du trečdaliai Austrijoje likusių emigrantų yra 15-34 metų amžiaus. Tai rodo Karintijos taikomųjų mokslų universiteto atliktas tyrimas [1]. Dauguma jų persikelia į Vieną ir Štiriją. Tai reiškia, kad Karintiją ypač veikia senėjantys kaimo gyventojai. Dėl to taip pat kilo ypatingų sunkumų imunizuojant nuo SARS-CoV-2 viruso. Dėl žinomos koronos pandemijos naštos buvo įgyvendinta daugybė priemonių, kad kuo didesnei gyventojų daliai būtų sudarytos sąlygos lengvai pasiskiepyti nuo COVID pagal galiojančius įstatymus, įsakymus, potvarkius, nutarimus ir kitus norminius reikalavimus. Dėl šios priežasties kilo idėja pasiekti ir gyventojus darbo vietose. Tuo tikslu buvo pradėtas naudoti mobilusis skiepų autobusas, skirtas mažoms ir vidutinėms įmonėms, kuriose dirba mažiau nei 100 darbuotojų. Šį vakcinacijos autobusiuką galėjo užsakyti reikalavimus atitinkantys darbdaviai, norėdami paskiepyti savo darbuotojus 1-ąja, 2-ąja, 3-iąja ir 4-ąja vakcina.


. Kai GPS komanda pradėjo įgyvendinti šią idėją, vienas iš tikslų buvo tinkamai atšaldytas "Biontech" dozes gabenti kuo mažiau vibruojant. Priešingu atveju gali būti pažeista vakcinoje esančių lipidinių nanodalelių struktūra, o tai gali lemti liposomų koalescenciją ir dozavimo netikslumus [2]. Kadangi "Biontech" produkto dozė yra tik 30 µg, mažos klaidos gali turėti didelių pasekmių. Siekiant to išvengti, buvo pradėta paieška internete. Ieškodama vibracijos slopintuvų, komanda aptiko "ACE Stoßdämpfer GmbH" interneto svetainę. Dauguma Langenfelde įsikūrusios bendrovės klientų yra iš krovos ir automatizavimo, maisto ir medicinos technologijų, automobilių ir baldų pramonės. Šiose ir kitose pramonės šakose įprasta procedūra nustatant konstrukcinius komponentus yra apskaičiuoti individualų sprendimą remiantis įvairiais charakteristikų duomenimis. Atitinkamą projektavimą atlieka Langenfeldo specialistai arba naudodamiesi konfigūravimo ar projektavimo priemonėmis, kurių keletą ACE siūlo nemokamai šioje nuorodoje:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

. Programinė įranga yra tokia paprasta ir intuityvi, kad idealūs komponentai pasiūlomi per trumpą laiką, o prijungtos internetinės parduotuvės dėka juos galima užsisakyti visą parą. Austrijoje šiuo atveju viskas vyko kitaip dėl kelių priežasčių.

ACE prisideda prie kovos su pandemija


GPS komanda nusprendė nevykdyti paties projektavimo internetu. Todėl buvo užmegztas tiesioginis ryšys su Hans-Jürgen Greindl iš ACE. Už Austriją atsakingas pardavimų inžinierius ne tik sužavėjo greita reakcija ir ekspertų patarimais, bet ir nustebino GPS komandą per trumpą laiką nemokamai pateikdamas internetu nustatytus vibracijos slopintuvus: "Paprastai mes, kaip įmonė ir STABILUS grupės dalis, esame linkę tokiu būdu remti profesines mokyklas ir technikos universitetus bei jų studentus, kad naujoji mokslininkų karta galėtų anksti susigaudyti vibracijos technologijų ar slopinimo sprendimų srityje. Beje, šio ir mūsų INNOVACE studentų konkurso metu nuolat atsiranda naujų metodų ir produktų", - aiškina jis, pažymėdamas, kad šiuo atveju GPS labdaros tikslas ir siekis kovoti su pandemija buvo lemiami veiksniai.


