Katalogas

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

16.05.2022 01:05

Ekonomiškesnis darbas su moduliniais siurbliais

Patikimai išgauti žaliavas muilo gamybai

Gaminant muilą, reikia pateikti įvairių pagrindinių medžiagų, kurios, priklausomai nuo receptūros, turi būti naudojamos tolesniam automatiniam perdirbimui. Spalvų paletė - nuo lengvų aliejų ar kvepalų pagrindų iki pusiau kietų riebalų ir spalvų suspensijų bei tvirtų vaškų. Pasibaigus gamybai, kartais korozines ir abrazyvines liekanas reikia pašalinti. Moduliniai ir tvirti būgniniai ir pneumatiniai diafragminiai siurbliai tinka visoms šioms reikmėms, nes jie švelniai ir patikimai transportuoja įvairias terpes.

Šiandien didžioji dauguma muilo rūšių gaminama pagal specialius receptus iš daugelio atskirų komponentų. Pradedama nuo žaliavų atrankos pačiam muilinimo procesui ir tęsiama su priedais, pavyzdžiui, priežiūros medžiagomis, dažančiomis pastomis ar vašku ir net kvepalų sudedamosiomis dalimis. Visi komponentai pasižymi skirtingomis savybėmis - klampumu, cheminėmis savybėmis ar pliūpsnio temperatūra. Vis dėlto jie turi būti patikimai ir saugiai tiekiami į automatinę gamybą iš pristatymo konteinerių. "Kappus Group", tradicinė 1848 m. įkurta įmonė, kasmet pagamina 20 000 tonų pagrindinio muilo. Šiuo tikslu bendrovė Heitersheimo gamykloje kietajam muilui gaminti naudoja patikrintus "Flux" tiekimo siurblius, nes dėl modulinės siurblio ir pavaros konstrukcijos visada galima sukonfigūruoti tinkamą siurblio konfigūraciją atitinkamai terpei.

Lankstūs siurbliai transportuoja įvairias žaliavas
Šiuolaikinė muilo gamyba iš esmės yra automatinė, o atskiri komponentai pagal specifikacijas sumaišomi iki norimo pradinio produkto. Šiuo tikslu atitinkamos žaliavos ir priedai, kurie tiekiami skirtingose talpyklose, turi būti perkelti į gamybos talpyklas. Nepaisant medžiagų įvairovės, Heitersheimo muilo gamintojas naudoja tik tris skirtingus siurblių modelius. Ulrichas Kneipas, "Kappus" technologijų vadovas, paaiškina, kodėl: "Du F 430 S ir FP 42 4S tipo cilindriniai siurbliai ir iš nerūdijančio plieno pagamintas pneumatinis diafragminis siurblys FDM 25 S/TT užtikrina reikiamą pralaidumą visoms gamyboje naudojamoms medžiagoms, todėl labai sumažėja atsarginių dalių laikymo, naudojimo instrukcijų ir atsarginių siurblių sąnaudos. Dėl modulinės siurblio ir pavaros variklio konstrukcijos prireikus galime greitai pakeisti dalis. Pavyzdžiui, prireikus įprastą pavarą galima greitai pakeisti sprogimui atspariu modeliu arba naudoti galingesnį variklį, skirtą labai klampiems skysčiams, kad būtų pasiektas norimas srauto greitis. Be lengvo variklio keitimo, negalima neįvertinti ir greito išardymo valymui - tai privalumas, leidžiantis lanksčiai reaguoti į besikeičiančius gaminio komponentus."

Sudėtinga siurblių technologija
Modulinė sistema siūlo siurblių pavaras nuo paprastų komutatorinių variklių iki bešepetėlinių variklių, skirtų praktiškai nesidėvinčiam nepertraukiamam darbui, iki trifazių krumpliaratinių variklių ar suspausto oro pavaros. Pageidaujant, varikliai gali būti tiekiami ir su greičio reguliavimo funkcija, pvz., kad būtų galima bet kuriuo metu tolygiai reguliuoti srautą. Visos pavaros dedamos ant dviejų siurblinių pavaros veleno viršaus ir priveržiamos tik viena veržle. Dėl to juos
lengva ir greita pakeisti. Priklausomai nuo siurblio modelio, terpės ir pavaros, su elektrinėmis pavaromis galima tiekti iki 220 l/min, esant maždaug 26 mWS (maždaug 2,6 bar) slėgiui. Oro variklis pasiekia maždaug 240 l/min našumą, esant 30 mWS (maždaug 3 barų slėgiui). FP 425 modelio įsiurbimo geometrija pritaikyta mažam likutiniam kiekiui, todėl, pavyzdžiui, statines galima ištuštinti daugiau kaip 99 %, t. y. beveik visiškai. Muilo gamybai ypač pasiteisino du siurblių modeliai: F 430 S su mechaniniu varančiojo veleno sandarikliu ir FP 424 S be sandariklio su specialiai suprojektuota veleno kreipiančiąja. Visi "Kappus" muilo gamyboje naudojami siurbliai yra pagaminti iš nerūdijančio plieno ir yra specialaus 1 500 mm ilgio (standartinis ilgis IBC talpykloms yra 1 200 mm), todėl juos galima naudoti universaliai. Jei reikia, taip pat naudojamos tokios medžiagos kaip polipropilenas, polivinilidenfluoridas, pvz., specialios korozinės ar ėsdinančios terpės.

