Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Pramoniniai amortizatoriai Naudojami visatai laboratorijoje

GSI Helmholco sunkiųjų jonų tyrimų centre Darmštate veikia didelis, pasaulyje unikalus jonų greitintuvas. Mokslininkai iš viso pasaulio naudoja šį įrenginį eksperimentams, kad gautų naujų įžvalgų apie materijos struktūrą ir visatos raidą. Jie taip pat kuria naujus pritaikymus medicinoje ir technologijose. Šiuo metu Darmštate statomas naujas tarptautinis greitintuvų centras FAIR - vienas didžiausių mokslinių tyrimų projektų pasaulyje. Naudojant FAIR laboratorijoje bus kuriama ir tiriama materija taip, kaip kitaip būna tik visatoje.


Būsimojo FAIR greitintuvų centro centras yra žiedinis greitintuvas SIS100, kuriame įrengti superlaidūs magnetai. Jo apskritimo ilgis sieks 1,1 kilometro, o esamas GSI įrenginys su sunkiųjų jonų sinchrotronu SIS18 tarnaus kaip naujojo greitintuvų komplekso išankstinis greitintuvas. Viename iš planuojamų FAIR įrenginio greitintuvo žiedų - kolektoriaus žiede, kuriame bus saugomi ir aušinami jonai, bus naudojami pramoniniai ACE Magnum šeimos amortizatoriai. Jie naudojami galingais linijiniais varikliais aprūpintų pavaros blokų galinėms padėtims užtikrinti. Pramoniniai amortizatoriai, kurių tipo žymenys MA3325EUM-14xxx su specialia stabdymo mova ir MA3325EUM-PP su PU galvute, montuojami ant judančio linijinio bloko mechaninio galinio ribotuvo. Pagrindinė jų užduotis - veiksmingai absorbuoti inercijos jėgas, esant galimiems linijinio variklio pavaros bloko valdymo sutrikimams, ir taip apsaugoti konstrukciją. Paprastai linijinių variklių pavaros blokai užtikrina, kad pavaros šliaužikliai judėtų dviem kryptimis tam tikru atstumu. Paprastai tai vyksta be kontakto atitinkamo atstumo pabaigoje su stabdžiais. Dėl mechaninės pavaros apsaugos Darmštato inžinieriai pasirinko reguliuojamus ACE pramoninius amortizatorius su M33 dydžio sriegiu. Jie buvo suprojektuoti taip, kad galėtų saugiai sulaikyti judantį vežimėlį, jei dėl variklio relinių blokų gedimo jis pajudėtų už nustatyto diapazono ribų.

Gerai pritaikyti bet kokiems atvejams

ACE hidrauliniai mašinų elementai, kuriuos galima tiksliai sureguliuoti tiek priekyje, tiek gale, gali absorbuoti 170 niutonmetrų energijos per ciklą, o jų eiga yra 23,2 milimetro, ir saugiai sugeria nuo 9 iki 1700 kilogramų efektyviosios masės jėgas.700 kilogramų saugiai, be atoveiksmio ir nepadarant žalos. Jei komponentai naudojami tik avariniu atveju, nes priešingu atveju lėtėjimą taip pat perima linijinė pavara, leistini papildomi energijos perviršiai.

ACE "Magnum" šeimoje, kuri laikoma etalonine vidutinio dydžio pramoninių amortizatorių klase, įdiegta aukštos kokybės sandarinimo technologija, patikrinta daugelyje tūkstančių taikymų. Be to, dėl grūdintų kreipiamųjų guolių ir integruotų stacionarių stabdžių jie pasirodo esantys itin tvirti ir ilgaamžiai daugeliu eksploatavimo sąlygų, esant nepertraukiamam darbui. Jie naudojami visose mechanikos inžinerijos srityse. Tipinės taikymo sritys yra automatizavimas ir tvarkymas, pavyzdžiui, staklėse ir apdirbimo centruose, kaip aprašytuoju atveju kaip mechaninis saugos elementas, integruotas į linijinius šliaužiklius arba pasukamųjų mazgų eigos pabaigoje, siekiant padidinti ciklo trukmę. Dėl lengvai prieinamų reguliavimo segmentų be galo reguliuojamus slopintuvus konstruktoriai taip pat naudoja galinėse padėtyse, kad apsaugotų portalus, arba sunkiojoje pramonėje, kad amortizuotų mases ant smūginių plokščių.

Darmštate technikai nusprendė, viena vertus, įrengti slopintuvus su specialiomis stabdymo įvorėmis, kita vertus, su galvutėmis, pagamintomis iš poliuretano. Pirmoji priemonė sustiprina ir taip jau standartinę virš vidutinio tvirtumo ACE pramoninių amortizatorių konstrukciją, o naudojant specialias smūgio galvutes triukšmą galima sumažinti nuo 3 iki 7 dB. Vertinant vien tik smūgių slopinimo požiūriu, šis pasirinktas derinys padarė viską, kad FAIR sistema būtų tyli net ir blogiausiu atveju.

Daugiau naujienų

Šveicarijos mokslo centre "Technorama" 500 eksperimentinių stočių lankytojams suteikia gal...

Sporto mokslininkai savo projektuose taip pat naudoja hidraulinių mašinų elementus. Ypač anal...

"Biontech/Pfizer" mRNA vakcinos nuo COVID-19 gabenimas yra tikras logistikos iššūki...

Greta dydžio nustatymo programinės įrangos, taip pat CAD duomenų ir modeliavimo "ACE Stoßd&...

"ACE Stoßdämpfer GmbH" nuo šiol projektavimo inžinieriams siūlo ne tik konfigūr...

TUBUS konstrukciniai amortizatoriai yra tai, kas kaskadininkai yra kino žvaigždėms, o TUBUS konst...