Katalogas

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

28.02.2024 00:02

"L.B. Bohle": tablečių dengimo įrenginys taupo išteklius - Optimalus dengimo našumas ir didelis lankstumas

Tablečių dengimo įrenginiai tampa vis svarbesni farmacijos gamyboje: tabletės yra svarbiausia geriamoji vaistų forma farmacijos pramonėje ir dažnai yra dengiamos. Tai reiškia, kad tabletė padengiama plona vieno ar daugiau polimerų ir kitų funkcinių pagalbinių medžiagų (dažiklių ar drėkiklių) plėvele, kuri gali atlikti įvairias funkcijas.
Tabletės dengiamos siekiant pakeisti veikliosios medžiagos išsiskyrimą, apsaugoti veikliąją medžiagą nuo šviesos ar drėgmės arba užmaskuoti karstelėjusį tabletės skonį. Tabletės taip pat dengiamos siekiant pagerinti rijimą.
Veikliosios medžiagos dengimas tampa vis svarbesnis. Įgyvendinami ir kombinuotieji preparatai, ir dviejų nesuderinamų veikliųjų medžiagų derinys vienoje vaisto formoje. Be to, galima derinti skirtingus tos pačios veikliosios medžiagos atpalaidavimo profilius. Tabletės branduolyje yra lėto atpalaidavimo komponentas, o tabletės apvalkale - greito atpalaidavimo pradinė dozė. Formuliavimo būdus kartais sudaro iki keturių skirtingų tipų plėvelės. Tai lemia ilgą proceso trukmę. Norint sėkmingai kurti ir gaminti tokius preparatus, privalomas reikalavimas yra tablečių dangos vienodumas.

Maišymas, purškimas ir džiovinimas
Dengimo tabletėmis procese labai svarbi maišymo, purškimo ir džiovinimo sąveika. Maišymas, purškimas ir džiovinimas turi būti atliekami vienu metu ir su tinkamais nustatymais, kad būtų pasiektas optimalus dangos vienodumas.

Maišymas:
Labai svarbus yra tolygus ir, svarbiausia, švelnus tablečių branduolių judėjimas po purškimo kūgiais. Kad būtų išvengta pažeidimų, tablečių šerdys neturi patirti pernelyg didelio mechaninio poveikio.

L. B. Bohle (Ennigerloh) jau daugiau kaip 20 metų sėkmingai naudoja pailgintą dengimo būgną (ilgio skersmuo (L/D) > 1) su privirintomis maišymo spiralėmis. Maišymo spiralės užtikrina nepertraukiamą ir švelnų tablečių sluoksnio maišymą. Vienalytis maišymas pasiekiamas jau po kelių minučių ir išlaikomas visą proceso laiką. Plokščias tablečių sluoksnis sumažina lydalo slėgį tablečių sluoksnyje. Nuolatinis maišymo spiralių vedimas reiškia, kad tabletės nėra labai pagreitinamos. Tabletės nelūžta ir nesusidaro dvynių.

Tablečių dengimo įrenginys: būgno geometrija, purškimo rankenos konstrukcija ir trumpesnis dengimo laikas
L. B. Bohle BFC tablečių dengimo įrenginio būgno geometrija sukuria didelį purškimo paviršių judančiame tablečių guolyje. Tai reiškia, kad galima naudoti daugiau purkštukų nei trumpesniuose būgnuose, todėl purškimo plotas yra didesnis, o purškimo našumas didesnis. Be dengiamosios suspensijos, ypač svarbus yra purkštukų tipas, jų skaičius ir atstumas tarp purkštukų.