Ilgas tarnavimo laikas
Abiejuose siurbliuose išorinis tiekimo vamzdis gaubia vidinį kreipiamąjį vamzdį, skirtą pavaros velenui. Siurblio veikimui svarbus geras, sklandžiai veikiantis varančiojo veleno guolis. Šiuo atveju siurblių specialistai, priklausomai nuo terpės, taiko du skirtingus metodus: Modelyje su mechaniniu sandarikliu kreipiamasis vamzdis su velenu apačioje, tiesiai ant siurblio, sandarinamas nuo prasiskverbiančios terpės. Pats velenas remiasi į kelis vidiniame vamzdyje įdėtus slydimo guolius ir yra juose vedamas. Tai taip pat leidžia, pavyzdžiui, perpumpuoti vašką, kuris buvo įkaitintas iki 85 °C, kad sumažėtų jo klampumas. Tuo tarpu modelis be sandariklio veikia su spiralės formos kreipiamuoju guoliu vidiniame vamzdyje, esančiu maždaug veleno viduryje. Veikimo metu jis, panašiai kaip Archimedo sraigtas, skverbiasi atgal į atvirą vietą. Dėl to ši konstrukcija ypač tinka mažo klampumo, net agresyviems ir greitai tekantiems skysčiams, kurie nesukietėja ir nesikristalizuoja. Dėl šios konstrukcijos viduje nesusidaro nepageidaujamų nuosėdų ir taip labai pailgėja siurblio tarnavimo laikas. Abu siurblių modelius galima lengvai išardyti į atskiras sudedamąsias dalis, kad būtų lengviau valyti.

Membraninis siurblys perima šalinimą
Priešingai, ruošiant šarmą reikalingos kitos siurblio savybės. Dėl šios priežasties naudojamas tvirtas nerūdijančiojo plieno pneumatinis diafragminis siurblys, kurio našumas iki 178 l/min, esant 8 bar slėgiui. Iš surinkimo rezervuaro nuotekos pumpuojamos į tarpinę talpyklą, kurioje jos apdorojamos. Kadangi siurblys be problemų gali susidoroti net su abrazyvinėmis dalelėmis, jis idealiai tinka atliekoms šalinti. Sausuoju būdu veikiantis saugus siurblys yra sausojo savaiminio įsiurbimo ir net užliejimas jam netrukdo.
Dėl to, kad ji veikia be alyvos, ją galima naudoti ne tik muilo gamyboje, bet ir farmacijos bei maisto pramonėje, taip pat naudojant nuotekas, srutas, chloro baliklį, valymo priemones ir kt. Priklausomai nuo paskirties, siurblys gaminamas iš aliuminio, nerūdijančiojo plieno, PP arba polivinilidenfluorido. Nepaisant muilo gamyboje naudojamų medžiagų įvairovės, gamybai pakanka tik trijų universalių siurblių ir kelių variklių modelių. Dėl modulinės konstrukcijos
sistemas visada galima sukonfigūruoti taip, kad paruoštas siurblys tiktų siurbiamai medžiagai. Iki minimumo sumažėja techninės priežiūros išlaidos, atsarginių dalių atsargos ir, galiausiai, administracinės išlaidos, pvz., būtinos naudojimo instrukcijos.

Daugiau naujienų

Kas yra "KLIMAfit"?
Pagal projektą "KLIMAfit", vykdomą pagal Badeno-Viurtem...

nuo 2023 11 28.-.2023 11 30

SUR/FIN NASF



Klyvlendas, Ohajas/USA Dalyvis: FLUX Pumps Corporation USA

...

12.04.2023 11:00

FLUX - ateities darbdavys
FLUX-GERÄTE GMBH buvo apdovanota "Ateities darbdavio" ženklu