Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hidrauliniai stabdžių cilindrai: lengvesnis valdymas net ir kritinėje aplinkoje

Specialūs mėginių ėmikliai naudojami aktyviam mikrobų, plintančių oru, rinkimui itin jautriose švariose patalpose, siekiant užtikrinti aukščiausią žmonių ir medžiagų apsaugą. Paprastam ir iš esmės bekontakčiam konstrukcijos tvarkymui Didžiosios Britanijos bendrovė "Pinpoint Scientific", kuri specializuojasi laboratorinės įrangos srityje, naudoja "ACE Stoßdämpfer GmbH" hidraulinius stabdymo cilindrus.

Mikrobiologinė aplinkos stebėsena reglamentuojama pagal ISO gairę 18593. Viena iš pirmaujančių specializuotos laboratorinės įrangos gamintojų yra bendrovė "Pinpoint Scientific" iš Bridžendo (Bridgendas, Velsas, Jungtinė Karalystė). Į gaminių asortimentą įeina oro stebėsenos, nuolatinės gyvybingų dalelių stebėsenos ir izoliatorių stebėsenos sprendimai. Aukštos kokybės mėginių ėmimo įranga laboratorijos darbuotojams taip pat užtikrina aukštą naudotojų patogumo lygį ir veiksmingą apsaugą nuo užteršimo. Bendrovės "Pinpoint Scientific" mikrobų oro mėginių ėmiklių asortimentą "ImpactAir" taip pat galima laikyti puikiu iki smulkmenų apgalvoto sprendimo pavyzdžiu. Jie skirti nuolatinei stebėsenai mokslinių tyrimų ir pramoninių laboratorijų aplinkoje, kur gyvybingų dalelių mėginių ėmimas proceso metu yra labai svarbus. Darbas atliekamas įtraukiant orą dideliu greičiu pro labai siaurą įsiurbimo angą, po to dalelės, įskaitant ore esančius mikrobus, atsitrenkia į Petri lėkštelėje esantį kultūros paviršių ir prie jo prilimpa. Petri lėkštelė lėtai sukama po įleidimo anga, kad oras visada patektų į šviežią kultūros plotą. Taip smarkiai sumažinama dvigubo patekimo tikimybė. Tai mikrobiologinis ir fizikinis reiškinys, kai du mikrobai atsiduria tame pačiame taške ir inkubacijos metu atrodo kaip viena kolonija. Siekdami kuo labiau palengvinti naudotojų darbą, ypač švarių patalpų aplinkoje maisto ar medicinos technologijų laboratorijose, taip pat farmacijos pramonėje imant mėginius, "Pinpoint Scientific" konstruktoriai, ieškodami aukštos kokybės komponentų greičio reguliavimui, kreipėsi į Didžiosios Britanijos platintoją "ACE Stoßdämpfer GmbH". Apsvarstęs visus reikalavimus ir pageidavimus, jis rekomendavo Vokietijoje pagamintus hidraulinius stabdžių cilindrus gaubtui valdyti.

Hidrauliniai stabdžių cilindrai specialiam sprendimui



Wyn Gordge, vienas iš ACE pardavimų inžinierių Didžiojoje Britanijoje, apibūdina pradinę situaciją: "Mes dažnai sėkmingai bendradarbiaujame su savo platintoju, įmone "Applied Automation", todėl ir šiuo atveju pristatymas greitai lėmė pageidaujamą rezultatą iš kliento pusės." Jis apibūdina lemiamą momentą, kodėl reikėjo naudoti hidraulinius stabdžių cilindrus, kaip kliento pageidavimą, kad mėginių ėmiklio gaubto atidarymo procesas vyktų be didelių pastangų. Nesant šio reikalavimo, ACE nerūdijančio plieno pramoninės dujinės spyruoklės, kurių atidarymo ir uždarymo greitį galima tiksliai sureguliuoti vožtuvu, iš esmės būtų tikusios ir kaip mašinos elementai. Tačiau kadangi, priešingai nei vizualiai labai panašios pramoninės dujinės spyruoklės, HB15-50 tipo hidraulinius stabdžių cilindrus reikia tik paliesti, kad būtų paleistas variklio dangčio atidarymo procesas, teko rinktis šiuos komponentus, kuriuos ACE turi greičio reguliavimo srityje. Dar vienas pliusas šioje taikymo srityje yra tai, kad šie stabdžių cilindrai užtikrina švelnų uždarymo procesą su papildomu slopinimu.

