Katalogas

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

29.03.2024 01:03

Patikimi daugiakrypčiai jutikliai, skirti nuotolinio valdymo manipuliatoriui

Kelyje su sprogmenų nukenksminimo tarnyba

Magnetiniai daugialypės terpės jutikliai, kuriuose naudojamas GMR efektas (milžiniška magnetinė varža), veikia be kontakto, pateikia absoliučias padėties vertes, jiems nereikalinga atskaitos eiga ir nereikia maitinimo šaltinio ar buferinės baterijos, kad būtų galima aptikti sukimąsi. Todėl daugelyje mobiliųjų ir pramoninių įrenginių jie yra praktiška alternatyva daugiapakopiams potenciometrams arba optiniams koduotojams.
Šie universalūs jutikliai dabar taip pat naudojami robotikoje, pavyzdžiui, karinių ar policijos padalinių robotuose, kurie naudojami, pavyzdžiui, sprogimo grėsmės atveju.


Daugeliui taikymų įprastiniais funkciniais principais pagrįsti daugiapakopiai kampo jutikliai yra gana netinkami, nes, pavyzdžiui, jiems reikia nuolatinio maitinimo šaltinio, jie veikia su dilimui jautriomis pavaromis arba yra pernelyg sudėtingi ir todėl per brangūs taikymo sričiai. Siekdama išspręsti šią situaciją, "Novotechnik" į RSM-2800 serijos daugiasūkius jutiklius integravo GMR technologiją, skirtą sukimosi aptikimui. Šie bekontakčiai jutikliai be išorinio maitinimo šaltinio ir buferinės baterijos gali aptikti ir išsaugoti nuo 2 iki 16 apsisukimų, o vertę galima nustatyti. Analoginės sąsajos skiriamoji geba yra 16 bitų. Galima pasiekti iki 800 apsisukimų per minutę greitį. Naudojant skaitmenines sąsajas (SSI, SPI), galima pasiekti iki 18 bitų (kampo ir sukimosi) bendrą skiriamąją gebą. Jutikliai taip pat yra
itin tikslūs. įprastiniai tiesiškumo nuokrypiai visame matavimo diapazone yra mažesni nei 0,05 %. Kadangi jutikliai taip pat yra labai tvirti, juos galima naudoti įvairiose bekelės srityse. Pavyzdžiui, "Telerob Gesellschaft für Fernhantierungstechnik mbH" gaminamame tiksliajame manipuliatoriuje "telemax PRO" jie nustato vadinamųjų lapelių, kuriais juda nuotoliniu būdu valdomas robotas, padėtį.


Universalus genijus su dideliu nuotoliu

"Mūsų "telemax PRO" neabejotinai galima vadinti universaliu genijumi dėl jo gebėjimo lipti ir įveikti kliūtis, didelio manipuliatoriaus pasiekiamumo ir aukščio bei daugybės
įrankių", - aiškina Dr. Andreas Ciossek, "Telerob" produktų vadovas. Andreas Ciossek, "Telerob" produktų ir inovacijų vadovas.
Universalusis įrenginys yra labai kompaktiškas, jo transportavimo matmenys yra 800 mm ilgio, 400 mm pločio ir 750 mm aukščio. Be akumuliatoriaus jis sveria ne daugiau kaip 77 kg, o greitaeigės versijos greitis siekia 10 km/val.
Priklausomai nuo paviršiaus, jis gali įveikti iki 45° nuolydį, įveikti 500 mm aukščio kliūtis ar laiptus, įveikti 600 mm pločio griovius ir 7 ašių manipuliatoriumi perkelti iki 20 kg krovinį. Apskritai telemax PRO yra idealus pagalbininkas, kai reikia pasiekti potencialiai pavojingus objektus, esančius sudėtingose padėtyse bombos pavojaus atveju, pavyzdžiui, bagažo skyriuose arba po lėktuvo sėdynėmis.

Sudėtingas judesių sekas, pavyzdžiui, atidarant duris ar bagažo vienetus, galima patogiai valdyti naudojant įrankių centro taško valdymo sistemą, juolab kad beveik visos tipinės judesių sekos yra iš anksto užprogramuotos. "Praktiškas ir įrankių žurnalas su automatiniu įrankių keitimu.
Operatoriui nereikia judinti roboto atgal, jei, pavyzdžiui, vietoje prireikia kito įrankio", - tęsia Ciossek. "Taip sutaupoma laiko, o tai labai patogu, pavyzdžiui, dėl oro uosto ar geležinkelio stoties uždarymo."


