Katalogas

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.02.2024 11:02

ifm electronic GmbH: "IO-Link" daugiakodiniams skaitytuvams ir vaizdo apdorojimo sistemoms

Vizija su "IO-Link"? Tai įmanoma!

"IO-Link" yra jutiklių duomenų perdavimo ateitis. Ši technologija jau yra standartinė slėgio, temperatūros, lygio jutikliuose ir pan. Tačiau vaizdų apdorojimo srityje situacija kitokia: Daugelis naudotojų abejoja, kad IO-Link pasiekia savo galimybių ribas dėl didelio duomenų kiekio ir mažos duomenų perdavimo spartos. O2I multikodų skaitytuvas iš ifm rodo, kad IO-Link turi ateitį vaizdų apdorojimo srityje.

Ne veltui IO-Link ryšių sistema tapo pramonės triumfu. Ši technologija sujungia paprastumą ir patikimumą. Jos struktūrą taip pat palyginti lengva paaiškinti. Sistemą sudaro įvairūs jutikliai ir pavaros, kurie kaip vadinamieji IO-Link įrenginiai per technologiją prijungiami prie pagrindinio įrenginio, kuris savo ruožtu yra aukštesnio lygio valdiklio sąsaja. Dėl to sistema tampa nepriklausoma nuo valdiklio ir lauko magistralės. Standartizuota IO-Link sistema supaprastina ir diegimą, ir techninę priežiūrą. Jei, pavyzdžiui, maisto pramonėje sugenda temperatūros jutiklis, jį galima greitai pakeisti, o parametrus perkelti į naująjį jutiklį; todėl "plug & play" nebėra ateities vizija. IO-Link be trukdžių perduoda tikslias išmatuotas vertes į valdiklį ir suteikia skaidrią nuotolinę prieigą prie jutiklio parametrų. Be proceso vertės, iš jutiklio galima gauti ir apdoroti antrinę informaciją. Rezultatas - Y kelias, kuriuo proceso vertė perduodama į valdiklį, o per pagrindinį įrenginį į IoT valdiklį taip pat siunčiami jutikliui būdingi diagnostiniai duomenys ir atminties vertės. Per ryšių sistemą taip pat palengvinama būklės stebėsena ir numatoma techninė priežiūra. Tačiau IO-Link vis dar susiduria su problema, dėl kurios ją sunku naudoti kai kuriose taikymo srityse. Protokolas siūlo tris skirtingus greičius: 4,8, 38,4 ir 230,4 kBaud. To visiškai pakanka įprastiniams jutiklių duomenims perduoti, bet ne proceso duomenims, kurie gali būti generuojami apdorojant vaizdą, perduoti. Vis dėlto IO-Link tendencija neapsiriboja vien regos sistemomis. Naudodama O2I daugiakodį skaitytuvą, ifm rodo, kaip IO-Link jau gali būti naudojama vaizdų apdorojimui.

Daugiakodė skaityklė kodams ir tekstams
Daugiakodė skaityklė leidžia analizuoti skirtingus 1D/2D kodus ir tekstus viename vaizde. Tai aktualu įvairiuose gamybos proceso etapuose, o ypač ši technologija naudinga logistikai. O2I tikrina kodų ir tekstinės informacijos kokybę arba užtikrina produkto sekimą viso gamybos proceso metu. Skaitytuvas taip pat pritaikytas naudoti gamybos aplinkoje, kuri dažnai būna tamsi arba užtamsinta. Integruotą RGBW apšvietimą galima reguliuoti taip, kad skaitytuvas patikimai atpažintų net sudėtingus kodo, teksto ir fono spalvų derinius.

. O21 IO-Link privalumai naudingi keliais būdais. Jis naudoja COM3 standartą duomenims perduoti 230,4 kbaud greičiu. Siekiant geresnio duomenų perdavimo, didesni nei 32 baitai duomenys automatiškai suskirstomi į kelis blokus ir taip greitai perduodami į valdiklį. Duomenų blokai atskiriami automatiškai, o laikymo laiką galima nustatyti individualiai. To privalumas - valdymo sistemoje nereikia specialių funkcinių blokų. Be duomenų perdavimo, IO-Link taip pat palengvina daugiakodinio skaitytuvo valdymą. Vartotojai gali įdiegti jutiklį tiesiai į esamą sistemos infrastruktūrą. Skaitytuvas nustatomas mokymo mygtuku ir per kelias sekundes yra paruoštas darbui. Jis sulygiuojamas su kodu ir tada automatiškai atlieka fokusavimą, kodo tipo atpažinimą ir ekspozicijos reguliavimą. Jei vis dėlto reikia apdoroti sudėtingesnes užduotis, bet kuriuo metu galite naudoti ir eterneto sąsają. Pagrindinę konfigūraciją galima atlikti naudojant specialią išmaniojo telefono programėlę, kuria taip pat galima nustatyti paleidiklius arba IP adresą. Tada išmanusis telefonas generuoja duomenų matricos kodą, kuris laikomas O2I regos lauke. Jutiklis automatiškai priima kode išsaugotą konfigūraciją.

Konfigūravimas per vedlį
Konfigūravimas per išmaniojo telefono programėlę nėra vienintelis būdas nustatyti daugiakodį skaitytuvą. Naudodama programinę įrangą "ifm Vision Assistant", bendrovė profesionaliems pramonės naudotojams siūlo įrankį, su kuriuo jutiklį galima konfigūruoti dar plačiau. naudodamiesi įvairiomis loginėmis funkcijomis, jie programuoja sekos valdymą jutiklyje, todėl nereikia išorinio vertinimo įrenginio. O2I taip pat savarankiškai atpažįsta kelis skirtingus kodus viename vaizde. kodus galima lengvai priskirti naudojant "Vision Assistant". Tiesioginis vaizdas ir nustatymų vizualizavimas leidžia naudotojams visada turėti bendrą vaizdą.

Išvada
Daugiakodė skaityklė O2I iš ifm yra įrodymas, kad vaizdo apdorojimas ir IO-Link privalumai jokiu būdu neišskiria vienas kito, kai kalbama apie rezultatų surinkimą ir perdavimą. Ifm įsitikinusi, kad net ir esant ribotai duomenų perdavimo spartai, palyginti su Ethernet ir lauko magistrale, programas galima įgyvendinti paprastai, greitai ir patikimai - net ir naudojant regos jutiklius.

Daugiau naujienų

Esenas, 2023 m. gruodis - Vokietijos dizaino apdovanojimas ir vėl atiteko "ifm". Po to, kai 2021 m. žiuri paskutinį kartą prestižiniu apdovanojimu įvertino tris bendrovės gaminius, 2024 m. ji apdovanojimą įteiks už būklės stebėjimo įrankį moneo RTM. Tai pirmasis dizaino apdovanojimas, skirtas "ifm" programinės įrangos produktui.
2022 m. rugsėjo mėn. įvyko iškilmingas naujojo "ifm electronic" biuro Stambule atidarymas, kuriame dalyvavo daug svečių ir darbuotojų.
  • Tikslus itin švaraus vandens ir vandens srauto matavimas
  • Tvirtas, be komp...
Objektų aptikimas ir tikrinimas viename įrenginyje
"ifm" turi tris priežastis švęsti šių metų Vokietijos dizaino apdovanojimuose. LI lygio jutiklis, daugiafunkcinis dangtelis ir TCC temperatūros jutiklis apdovanoti prestižiniais dizaino prizais.

ifm statys naują įmonės būstinę Esene
Nuolatinis pastarųjų metų augimas ir prognozuojama tei...