ACE, kaip ekspertų grupės Stabilus Group prekės ženklas, ir Applied Automation, kaip patyręs laboratorinės technikos komponentų platintojas, galėjo išnaudoti dar vieną stipriąją pusę. ACE, žinoma kaip plėtros partnerė ir vertinama už individualius sprendimus net ir mažiems kiekiams, pasiekė hidraulikos žygdarbį: kadangi "ImpactAir" mėginių ėmikliai dažniausiai naudojami kritinėje laboratorijų aplinkoje ir švariose patalpose, pagal "Pinpoint Scientific" specifikacijas apie mašininės alyvos naudojimą stabdžių cilindro korpuse kaip slopinimo terpę negalėjo būti nė kalbos. Dėl šio reikalavimo ir dėl jautrių taikymo sričių ACE pasirinko specialią augalinę alyvą, pasižyminčią labai panašiu klampumu ir ilgaamžiškumu. Kurdami gaminio dizainą, "Pinpoint Scientific" konstruktoriai pridėjo nerūdijančiojo plieno įvores, kuriomis apgaubti hidrauliniai stabdžių cilindrai, kurių išoriniai korpusai standartiškai gaminami iš dengto plieno. Viena vertus, ši priemonė padeda laikytis aukštų higienos reikalavimų, keliamų eksploatacijai švariose patalpose, kita vertus, nerūdijančiojo plieno medžiaga, iš kurios pagamintos įvorės, puikiai dera prie bendro "ImpactAir-140" dizaino.

ACE naudojami mašinų elementai idealiai tinka dangčiui atidaryti ir laikyti jį 60 laipsnių atidarymo kampu pagal poreikį, nes jų stūmimo arba traukimo jėga reguliuojama be perstojo nuo 20 N iki 800 N. Mašinų elementai taip pat tinka naudoti su "ImpactAir-140". Dvigubo arba viengubo veikimo hidraulinių stabdžių cilindrų reguliavimas lengvai atliekamas naudojant reguliavimo segmentą ant stūmoklio. Kaip aiškina "Pinpoint Scientific", dėl aukštos kokybės ir ilgo tarnavimo laiko galutinių laboratorijų sektoriaus klientų pageidavimams dėl atidarymo ir uždarymo operacijų dažnumo beveik nėra ribų. Kitais atvejais šie mašinų elementai, skirti tiksliam greičio reguliavimui, pirmiausia naudojami įvairiose automobilių ar pramoninėse konstrukcijose, taip pat elektronikos, baldų ir laisvalaikio pramonėje.

Daugiau naujienų

Šveicarijos mokslo centre "Technorama" 500 eksperimentinių stočių lankytojams suteikia gal...

Sporto mokslininkai savo projektuose taip pat naudoja hidraulinių mašinų elementus. Ypač anal...

"Biontech/Pfizer" mRNA vakcinos nuo COVID-19 gabenimas yra tikras logistikos iššūki...

Greta dydžio nustatymo programinės įrangos, taip pat CAD duomenų ir modeliavimo "ACE Stoßd&...

"ACE Stoßdämpfer GmbH" nuo šiol projektavimo inžinieriams siūlo ne tik konfigūr...

TUBUS konstrukciniai amortizatoriai yra tai, kas kaskadininkai yra kino žvaigždėms, o TUBUS konst...