Tikslus padėties aptikimas, skirtas valdyti nuotoliniu būdu

Apverčiamojo įrenginio, t. y. konstrukcijos, sudarytos iš ratų pavaros ir bėgių, padėtis turi būti tiksliai užfiksuota, kad "telemax PRO" būtų galima tikslingai perkelti į naudojimo vietą. Šią užduotį atlieka "Novotechnik" magnetiniai daugialypės terpės jutikliai, įrengti ant kiekvienos iš keturių varančiųjų ašių. Iš tikrųjų šiam taikymui daugiaapsisukimo įrenginys nėra būtinas, tačiau telemax PRO pasirodė esąs tinkamas pasirinkimas. Dėl kompaktiškų transporto priemonės matmenų montavimo vieta yra labai ribota. Todėl
jutikliai montuojami ne ratų ašies gale, kaip įprasta, o pasislinkę į šoną, kad būtų sutaupyta montavimo vietos. Šiuo tikslu ašies skersmuo paverčiamas gerokai mažesniu jutiklio krumpliaračiu. Todėl vienas varančiojo rato ašies apsisukimas tampa, pavyzdžiui, šešiais apsisukimais, kuriuos jutiklis skaičiuoja, kad tiksliai nustatytų padėtį.

Pasirinkti tinkamą jutiklį nuotolinio valdymo technikos specialistams nebuvo lengva; buvo išbandyta daugybė alternatyvų. "Galiausiai RSM-2800 buvo pasirinktas dėl daugelio priežasčių", - apibendrina Ciossekas. "Jis veikia labai sklandžiai, o turėdamas funkcijas, kurių norėjome, yra mažiausias ir kartu pigiausias rinkoje rastas gaminys.
skersmuo vos 28 mm, todėl jį buvo lengva integruoti." Funkcinis principas taip pat tiko šiam taikymui:

Dėl GMR efekto galima išsaugoti apsukų skaičių be srovės

Daugiasukis suktuvas veikia mikromagnetiniu pagrindu ir naudoja GMR efektą (milžinišką magnetorezistorių). Jis pasireiškia struktūrose, sudarytose iš kintančių magnetinių ir nemagnetinių plonų kelių nanometrų storio sluoksnių. Šis efektas reiškia, kad struktūros elektrinė varža priklauso nuo abipusės magnetinių sluoksnių įmagnetėjimo orientacijos; ji yra gerokai didesnė, kai įmagnetėjimas priešingomis kryptimis, nei kai įmagnetėjimas ta pačia kryptimi. Šį skirtumą galima panaudoti sukimui aptikti ir tuo pačiu metu išsaugoti naudojant specialiai sukurtą jutiklio elementą su keliais varžos segmentais, net ir esant išjungtai įtampai. Padėties vertė išvedama kaip SSI signalas, pvz. Galimi variantai su skaitmenine SPI arba analogine sąsaja.

RSM-2800 taip pat yra labai tvirtas, todėl idealiai tinka naudoti su "telemax PRO". Standartiškai jis atitinka iki IP67 apsaugos klasės reikalavimus, t. y. yra atsparus dulkėms ir apsaugotas nuo laikino panardinimo. Todėl nekyla jokių problemų, kai manipuliatorius dirba lauke, lyjant lietui ar važiuojant per šlapdribą. Smūgiai ir vibracija taip pat netrikdo jo veikimo. Jutiklio korpusas pagamintas iš aukštos kokybės, temperatūrai atsparaus plastiko.
Montavimo laikikliai su skylėmis su grioveliais leidžia lengvai montuoti ir patogiai mechaniškai reguliuoti. Beatsilankstė kištukinė jungtis leidžia greitai ir lengvai sumontuoti. Jutiklis nejautrus purvui ir drėgmei. Elektrinis sujungimas atliekamas ekranuotu kabeliu, kuris yra įlietas į korpusą. Taip pat galima įsigyti iš anksto sumontuotų jungiamųjų kištukų, pavyzdžiui, M12, kad būtų galima iš tikrųjų prijungti ir naudoti.

Šios savybės atveria plačias RSM-2800 pritaikymo galimybes. Kompaktiškas daugiapakopis sprendimas daugelyje vietų gali padėti atsisakyti sudėtingų pavarų dėžių sprendimų ir taip sumažinti bendras išlaidas. Taikymo sritys: spausdinimo mašinos, pavaros ir vairavimo sistemos, lynų ilgio kodavimo įtaisai, durų ir vartų pavaros, mobiliosios mašinos, popieriaus mašinos, kėlimo platformos arba apskritai kaip daugiapakopių potenciometrų ar kodavimo įtaisų pakaitalas

Daugiau naujienų

Nuo 2024 04 24 iki 2024 04 26

šenjango mieste, Kinijoje

Laukiame jūsų!

25.10.2022 00:00

"Novotechnik" 75 metai

Linijinių ir rotacinių matavimų jutikliai

Visur, kur reikia itin tikslia...

Net ir didėjant bekontakčių procesų linijinių ir rotacinių matavimo technologijų srityje paklausa...

"Novotechnik" gauna BRP-Rotax tiekėjo apdovanojimą
Mobiliųjų mašinų sukamieji jutikliai