Katalogas

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

05.03.2024 01:03

Naujos kartos ZEISS PRISMO KMM sutrumpina matavimo programos trukmę 74 proc

"ZEISS" ir "Starrag" pradeda naują kokybės užtikrinimo erą aviacijos ir kosmoso pramonėje

"ZEISS" demonstruoja naujosios "ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis" našumą, vykdydama "Starrag" bandomąjį projektą: "ZEISS" KMM su "ZEISS CMM Acceleration Mode for Aerospace Applications" paketu pasižymi dideliu matavimo tikslumu ir dideliu našumu. Žymiai 80 % sutrumpėjęs sukamojo stalo ašies apibrėžimo laikas ir optimizuota sąveika su "ZEISS CALYPSO" programine įranga - tai tik keletas iš daugelio privalumų.

Starrag Group, kurios pagrindinė būstinė yra Rorschacherberge (Šveicarija), gamina apdirbimo centrus, skirtus gamybos sprendimams, kuriuose dirbama su turbinų mentėmis, mentėmis ir kitais komponentais. Daugiausia dėmesio skiriama taikymams aviacijos ir kosmoso pramonėje. Šioje pramonės šakoje itin svarbus tikslumas, o matavimo tikslumo reikalavimai pastaraisiais metais tapo daug griežtesni. Augantys ir labai įvairūs klientų poreikiai visame pasaulyje reikalauja, kad "Starrag" atliktų labai efektyvius matavimus, kuriais būtų gaunami labai greiti, labai tikslūs ir lengvai atkuriami rezultatai.

Šiame bandomajame projekte ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis buvo naudojamas bandymų laboratorijoje, kurioje buvo atliekami itin svarbūs ir reiklūs matavimai. Matavimo rezultatai "Starrag" padarė didelį įspūdį. Rolandas Zilteneris (Roland Ziltener), "Starrag" kokybės valdymo skyriaus vadovas, trumpai tariant: "Tradiciškai matavimo technologijose tikslumas yra lėtas. Tačiau su ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis su ZEISS KMM pagreitinimo režimu, skirtu kosminiams taikymams, yra visiškai priešingai." R. Zilteneris su šypsena paaiškina: "Jo klientai visada reaguoja "susižavėję ir šiek tiek šokiruoti", kai pamato, kaip tiksliai ir greitai veikia ši naujos kartos KMM.

Rolandas Zilteneris "Starrag Group" kokybės valdymo vadovas Greitis ir tikslumas buvo šiek tiek prieštaringi dalykai, kol neįdiegėme naujos kartos ZEISS PRISMO fortis.
Naujas požiūris į sukamojo stalo taikymus
ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis turi itin dinamišką sukamąjį stalą, kuris gerokai sutrumpina matavimo laiką. Be to, ZEISS pagreitinimo režimo, skirto kosminėms programoms, paketas sujungia dvi sukamojo stalo matavimo galimybes: ZEISS VAST Rotary Table (ZVR) ir ZEISS VAST Rotary Table Axis (ZVRA). Pagerindami sukamojo stalo padėties nustatymo greitį ir ašies apibrėžimo greitį, jie siūlo naują požiūrį į sukamojo stalo taikymus. ZVRA sutrumpina ašies apibrėžimo laiką nuo 60 iki 12 sekundžių. Tai reiškia, kad procesas, kurį "Starrag" atlieka kiekvienam ruošiniui, sutaupo 80 % laiko. Didesnis pozicionavimo greitis taip pat reiškia, kad reikia mažiau zondų. Tai reiškia, kad matavimai yra ne tik greitesni, bet ir lankstesni. Kalbant apie abipusę paramą, ZEISS ir "Starrag" keitėsi geometrijos duomenimis ir kartu dirbo kurdamos efektyvius kontūrų stebėjimo sprendimus, kuriais galima dar geriau apdoroti sudėtingas geometrijas. ZEISS taip pat padėjo "Starrag" praktiškai mokydama ir teikdama paramą.

Naujojo sprendimo diegimas vietoje vyko sklandžiai. Šiame kontekste "Starrag" taip pat galėjo remtis savo ilgamete patirtimi, įgyta naudojant ZEISS CALYPSO programinę įrangą. Pavyzdžiui, jau dabar užtikrinamas paprastas kontūrų programavimo mokymas, o, pasak Ziltenerio, supažindinti komandą su naujausia programinės įrangos versija ir įvairiais naujosios ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis atnaujinimais buvo "visai nesunku". Starrag" remiasi ne tik paprastu ruošinių įvertinimu "praėjo/nepraėjo", bet ir kokybišku grįžtamuoju ryšiu nustatant mašinos našumą: ZEISS CALYPSO tenkina šiuos reikalavimus, nes pateikia labai tikslius ir pakartojamus rezultatus, taip pat duomenis ir grafiką, reikalingus tolesniam tobulinimui. Tiesiog analizuodama rezultatus, programinė įranga palengvina "Starrag" ir tiekėjų bendravimą, nes suteikia "labai gerą pagrindą diskusijoms" dėl nukrypimų ir sprendimų.

