Katalogas

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

"Dunkermotoren GmbH": žemės ūkio robotai gelbsti ūkininkavimo ateitį

Autonominiai žemės ūkio robotai (agrobotai) - priemonė kovoti su didėjančia maisto paklausa ir kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu žemės ūkio rinkoje

Karštą vasaros dieną nuo kombaino, traukiančio miežius, kylančios dulkės - gerai pažįstamas vaizdas, tačiau kas nutinka, kai nėra darbuotojo, kuris galėtų nuimti derlių? Aišku tik tai, kad didėjantį maisto poreikį augančiai populiacijai ir nuolatinį kvalifikuotos darbo jėgos trūkumą galima patenkinti tik didinant autonomiškai valdomų sistemų skaičių.

Intralogistikos rinkoje autonomijos tema pastaraisiais metais buvo svarbiausia. Šią praktinę patirtį dabar galima pritaikyti automatizuojant pasikartojančias užduotis kasdieniame žemės ūkio darbe. Dozavimas, suėmimas, reguliavimas, padėjimas - visos šios užduotys atliekamos tiek pramoninėje aplinkoje, tiek žemės ūkyje. Nesvarbu, ar tai būtų plastikinių granulių, ar sėklų, žaliavų, ar derliaus nuėmimo maisto produktų tvarkymas, medžiaginis produktas neturi reikšmės taikomosioms technologijoms. Todėl esamas pramoninės automatikos koncepcijas galima nesunkiai perkelti į žemės ūkio techniką.

Būtent čia Dunkermotoren sutelkė savo pastangas ir siūlo ilgametę patirtį. Išmanieji BLDC varikliai su integruota elektronika jau daugelį metų naudojami autonomiškai valdomų transporto priemonių veikimui intralogistikoje, o dabar gali būti naudojami išmaniosios žemdirbystės koncepcijai įgyvendinti, tik šiek tiek pakoregavus, kad atlaikytų atšiaurias aplinkos sąlygas žemės ūkyje.

Autonominių žemės ūkio robotų pagrindas

Autonominio judėjimo užduočių vykdymo pagrindas yra decentralizuoti valdikliai ir debesų kompiuterijos platformų tinklas. Išmanieji elektros varikliai su CANopen arba Ethernet sąsajomis teikia esminius duomenis roboto judėjimui. Dėl iš anksto nustatytų judėjimo parametrų, išanalizavus šiuos duomenis, gaunama pageidaujama roboto reakcija.

Kokioje situacijoje robotas turi atlikti veiksmus, važiuoti ar kokiu būdu nustatyti padėtį, apibrėžiama per jo "MotionCode". MotionCode, "Dunkermotoren" variklio valdymo programa, valdo robotą ir nurodo, kokias užduotis jis turi atlikti arba į kokią padėtį judėti. Ji veikia tiesiogiai integruotoje variklio elektronikoje, kuri įmontuota į krumpliaračio korpusą, todėl sutaupoma vertingos vietos robotų konstrukcijoje.

Programavimas lengvai atliekamas C kalba arba jį tiesiogiai gali perimti "Dunkermotoren" specialistai iš IIoT prekės ženklo "nexofox". Jei naudojami keli robotai, "nexofox" taip pat leidžia stebėti ištisus parkus. Taip galima tiksliai įvertinti trintį, nusidėvėjimą, nuvažiuotus ir suplanuotus maršrutus. Atliekant planinę techninę priežiūrą, galima tiksliai nustatyti esamą vietą ir sistemos būklę.

Dėl debesijos ryšio ir integracijos į esamas sistemas duomenis galima pasiekti nuotoliniu būdu iš bet kurios vietos.

Jūs galite susitelkti į pagrindinę veiklą, o "Dunkermotoren" ir "nexofox" pasirūpins visu kitu. Taip mes kartu prisidedame prie naujų išmaniosios žemdirbystės koncepcijų įgyvendinimo ir užtikriname, kad ateityje būtų patenkintas augantis maisto poreikis - nepaisant kvalifikuotų darbuotojų trūkumo ir didėjančio gyventojų skaičiaus.

TEnergijos efektyvumas - papildoma nauda

Įsivaizduokite savo tinklo ūkyje ateities ūkį, kuriame ūkininkauja ar maitina robotai. Kaip turi atrodyti jūsų sistemos funkcionalumas?

Be autonomiškumo, ateities koncepcijos turi taupyti vietą ir ilgą laiką atlaikyti atšiaurias aplinkos sąlygas ūkyje. Kad atitiktų vis didėjančius reikalavimus energijos vartojimo efektyvumo srityje, eksploatavimas taip pat turėtų būti kuo taupesnis.

Kadangi išmaniųjų Dunkermotors elektronika integruota tiesiai į variklio korpusą, žemės ūkio robotai gali būti suprojektuoti itin kompaktiški. Be to, elektronika perima plačias duomenų stebėsenos ir vertinimo sritis, todėl atsiranda laisva visos sistemos kompiuterinė talpa ir sutaupoma energijos, kai funkcijų spektras yra toks pat.

Tačiau yra dar vienas privalumas: Integravus juos į variklio korpusą, jautrūs elektroniniai komponentai apsaugomi nuo aplinkos poveikio. Pats korpusas gaminamas iš plieno arba aliuminio. Dėl pasirinktinės dangos visa pavara gali pasiekti iki IP69K apsaugos klasę. Dėl to jūsų autonominė sistema idealiai tinka naudoti tvarte arba lauko darbams.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad elektros varikliai pasižymi dideliu galios tankiu, o tai reiškia, kad galima naudoti mažus variklius, pasižyminčius dideliu efektyvumu. Tai sumažina žemės ūkio robotų energijos poreikį, todėl jie gali nuvažiuoti didesnius atstumus, o jūs iš tiesų sutaupote lėšų.

Nesvarbu, ar tai būtų gyvulininkystė, ar sudėtingi lauko darbai - bendradarbiaukime, kad įgyvendintume patikimus ir naujausias tendencijas nustatančius sprendimus žemės ūkiui.

Daugiau naujienų

Naujas "Dunkermotoren" 4Q valdiklis siūlo didelį našumą už prieinamą kainą
"Dunkermotoren" tiesia kelią visiškai automatizuotai ir skaitmenizuotai intralogistikai

SISTEMA saugos biblioteka "Dunkermotoren" išmaniesiems dPro varikliams su STO

"Dunkermotoren", AMETEK prekės ženklas, didžiuojasi galėdamas savo bešepečiu nuolatinės srovės varikliu aprūpinti Minas Žeraiso universiteto komandos "Milhagem Team" lenktyninį automobilį
"Dunkermotoren" išleidžia naują "Motion Journal" numerį "mo

2024 m. gegužės 14-17 d. Amsterdame vyksianti paroda "I...