Katalogas

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

"Dunkermotoren GmbH" - Daugiau nepriklausomybės nuo pasaulinių tiekimo grandinių

Neaiškiais laikais įmonėms ypač svarbu atidžiai tikrinti, ar jų tiekimo grandinės nėra rizikingos. 2023 m. "Dunkermotoren", AMETEK prekės ženklas, daug investavo į priemones, skirtas geografinei priklausomybei variklių gamyboje sumažinti.

Tokiu būdu įmonė svariai prisideda prie saugaus savo klientų aprūpinimo.

Grįžti į vietos - Pritaikyta retųjų žemių magnetų tiekimo grandinė
Retosios žemės, tokios kaip neodimis ir disprozis, šiandien paprastai naudojamos gaminant ypač galingus magnetus. Šios žaliavos išgaunamos ir patys magnetai gaminami beveik tik Tolimuosiuose Rytuose. Todėl dauguma variklių gamintojų yra priklausomi nuo atskirų tolimų tiekėjų, kurie tiekia medžiagas. Dunkermotorene retosios magnetinės medžiagos visų pirma naudojamos BG serijos sinchroniniuose varikliuose ir SL šeimos linijiniuose varikliuose. Siekdamas išvengti rimtų tiekimo sutrikimų, pavarų technologijų gamintojas dar 2020 m. pradėjo šios priklausomybės mažinimo programą. Pavyzdžiui, jau 2023 m. ji galėjo pereiti nuo pirmosios serijos prie retųjų žemių magnetų, kurių gamybos procese perdirbama daugiau kaip 75 proc. O geriausia yra tai, kad šis perėjimas neturi įtakos variklio našumui ir kitoms pagrindinėms jo savybėms.

Ar įmanoma apsieiti be jų?
. Be to, kad užsitikrino svarbiausių medžiagų tiekimą, "Dunkermotoren" šiuo metu kuria bešepetėlinius nuolatinės srovės variklius, kuriems visai nereikia retųjų žemių. Šie varikliai kol kas nepasiekia tokio pat galios tankio kaip panašūs varikliai su retųjų žemių magnetais, todėl kol kas nebus įtraukti į standartinį asortimentą. Esant tiekimo trūkumams, šią alternatyvą būtų galima greitai ir dideliais kiekiais įsigyti. Dunkermotoren asortimente esantys šepetiniai nuolatinės srovės varikliai su feritiniais magnetais iš Europos ir visiškai be magnetų universalūs varikliai taip pat yra alternatyva įvairiems taikymams. O kad ateityje galėtų pasiūlyti dar daugiau, dar tvaresnių variantų, "Dunkermotoren" glaudžiai bendradarbiauja su partneriais, kurie užsiima alternatyvių variklių koncepcijų ir magnetinių medžiagų kūrimu.

Lankstūs dėl moduliarumo
Svarbiausias "Dunkermotoren" išmaniųjų servo variklių komponentas yra integruoti valdikliai, pagrįsti pačios bendrovės sukurta "Variklio valdymo platforma" (MCP). MCP yra modulinė koncepcija, naudojama visuose "Dunkermotoren" išmaniuosiuose BG varikliuose ir kai kuriuose išoriniuose elektronikos įrenginiuose, leidžianti programuoti įvairius parametrus ir saugos funkcijas.

Daugelį naudojamų elektroninių komponentų galima palyginti nesunkiai pakeisti, jei atsiranda prieinamumo trūkumų. Tačiau, pavyzdžiui, mikrovaldiklius, tvarkyklių integrinius grandynus ir perjungimo reguliatorius pakeisti sunku. 2023 m. "Dunkermotoren" užsibrėžė tikslą sumažinti ypač mikrovaldiklių prieinamumo riziką.

Jie yra valdymo elektronikos pagrindas. Siekdama šio tikslo, "Dunkermotoren" pasirinko kelių mikroschemų strategiją, kuri leidžia užtikrinti didesnę nepriklausomybę nuo atskirų gamintojų. Modulinės MCP struktūros leidžia gamintojui valdyti alternatyvius mikrovaldiklius visose serijose.

Grįžtame prie šaknų - apsipirkimas ant slenksčio
Magnetai ir elektronika neabejotinai yra svarbiausi komponentai, kalbant apie visuotinę priklausomybę. Tačiau glaudūs ryšiai su Europos tiekėjais "Dunkermotoren" svarbūs ir dėl kitų komponentų. Vokietijos gamintojas ir toliau orientuojasi į regionus gamindamas savo variklius - ir gamina ten, kur reikia produkto. Pavyzdžiui, nuo 2023 m. visi Europoje parduodami varikliai taip pat gaminami tik Europos gamyklose. Varikliai iš Kinijos gamyklos parduodami tik Azijoje. Ten naudojamos medžiagos taip pat vis dažniau įsigyjamos vietoje. Tokiu būdu "Dunkermotoren" mažina pasaulinę priklausomybę nuo atskirų tiekėjų ir iki minimumo sutrumpina transportavimo maršrutus ir laiką, kad galėtų savo klientams pasiūlyti kuo didesnį tiekimo saugumą ir kartu sumažinti ekologinį pėdsaką.

Daugiau naujienų

Naujas "Dunkermotoren" 4Q valdiklis siūlo didelį našumą už prieinamą kainą
"Dunkermotoren" tiesia kelią visiškai automatizuotai ir skaitmenizuotai intralogistikai

SISTEMA saugos biblioteka "Dunkermotoren" išmaniesiems dPro varikliams su STO

"Dunkermotoren", AMETEK prekės ženklas, didžiuojasi galėdamas savo bešepečiu nuolatinės srovės varikliu aprūpinti Minas Žeraiso universiteto komandos "Milhagem Team" lenktyninį automobilį
"Dunkermotoren" išleidžia naują "Motion Journal" numerį "mo

2024 m. gegužės 14-17 d. Amsterdame vyksianti paroda "I...