Katalogas

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

05.05.2023 01:05

Velenų movos iš "norelem

Nuo paprastų pavarų iki sudėtingų pozicionavimo pavarų

Tikslus sukimo momento perdavimas, vibracijos slopinimas ir judesio kontrolė - "norelem" movos yra universalios ir įvairių konstrukcijų. Tai metalinės silfoninės movos, elastomerinės kumštelinės movos, spyruoklinės strypinės movos, kryžminės šliaužiklinės movos ir standžiosios movos.

Velenų movos sujungia du velenus ir perduoda sukamuosius judesius bei sukamuosius momentus nuo varančiojo veleno į varomąjį veleną. Velenai sujungiami standžiąja arba lanksčiąja jungtimi. Dažniausiai tiesinės velenų jungtys įgyvendinamos lanksčiomis velenų movomis. Velenų movos taip pat naudojamos ašiniams ir radialiniams velenų poslinkiams bei kampinėms paklaidoms kompensuoti, taip pat vibracijai ir smūgiams slopinti.

Norom nenorom jungčių taikymo sritys

Velenų movos naudojamos įvairiose srityse ir konstrukcijose: nuo paprastų pavarų staklėse, pakavimo ir tekstilės mašinose iki sudėtingų pozicionavimo pavarų valdymo ir reguliavimo technikoje. Jos skirstomos į dvi funkcines sritis. Viena vertus, yra taikymo sritys, kuriose daugiausia dėmesio skiriama sukimo momento ir galios perdavimui, pavyzdžiui, siurbliuose, konvejerių sistemose ir maišytuvuose. Kita vertus, yra padėties ir judesio valdymo sričių, kuriose reikia tiksliai ir padėties tikslumu perduoti sukamuosius judesius, pvz. servo ir žingsniniuose varikliuose, skirtuose linijinėms ašims.

Galimos konstrukcijos

"Norelem" siūlo velenų movas kaip metalines silfonines ir elastomerines nagines movas, taip pat spyruoklines, kryžmines slankiąsias ir standžiąsias movas. Konstrukcijos pasirinkimas visų pirma priklauso nuo perduodamos galios ir balansuojamos jungties. Svarbus veiksnys yra ir tvirtinimo tipas. Pavyzdžiui, yra versijų su prispaudimo stebulėmis ir nuimamomis prispaudimo stebulėmis, kurios standžiųjų movų atveju yra su grioveliais ir skylėmis. Movos su nuimamomis, dalijamomis prispaudimo stebulėmis gali būti montuojamos radialiai. Montuojant ar keičiant movą nereikia išardyti veleno ir pavaros.

Veleno movos beveik nereikalauja techninės priežiūros. Tik elastomerinių kumštelinių movų atveju movos žvaigždutės, pagamintos iš poliuretano, dėvisi dėl senėjimo ir apkrovos. Tačiau žvaigždutes galima lengvai pakeisti nekeičiant visos movos.

Metalinės silfoninės movos gaminamos iš nerūdijančiojo plieno ir aliuminio, metalinis silfonas pagamintas iš nerūdijančiojo plieno, o stebulė - iš aliuminio ir nerūdijančiojo plieno. Movos montuojamos su prispaudimo stebulėmis arba nuimamomis prispaudimo stebulėmis. Jos gali būti skirtos nuo 3 iki 70 mm skersmens velenams ir perduoda nuo 0,5 iki 1500 Nm sukimo momentą.

Elastomerinės naginės movos pagamintos iš aliuminio ir nerūdijančiojo plieno, movos žvaigždutė - iš poliuretano. Surinkimas vykdomas per griebtuvines movas arba nuimamas griebtuvines movas. Elastomerinės kumštelinės movos iš "norelem" gaminamos nuo 3 iki 60 mm skersmens velenams. Jos gali perduoti sukimo momentą nuo 0,7 iki 525 Nm.

Spyruoklinės strypinės movos gaminamos iš aliuminio ir nerūdijančiojo plieno. Jos montuojamos per prispaudimo stebules arba nuimamas prispaudimo stebules. Spyruoklinės strypinės movos skirtos nuo 3 iki 35 mm skersmens velenams ir nuo 3 iki 130 Nm sukimo momentui.

Kryžminės slankmačio movos pagamintos iš aliuminio ir gali būti montuojamos ant nuo 3 iki 14 mm skersmens velenų per prispaudimo stebules. perduodami sukimo momentai nuo 1 iki 7 Nm.

Standžiosios movos gaminamos iš plieno ir nerūdijančiojo plieno. Montavimo būdas - su grioveliais ir dalimis. Nuo 16 iki 2250 Nm sukimo momentas gali būti perduodamas 8-85 mm skersmens velenams.

Daugiau naujienų

"norelem" plečia standartinių dalių asortimentą

"norelem" vyriai aliuminio profiliams

Vyrių galima rasti visur, kur r...

Sunkvežimis, pilnas naujovių
Be klaidų atliekamų apdirbimo procesų sprendimas
Naujiena iš "norelem": linijinės ritininės kreipiančiosios

30.10.2023 01:05

Inžinerijos naujokas 2023 m
Įspūdingame "Motek" finale varžėsi trys kandidatai, laimėjusios komandos - powered by norelem