Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.05.2024 01:05

Veiksmas, TUBUS! ACE konstrukciniai amortizatoriai filmavimo aikštelėse

TUBUS konstrukciniai amortizatoriai yra tai, kas kaskadininkai yra kino žvaigždėms, o TUBUS konstrukciniai amortizatoriai - brangioms kino kamerų sistemoms: jie viską atlaiko veiksmo scenų metu ir užtikrina prevencinę apsaugą nuo nelaimingų atsitikimų. Kitaip nei kaskadininkai, šie ACE kietakūniai amortizatoriai gali atlaikyti daugiau nei milijoną stiprių smūgių ir vibracijų. Pakankama priežastis IDEA VISION GmbH kino technologijų inžinieriams suteikti šiems slopintuvams svarbų vaidmenį.

"Niekas nėra taip gerai, kad to nebūtų galima patobulinti", - sako Markas Fellingeris iš IDEA VISION GmbH. Įmonė iš Kolbermoro Bavarijoje, be kita ko, kuria, projektuoja ir parduoda mechanines ir elektronines sistemas kino pramonei. IDEA VISION taip pat specializuojasi stabilizuotų kamerų platformų srityje. "Daugiausia dėmesio skiriame vokiškų kokybės standartų, didžiausio lankstumo, lengvo valdymo ir greito tvirtinimo prie įvairių laikiklių deriniui", - apibūdindamas verslą sako A. Fellingeris. Šias savybes galima pritaikyti ir "ACE Stoßdämpfer GmbH" iš Langenfeldo, todėl abiejų bendrovių bendradarbiavimas kuriant "IDEA VISION" smūgio amortizatorių "Hybris" nestebina.


Problema: kad kameros judesiai būtų sklandesni ir ne tokie trūkčiojantys
"Hybris Shock Absorber" yra skirti naudoti po arba virš profesionalių filmavimo kamerų, motorizuotų kardaninių įrenginių ar stabilizuotų kamerų galvučių. Naudodamos šią 14 kg sveriančią stabilizavimo sistemą, profesionalių kamerų komandos gali kompensuoti vibracijas ir smūgius, kurie atsiranda filmuojant važiuojant automobiliais, motociklais ar valtimis. Reguliuojamas linijinis indukcinis stabdys ir spyruoklių sistema sudaro stabilią platformą filmuojant su "Hybris Shock Absorbers". Dėl valdymo, kurį galima konfigūruoti ir valdyti naudojant programėlę, sistemą galima valdyti be kontakto, ji gali veikti labai tiksliai, be to, ji nesidėvi ir nepriklauso nuo oro sąlygų. Dėl magnetinio sūkurinių srovių principo stabdymo ir slopinimo veikimas yra itin tikslus, todėl išvengiama tiesioginių mechaninių apkrovų visoms sistemos dalims ir su jomis susijusiems komponentams, pavyzdžiui, kardanams ar kameroms. Jie gali sverti nuo 1 kg iki 40 kg ir yra slopinami "Hybris" amortizatoriumi per 46 cm spyruoklės eigą. Kadangi sistema dažnai naudojama atšiauriomis sąlygomis, pavyzdžiui, nelygioje vietovėje, jūroje ir lenktynių trasose, konstruktoriai ieškojo papildomo slopinimo. Taip buvo siekiama užtikrinti švelnų stabdymą spyruoklės eigos pabaigoje ir taip taip pat išlaikyti stabilų kameros vaizdą. Norimas slopinimo elementas taip pat turėjo būti naudojamas maksimaliai pakabos eigai apriboti, kai kamerų komandos norėdavo filmuoti nelygioje vietovėje, esančioje šiek tiek aukščiau žemės. Šiuo atveju buvo siekiama išvengti nepageidaujamo visos sistemos smūgio.