Savo ruožtu GPS pateikė ACE ekspertui staigmeną: "Kadangi numatomas bendras ramstomos konstrukcijos svoris nesiekia 100 kg, galvojau ją sumontuoti ant keturių CM-VSC1-2-M8 taurių laikiklių. Tačiau kai GPS komanda vėliau užsakė iš viso 8 šiuos sunkius vibroizolatorius, dariau prielaidą, kad reikės nuraminti du šaldytuvus, pripildytus vakcinos dozių. Tai, kad GPS vietoj to realizavo dvigubą laikymo sistemą, iš pradžių mane nustebino, bet rodo, kaip rimtai buvo žiūrima į lipidinių nanodalelių, kurių negalima sunaikinti transportuojant, problemą." Dėl to GPS dirbtuvėse atsirado daugiasluoksnės konstrukcijos sprendimas, paremtas šūkiu: "Mes žaidžiame labai, labai saugiai!"

Vibracijos slopintuvai nuo vibracijos ir smūgių


ACE tiekiami puodelių laikikliai veiksmingai apsaugo visų rūšių konstrukcijas ir komponentus nuo vibracijos ir smūgių. Tačiau paprastai apkrovos yra būdingos sistemai, t. y. jas lemia bendros konstrukcijos struktūra, jos matmenys ir pavaros arba kiti virpesius sukeliantys virpesių šaltiniai. Tačiau GPS mobiliosios vakcinacijos stoties atveju virpesius ir smūgius sukelia važiavimas per grindinio akmenis, bordiūrus ir duobes, todėl jie yra nenuspėjami. Dėl šios priežasties GPS taip pat pasirinko dvigubus guolius. Esant nuo 16 Hz iki 35 Hz savajam dažniui ir nuo 3 kg iki 16 kg apkrovai kiekvienoje šaldytuvo laikymo vietoje, jau buvo atsižvelgta į buferį. Padvigubinus vertes, inokuliacinį mobilųjį įrenginį buvo galima paversti beveik sėdmaišiu. Dėl to nė vienas mėginys vežant netapo netinkamas naudoti. Kai kaimo vietovėse būna neramu, tam svarbi mašinos elementų apsauga nuo plyšimo. Mažas jų dydis buvo teigiamas šalutinis įgyvendinto daugiasluoksnio sprendimo poveikis. Tačiau šiuo atveju laisvai pasirenkamos montavimo padėtys, kurias taip pat galima pakreipti ir suprojektuoti pagal poreikį X, Y ar Z ašimis, neturėjo reikšmės.


Standartiškai šie kompaktiški pagalbininkai gali būti gaminami su neoprenu arba natūraliu kaučiuku kaip amortizuojančia medžiaga, taip pat gali būti padengti silikonu, kad būtų užtikrintas didelis amortizacijos lygis esant ekstremalioms temperatūroms arba labai stipriems smūgiams. Vibracijos slopintuvai gali būti naudojami visų tipų apkrovoms stūmimo, išstūmimo ir traukimo kryptimi ir gali būti su centriniu sriegiu arba per skylę. Taigi GPS ir ACE kartu pavyko užtikrinti žemo slenksčio skiepijimo paslaugą atokiuose Karintijos provincijos kampeliuose.

Daugiau naujienų

Šveicarijos mokslo centre "Technorama" 500 eksperimentinių stočių lankytojams suteikia gal...

Sporto mokslininkai savo projektuose taip pat naudoja hidraulinių mašinų elementus. Ypač anal...

Greta dydžio nustatymo programinės įrangos, taip pat CAD duomenų ir modeliavimo "ACE Stoßd&...

"ACE Stoßdämpfer GmbH" nuo šiol projektavimo inžinieriams siūlo ne tik konfigūr...

TUBUS konstrukciniai amortizatoriai yra tai, kas kaskadininkai yra kino žvaigždėms, o TUBUS konst...

Skaitmeninimas ir taupaus valdymo metodas daugelyje įmonių laikomas sveikintinu lieknėjimo vaistu...