Katalogas

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

Tikslaus ir greito 3D elementų tvirtinimo menas

Šiais laikais, kai trūksta darbo jėgos ir vis trumpėja sprendimų priėmimo terminai, dabar galima naudotis tokiomis priemonėmis kaip 3D planavimas ir projektavimas. Glaudus statybinių elementų gamintojo, architekto ir fasado statytojo veiksmų koordinavimas ir bendradarbiavimas reiškia, kad surenkamieji elementai gali būti įgyvendinami per trumpesnį surinkimo laiką.

Norint juos greitai ir tiksliai surinkti, reikia specialiai sukurtų pagrindo konstrukcijų sistemų, išankstinio surinkimo galimybių ir technologijų, taip pat permąstyti planavimą ir surinkimą. Pastato elementai yra sunkesni ir ne tokie smulkūs, o tai atitinka šiuolaikinės architektūros reikalavimus.

Didelio formato pastato elementai - architektūriniai akį traukiantys elementai
Įspūdingame Brėmeno investuotojo ir projektų plėtotojo "Peper & Söhne" pastato projekte SPURWERK šiuolaikinės architektūros reikalavimai įgyvendinami praktiškai. Buvusios Neustadtsgüterbahnhof (Neustadto krovinių stoties) vietoje maždaug 90 000 kv. m plote kuriamas modernus, įvairiapusiškas komercinis biurų, amatų, prekybos salonų ir restoranų derinys.

"Westphal Architekten BDA" yra atsakinga už urbanistinį naujos erdvios darbo aplinkos įvaizdį. Naujai kuriamą kvartalą sudaro daugiaaukščiai, pilkšvai vaivorykštinėmis plytomis dengti pastatai, paremti antracito spalvos, aukštų betoninių cokolių.

Saugi trimačių, didelio formato betoninių kolonų atrama elementų konstrukcijoje
Speciali konstrukcija iš patikrintos SYSTEA profilių sistemos UBE NG jungia RIEDER gaminamas plokštes ir jungiamąsias detales iš stiklo pluošto betono. Siekiant pagreitinti į viršų siekiančių, rodyklę primenančių 3D stiklo pluošto betono elementų montavimo laiką, buvo pasirinkti dvimačiai serijos formparts elementai. Elementai buvo surenkami taip, kad tiksliai derėtų tarpusavyje su sisteminiais kampiniais laikikliais, ir po išankstinio surinkimo gabenami į statybvietę.

Glaudžiai bendradarbiaujant su "Kohlmeyer Fassadenbau", taip pavyko ne tik daug kartų sutrumpinti surinkimo procesą, bet ir puikiai suderinti aukštą išankstinio surinkimo kokybę su darbais statybvietėje. Montuojant didelio formato elementus statybvietėje, svarbu tiksliai suprojektuoti plokštumą ir tiksliai sumontuoti kranu.

SYSTEA profilių sistema UBE pasižymi paslėptu didelio formato fasadinių plokščių tvirtinimu. Brėmeno pastato projekte apdailos elementai buvo prisukami paslėptai, naudojant "Rieder" sistemos laikiklius. Siekiant atitikti šilumos izoliacijos reikalavimus, SYSTEA sistema buvo termiškai optimizuota. Agraffe tvirtinimas gali būti atliekamas vietoje arba išankstinio montavimo metu. Kad būtų lengviau apdoroti, sieniniai laikikliai buvo aprūpinti pagalbine montavimo priemone, kuri leidžia pritvirtinti ir išlaikyti atraminį profilį vietoje.

SYSTEA galima kreiptis dėl individualių aptarimų ir klausimų.

Daugiau naujienų

Kai pagalvojate apie Bauhauzą Berlyne, jis automatiškai asocijuojasi su Gropiumi. Su naujuoju "M&...

Nuo šiol "SYSTEA" galima naudoti su visų "BIMsystems" siūlomų konstrukcijų sistemų BIM tur...

Sėkmingas seno ir naujo derinys