Sprendimas: konsultacijos ir bandymai padėjo rasti tinkamus konstrukcinius amortizatorius

ACE paprastai bendradarbiauja su klientais, kad nustatytų tinkamą amortizavimo sprendimą, pagrįstą konstrukciniais duomenimis. Daugelį standartinių sprendimų taip pat galima suprojektuoti naudojant skaičiavimo ir konfigūravimo įrankius ACE interneto svetainėje www.ace-ace.de/de/berechnungen.html. Tačiau kadangi filmuojant naudojama skirtingo svorio įranga ir nėra dviejų vienodų kameros judesių, šiuo ypatingu atveju greitai tapo aišku, kad reikia ne tik aukštos kokybės slopinimo sprendimo, bet ir lankstaus tiekėjo. Netrukus tapo aišku, kad ACE gali užtikrinti ir viena, ir kita. Markas Fellingeris iš Kolbermooro neturėjo techninio eksperto iš Langenfelde įsikūrusios bendrovės pardavimo tinklo Vokietijoje, su kuriuo galėtų susisiekti. Vietoj to pas jį atvyko Hansas-Jürgenas Greindlas, ACE pardavimų inžinierius, atsakingas už Austriją, nes jo kelionė iš ACE padalinio Linco mieste buvo trumpiausia. Kai bandymas su mažais amortizatoriais jo visiškai netenkino, Hansas-Jürgenas Greindlas sugalvojo teisingą idėją: "Kai pamačiau lengvus "Hybris" amortizatorių aliuminio-titano rėmus, buvo aišku, kad prie jų galima greitai ir lengvai prisukti ir mūsų TUBUS konstrukcinius amortizatorius, praktiškai pagamintus pagal kiekvieną posūkį." Struktūriniai amortizatoriai, dėl savo vamzdžio formos vadinami TUBUS, yra ideali alternatyva hidrauliniams mažiems ir pramoniniams amortizatoriams, kai lėtėjimas neturi būti absoliučiai tiesinis ir tikslus. TUBUS amortizatoriai, kuriuos kaip amortizatorius galima įsigyti iš daugiau kaip 140 skirtingų ACE versijų, naudojami masėms lėtinti, ypač ekstremaliomis darbo sąlygomis. "Dėl daugiau kaip milijono apkrovos ciklų eksploatavimo trukmės jie taip pat tinka dideliam skaičiui smūgių, kurių galima tikėtis, nes ypač filmų filmavimo aikštelėse dažnai tenka kartoti atskirus kadrus ir sekas", - pabrėžia Hansas-Jürgenas Greindlas.

Iš daugybės skirtingų amortizatorių, pagamintų iš ko-poliesterio elastomero, partneriai pasirinko radialines versijas. Jų privalumas tas, kad jie lėtėja ypač švelniai ir taip užtikrina norimą sklandų vaizdą. Jų eiga gali būti nuo 17 mm iki 60 mm, o dėl kompaktiškos konstrukcijos juos galima lengvai integruoti į esamas konstrukcijas. Nedideli komponentai gali absorbuoti nuo 1,2 Nm/stūmimo iki 146 Nm/stūmimo energiją. Siekdama ne tik gero, bet ir idealaus rezultato, komanda glaudžiai bendradarbiavo ieškodama TR83-50, kuris galiausiai buvo panaudotas. Kaip ir visi šios šeimos atstovai, jie nereikalauja priežiūros ir yra paruošti montavimui, beveik visai neįkaista, todėl užtikrina pastovų slopinimo veikimą. Dėl 50 mm eigos dabar jie yra visų kameros judesių slopintuvai, galintys atlaikyti individualias apkrovas, kurių energija sugeria iki 45 Nm/eigai. Patenkintas Markas Fellingeris mano, kad IDEA VISION GmbH šūkis pasitvirtino: ir mes galime laukti veiksmo scenų iš filmų, nufilmuotų naudojant "Hybris" amortizatorius.

Daugiau naujienų

Šveicarijos mokslo centre "Technorama" 500 eksperimentinių stočių lankytojams suteikia gal...

Sporto mokslininkai savo projektuose taip pat naudoja hidraulinių mašinų elementus. Ypač anal...

"Biontech/Pfizer" mRNA vakcinos nuo COVID-19 gabenimas yra tikras logistikos iššūki...

Greta dydžio nustatymo programinės įrangos, taip pat CAD duomenų ir modeliavimo "ACE Stoßd&...

"ACE Stoßdämpfer GmbH" nuo šiol projektavimo inžinieriams siūlo ne tik konfigūr...

Skaitmeninimas ir taupaus valdymo metodas daugelyje įmonių laikomas sveikintinu lieknėjimo vaistu...