Katalogas

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

29.06.2023 01:06

"Eppendorf" apdovanojimas jauniesiems Europos tyrėjams 2023 m. skiriamas Maurice'ui Micheliui, Švedija

Šiais metais Hamburge įsikūrusi gyvybės mokslų bendrovė "Eppendorf SE" jau 28-ąjį kartą skiria prestižinę mokslinių tyrimų premiją. Nepriklausoma žiuri, kuriai pirmininkavo profesorius Reinhardas Jahnas, "Eppendorf" apdovanojimo jauniesiems Europos tyrėjams 2023 m. laimėtoju išrinko daktarą Maurice'ą Michelį iš Karolinska instituto (Stokholmas, Švedija) Gyvenimo mokslo laboratorijos (Science for Life Laboratory, Karolinska Institutet, Stokholmas, Švedija).


Maurice'ui Micheliui, gimusiam 1986 m., 20 000 eurų apdovanojimas skirtas už tyrimus, susijusius su dirbtinėmis DNR atstatymo fermentų funkcijomis Ligų gydymui. Dr. Mišelis įrodė, kad mažos molekulės prisijungimas prie DNR atstatymo fermento aktyviosios vietos ne tik padidina jo aktyvumą, bet ir paskatina jį atlikti reakciją, kurios nėra laisvame baltyme, todėl pagerėja DNR atstatymas po oksidacinės pažaidos.


"Šie novatoriški atradimai gali būti toli siekiantis pritaikymas gydant vėžį ar su amžiumi susijusią degeneraciją", - teigė teisėjai.

Maurice'as Michelis: "Tai didžiulė garbė ir aš jaučiuosi nuolankiai apdovanotas 2023 m. "Eppendorf" apdovanojimu. Tai nebūtų buvę įmanoma be daugelio mokslininkų, tiek kolegų, tiek bendradarbių, taip pat mentorių ir neįtikėtinos šeimos, kurią vadinu savo, indėlio ir dvasios. Apdovanojimu pripažįstamos galimybės savo nuožiūra manipuliuoti fermentinėmis funkcijomis gyvosiose ląstelėse. Naudodami mažų molekulių organokatalizatorius, fermentuose įdiegėme naujas biochemines reakcijas ir taip pavyko perrašyti bazių ekscizijos taisymo kelią. Dabar mūsų tyrimai sutelkti į šios technologijos bazės išplėtimą, tiriant kitus fermentus ir suprantant biocheminių reakcijų kelius bei jų biologines pasekmes. Oksidacinės DNR pažaidos perskirstymas arba sumažinimas priklausomai nuo individualių poreikių galėtų pasitarnauti kaip nauja strategija kuriant tiksliuosius ateities vaistus."


Apdovanojimo ceremonija įvyko 2023 m. birželio 22 d. Europos molekulinės biologijos laboratorijos (EMBL) Pažangiųjų mokymų centre Heidelberge, Vokietijoje.



Daugiau informacijos apie paraiškų teikimo tvarką, atrankos kriterijus ir ankstesnius "Eppendorf" apdovanojimo jauniesiems Europos tyrėjams laimėtojus rasite www.eppendorf.com/award.


1995 m. įsteigtu "Eppendorf" apdovanojimu jauniesiems Europos tyrėjams "Eppendorf SE" pagerbia išskirtinius biomedicinos tyrimų darbus ir remia jaunuosius Europos mokslininkus iki 35 metų amžiaus. Eppendorf apdovanojimas teikiamas bendradarbiaujant su mokslo žurnalu Nature. Apdovanojimo laureatą išrenka nepriklausomas komitetas, kurį sudaro profesorius Reinhardas Jahnas (Makso Planko daugiadisciplininių mokslų institutas, Getingenas, Vokietija), Sadafas Farooqi (Wellcome-MRC metabolinių mokslų institutas, Kembridžas, Jungtinė Karalystė), Madeline Lancaster (MRC molekulinės biologijos laboratorija, Kembridžas, Jungtinė Karalystė), Benas Lehneris (Wellcome Sangerio institutas, Kembridžas, Jungtinė Karalystė ; Genominio reguliavimo centras PRBB, Barselona, Ispanija) ir Laura Machesky (Kembridžo universitetas, Jungtinė Karalystė).



























Daugiau naujienų

Su "Mastercycler® X40" jūsų kasdienė laboratorinė veikla bus ne tik patikima ir efektyvi, bet...

"Takara Bio Inc" ("Takara Bio") ir "Eppendorf SE", dvi pirmaujančios gyvybės mokslų pramonės įmonės, džiaugiasi galėdamos pranešti apie bendradarbiavimą pagal strateginę bendros prekybos sutartį.
akcijos 2023 m. rugsėjo 01 d. - 2023 m. gruodžio 31 d
"Eppendorf" pripažįsta, kad plastikinės eksploatacinės medžiagos laboratorijoje vaidina svarbų vaidmenį. Tuo pat metu suprantame, kad šiuolaikinio mokslo reikalavimų ir rūpinimosi aplinka derinimas yra pagrindinis gyvybės mokslų laboratorijos valdymo iššūkis. Todėl laikomės principo "Sumažinti, pakartotinai naudoti, perdirbti" visur, kur tik įmanoma, ir vis dažniau naudojame biologines žaliavas.

"Eppendorf Xplorer®" ir "Xplorer plus" vienkanalėms pipetėms "My Green Lab®" suteikė ACT&...

Kadangi mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros pramonė reikalauja daug laiko, nuolat reikia la...