Katalogas

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

"E+E Elektronik" teikia nacionalinį CO2 dujų koncentracijos matavimo standartą

Austrijos federalinė metrologijos ir geodezijos tarnyba (BEV) užsakė jutiklių specialisto "E+E Elektronik" kalibravimo laboratorijai pateikti nacionalinį CO2 dujų koncentracijos matavimo etaloną (etalon). Dėl to kalibravimo ekspertai iš Engerwitzdorfo tapo aukščiausia šalies metrologijos institucija, atsakinga už dar vieną fizikinį dydį - drėgmę, rasos tašką ir oro judėjimo greitį. Kaip BEV paskirtasis institutas, "E+E Elektronik" yra įgaliota atlikti specialius šių fizikinių dydžių kalibravimus nacionalinio metrologijos instituto lygmeniu.

Nacionaliniai metrologijos institutai (NMI) - Austrijoje tai yra BEV - arba jo paskirti institutai yra šalies metrologijos hierarchijos viršūnė. Teikdami privalomus nacionalinius matavimo etalonus (etalonus), jie užtikrina teisinės metrologijos ryšį su tarptautiniu mastu pripažinta SI vienetų sistema ir taip užtikrina pasauliniu mastu palyginamus etalonus.

Nuo 2004 m. ši svarbi užduotis patikėta E+E kalibravimo laboratorijai drėgmės ir rasos taško, o nuo 2011 m. - oro greičio srityse. Nuo 2021 m. balandžio mėn. paskirtis suteikta ir CO2 dujų koncentracijai.

Paskirtasis institutas BEV / E+E Elektronik

Kaip paskirtasis institutas, "E+E Elektronik" yra įsipareigojusi palaikyti ir toliau plėtoti nacionalinius etalonus pagal dabartinę metrologijos būklę ir reikalavimus. Tam būtina sąlyga, be būtinų metrologinių žinių ir įrangos, yra griežta kokybės vadybos sistema pagal EN ISO/IEC 17025. Be to, BEV ir tarptautiniai kalibravimo ekspertai reguliariai atlieka "E+E Elektronik" stebėsenos auditus.

Siekdama užtikrinti nacionalinių etalonų lygiavertiškumą ir tarptautinį pripažinimą, "E+E Elektronik" dalyvauja pagrindiniuose CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) arba EURAMET (Europos nacionalinių metrologijos institutų asociacija) atliekamuose palyginimuose. Be to, "E+E Elektronik" atstovaujama tarptautiniuose atitinkamų fizikinių dydžių metrologijos komitetuose.

Nurodyto instituto kalibravimo ir matavimo pajėgumai (CMC duomenys) yra įtraukti į BIPM pagrindinių palyginimų duomenų bazę (KCDB) pavadinimu BEV/E+E Elektronik. Pagal CIPM abipusio pripažinimo susitarimą (MRA) "E+E Elektronik" turi teisę savo BEV/E+E kalibravimo sertifikatuose nurodyti CIPM-MRA logotipą. Šį logotipą turinčių institutų kalibravimo sertifikatai yra aukščiausio lygio pripažinimas ir ypač domina akredituotas kalibravimo įstaigas dėl jų atsekamumo į nacionalinį metrologijos institutą.

"Tai, kad dabar taip pat esame paskirtas BEV institutas CO2 dujų koncentracijai, drėgmei, rasos taškui ir oro greičiui nustatyti, mus džiugina. Tai dar kartą įrodo didelę mūsų kalibravimo laboratorijos kompetenciją, kuria mūsų klientai naudojasi jau daugelį metų", - sako Dietmaras Pachingeris, "E+E" kalibravimo laboratorijos vadovas.

Akredituota kalibravimo laboratorija

Be specialiųjų kalibravimų kaip paskirtasis institutas, "E+E Elektronik" taip pat siūlo akredituotus matavimo prietaisų kalibravimus fizikiniams dydžiams: drėgmei, rasos taškui, CO2, oro greičiui, oro srautui, temperatūrai ir slėgiui. Šiuo tikslu "E+E Elektronik" yra akredituota kaip kalibravimo laboratorija pagal standartą EN ISO/IEC 17025, identifikavimo numeris 0608, kurį suteikė Austrijos nacionalinė akreditacijos įstaiga / Federalinė skaitmeninių ir ekonomikos reikalų ministerija. Akredituotų kalibravimų lemiamas bruožas - priešingai nei vadinamųjų ISO arba vidinių kalibravimų - yra matavimo rezultatų atsekamumas pagal nacionalinį standartą, todėl juos galima palyginti tarptautiniu mastu.

Išsamesnės informacijos apie "E+E" kalibravimo laboratorijos teikiamas paslaugas rasite adresu www.eplusecal.com

Daugiau naujienų

Austrijos jutiklių specialistė "E+E Elektronik" pristato naujos kartos tikslius ir patikimus pata...

Naujuoju HTS801 "E+E Elektronik" pristato iki šiol galingiausią drėgmės ir temperatūros jutiklį,...

Skaitmeninis jutiklių modulis ekonomiškam drėgmės ir temperatūros matavimui

Austrijos...

nuo 2023 04 26 - 2023 04 28

Chennal prekybos centras

3 salė, stendas F31-F32

...

Austrijos jutiklių gamintoja "E+E Elektronik" plečia savo skaitmeninių jutiklių elementų asortime...

Naujoji "E+E Elektronik" drėgmės skaičiuoklė apskaičiuoja visus svarbius su drėgme susijusius parametrus ir slėgio rasos tašką.