L.B. Bohle siūlo įvairius sprendimus, kaip reguliuoti atstumą tarp purkštukų, purkštukų išpurškimo kampą ir išpurškimo slėgio parametrus.
Plėvele dengtose tabletėse suspensijos masės dalis paprastai sudaro 5-15 % pagrindinės masės. Ypač reikėtų paminėti plėvelės storį, kuris svarbus ne tik veikliosioms medžiagoms dengti, bet ir turi būti vienodas plonoms spalvotoms (apsauginėms) dangoms. Dėl nevienodo plėvelės padengimo, pavyzdžiui, partijos viduje, atsiranda spalvų skirtumų, kurie blogina produkto kokybę.
Palyginti su įprastinėmis tablečių dengimo mašinomis, kurių L/D santykis <1, sistemos su pailgintais būgnais dėl didesnio išpurškimo greičio leidžia iki 40 % sutrumpinti proceso laiką. Džiovinimas
Labai svarbu užtikrinti optimalų energijos ir masės perdavimą. Tai reiškia, kad energija turi būti tiekiama tiesiai į tablečių sluoksnį. Oras tiesiogiai ir ramiai patenka į tablečių guolį ir veiksmingai užtikrina greitą išpurkštos suspensijos džiūvimą. Dengimo įrenginio periferija ar korpusas nėra šildomi.
Optimizuotas oro srautas sukuria ramią purškimo struktūrą, kuri sumažina purškimo džiūvimo efektą. Purkštukai nėra veikiami tiekiamo oro srauto ir purškimo proceso metu išlieka vėsūs. Taip iki minimumo sumažinamas purškimo džiūvimo efektas ir pasiekiamas > 97 % ir geresnis dangos tolygumas.
Pasaulinė premjera parodoje "Interpack 2023" - dengimo įrenginys optimizuotas proceso, technologijos ir mašinų įrangos požiūriu
Tablečių dengimo įrenginiai iš L. B. Bohle" tablečių dengimo įrenginiai jau daugiau kaip du dešimtmečius tvirtai įsitvirtinę rinkoje ir pripažįstami kaip technologiškai pažangūs.
Dėl intensyvaus keitimosi informacija su klientais ir nuolatinių tarpžinybinių tyrimų bei procesų optimizavimo "L.B. Bohle" sugebėjo toliau tobulinti BFC seriją. Tai leido patobulinti technologijas / mašinų įrangą, valymą, patogumą ir saugą, higienišką dizainą ir tvarumą. Siekiama optimizuoti kasdienį gamybos procesą, kad gamyba būtų ne tik lankstesnė ir greitesnė, bet ir efektyviau naudotųsi ištekliais, užtikrinant optimalų vienodumą.
. Mašinų įrangos srityje daugiausia dėmesio skiriama naujai mašinų valdymo sistemai. Programa iFix leidžia stebėti ir valdyti procesus. Kaip HMI (žmogaus ir mašinos sąsaja), "iFix" pateikia darbui reikalingus elementus. Be to, įrašomi tokie svarbūs duomenys, kaip ilgalaikis išmatuotų verčių, pavojaus signalų ir pranešimų saugojimas, taip pat duomenų sąsajos su išorinėmis sistemomis ir receptūrų valdymas.
BFC tablečių dengimo įrenginys BFC užtikrina maksimalų lankstumą, todėl galima realizuoti 10-100 % užpildymo lygio partijas. Naudojant BFC 400, tai atitinka 65-650 litrų dydžio partijas.
L. B. Bohle pertvarkė BFC purkštukų bloką. Purkštukų reguliavimo kampas ir atstumas reguliuojamas varikliu ir yra automatinis. Be to, purkštukų blokas dabar yra plonesnis ir suapvalintas. Tai leidžia geriau stebėti procesą ir palengvina valymą.

Lengvesnis valdymas ir didesnis saugumas
Naujojoje sistemoje "L.B. Bohle" visų pirma įgyvendino naudotojų pasiūlymus. Dabar šoninių durelių atidarymą ir uždarymą palaiko pneumatiniai cilindrai, todėl reikia mažiau jėgos. Oro tiekimo bateliai yra atskiri, o tai reiškia, kad gerokai sumažėja svoris ir juos lengviau valdyti.
Taip pat atsižvelgta į saugos aspektus. Nuo šiol standartiškai naudojami pripučiami sandarikliai. Visiškai automatinis mėginių ėmimas ir tablečių pakrovimas uždarytomis durelėmis padidina operatoriaus saugumą.
Valdymo skydelis pertvarkytas taip, kad būtų higieniškas, o mašinos priekyje integruota būsenos lemputė padeda stebėti procesą.

Greitas ištuštinimas ir veiksmingas valymas
Baigus dengimo procesą, dengimo įrenginys ištuštinamas greitai, švelniai ir visiškai, keičiant sukimosi kryptį ir reguliuojant pasvirimą. Po to atliekamas visiškai automatinis valymas. Sistemos apačioje esantis papildomas valymo lynas dabar integruotas kaip standartinė įranga. Kiti patobulinimai sutrumpina valymo laiką ir užtikrina, kad valymo terpė nubėgtų greitai ir be likučių.

Dėmesys tvarumui
Pirmą kartą "L.B. Bohle" siūlo papildomą vėdinimo sistemos rekuperaciją, kuri gerokai sumažina energijos sąnaudas.
Naujoji energijos tiekimo dangos dengimo įrenginiui stebėsenos sistema leidžia gamybos įmonėms išsamiai stebėti savo procesus ir energijos suvartojimą.

Daugiau naujienų

18.-2024 m. kovo 21 d

APV 14-asis pasaulinis PBP susitikimas

Viena, Austrija

...
L.B. Bohle apdovanotas kelis kartus
Šiuolaikiškai supakuotos pažangiausios technologijos
RENGINIAI VISAME PASAULYJE