Matavimai dabar atliekami 74 proc. greičiau ir pakankamai tiksliai
Visų pirma, bandomasis projektas parodė aiškų produktyvumo padidėjimą. Zilteneris pažymi, kad "Starrag" gali išmatuoti daugiau komponentų per trumpesnį laiką ir "tokiu pat tikslumu, kaip ir anksčiau". Akivaizdžiausias gamybos padidėjimo pavyzdys - "Starrag" standartinei turbinų menčių matavimo programai atlikti reikia 74 % mažiau laiko. Anksčiau programa trukdavo 4 minutes ir 30 sekundžių, o didžiausias dėmesys buvo skiriamas pakartojamumui. Šiandien ji užtrunka tik 70 sekundžių, kad būtų gauti tikslūs ir atkartojami rezultatai. Tai suteikia bendrovei daugiau lankstumo pasirenkant matuojamus parametrus ir ruošinius. Esant dideliam matuojamų turbinų menčių ir profilių skaičiui, nauda gerokai padidėja. Zilteneris aiškina, kad naujos kartos ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis, pasižymintis dideliu matavimo tikslumu ir dideliu greičiu, "stebina visus galutinius klientus vietoje", nes anksčiau šios dvi savybės visada buvo laikomos prieštaringomis.

Pasak Ziltenerio, naujoji ZEISS PowerSaver funkcija "labai prisideda prie mūsų gebėjimo taupyti energiją" - tai tvarumo privalumas, kuris yra dar svarbesnis atsižvelgiant į dabartinę energetikos krizę. ZEISS PowerSaver funkcija yra lengvai valdoma ir ją užprogramuoti reikia tik vieną kartą. Ši funkcija sumažina suvartojimą iki nulio vartotojo nustatytu prastovos laikotarpiu ir veikia automatiškai fone. Naudojant naująją lazerinę sistemą, kilus pavojui, greitį galima automatiškai sumažinti ir vėl padidinti.
Toks saugos ir našumo derinys užtikrina aukštą darbo saugos lygį, kuris, žinoma, yra pagrindinis "Starrag" prioritetas. Todėl pakrovimas ir valdymas yra ne tik saugūs, bet ir nesudėtingi bei patogūs aptarnaujančiam personalui. Galiausiai naujos kartos ZEISS PRISMO šeima stebina daugybe ergonominių naujovių, pavyzdžiui, plonesniu valdymo skydeliu su specialiu laikikliu, skirtu geresniam ruošinių tvarkymui, ir apskritai geresniu prieinamumu.

Naudodama ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis su ZEISS KMM pagreičio režimu, skirtu kosminėms programoms, "Starrag" orientuojasi į tolesnę ilgalaikę sėkmę kokybės užtikrinimo srityje. Bendrovei tai nėra tik tam tikrų rezultatų pasiekimas konkrečiam ruošiniui. "Turime sugebėti interpretuoti šiuos rezultatus ir duomenis", o tada "aptarti juos su savo vidaus ir išorės partneriais", - sako Zilteneris. Naudojant "ZEISS CALYPSO" programinę įrangą, bandomasis projektas padeda paprastai dokumentuoti ir vizualizuoti rezultatus net ir ne specialistams. Dėl daugiasluoksnės ZEISS CALYPSO programinės įrangos koncepcijos šios funkcijos tampa prieinamos daugeliui žmonių. Kartu programinė įranga siūlo ir išsamesnes galimybes labiau specializuotiems naudotojams. Išvada: "Starrag" šiuo bandomuoju projektu jau nustatė naujus kokybės užtikrinimo standartus. Glaudus abipusiais mainais pagrįstas bendradarbiavimas su ZEISS suteikia daug plėtros galimybių ateityje.

Daugiau naujienų

Būkite nuolat informuoti apie dinamišką automobilių ir elektromobilių pramonės pasaulį! Gaukite i...

26.03.2024 01:05

ZEISS "Diamond!Scan®

Deimantai metrologams

Norite zondo, kuriame nesikauptų medžiagos, net ir naudojant mi...

21.03.2024 01:00

"ZEISS OmniFix CT flex

"ZEISS OmniFix CT flex"
Sunkiems, dideliems ir stambiems komponentams


"

Skaitmeninis renginys 2024 m. balandžio 15-19 d

Temperatūra daro įtaką visiems matavimo procese dalyvaujantiems komponentams. Ypač svarbus vaidmu...

"ZEISS PRISMO" jau daugiau kaip 30 metų yra viena tiksliausių KMM rinkoje, o jos rezultatai yra p...