Katalogas

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

12.02.2024 14:02

Autonominė gamyba - visa pramonė turi pasivyti

Riedėjimo guolių pramonė atsilieka, kai kalbama apie autonominę gamybą

Vis mažiau žmonių turi gaminti vis daugiau ir daugiau. Tai jau seniai iš praeities atėjusi tendencija, kuri tęsis ir ateityje. Ji netgi taps būtina būtinybe. Dabartinėms gamybos koncepcijoms riedėjimo guolių pramonėje reikalingi aukštos kvalifikacijos darbuotojai, net ir tada, kai jos yra labai automatizuotos, arba ypač tada, kai jos yra labai automatizuotos. Žmonės reikalingi eksploatuojant, nustatant ir optimizuojant.

Tačiau kas atsitinka, kai žmonių paprasčiausiai nebelieka?

Vienas pastebėjimas, kurį dėl įvairių priežasčių galima pastebėti visame pasaulyje, yra darbuotojų trūkumas. Nesvarbu, ar tai būtų mokymų trūkumas, ar konkurencija tarp įmonių, ar tiesiog visa karta, kuri nenori dirbti tradicinėje gamybos aplinkoje, rezultatas tas pats.

Kadangi ši problema aktuali ne tik guolių pramonei, bet ir visoms kitoms pramonės šakoms ir sektoriams, pastaraisiais metais sparčiai plėtojama. Autonominė gamyba jau seniai tapo standartu daugelyje pramonės sektorių. Tačiau riedėjimo guolių pramonėje ji vis dar yra menka arba visai neegzistuoja. Būtent čia riedėjimo guolių komponentų gamybos aplinka turi pasivyti, kad ilgainiui išliktų konkurencinga.

To priežastys iki šiol buvo ypatingi pramonės reikalavimai. Didelis lankstumas, detalių įvairovė, mažos partijos ir kiekiai iki šiol lėmė įprastines gamybos struktūras. Ypač pramoninių guolių segmente. Nors buvo daug investuojama į automatizavimą, automatizavimas nebūtinai reiškia autonomiją. Atskirais atvejais buvo diegiamos ir autonominės sistemos, tačiau tai paprastai lemdavo labai sudėtingus techninius sprendimus.

Jei pažvelgsime šiek tiek plačiau nei tik į pramoninę aplinką ar pramoninę gamybą, ši megatendencija taps dar aiškesnė. Logistikos sektoriuje pirmauja autonominiai paskirstymo centrai. Arba pažvelkime į žemės ūkį, kur jau seniai kuriamos ir naudojamos autonominės derliaus nuėmimo mašinos. Pasiekti tą patį ar net daugiau su mažesniu žmonių skaičiumi yra bendras vardiklis.


Nuoseklus vystymasis sprendžia megatendenciją

Supfina Grieshaber jau dešimtmečius yra tarptautinės riedėjimo guolių pramonės tiekėja ir vystymo partnerė, padėjusi formuoti daugelį praeities tendencijų. Todėl buvo akivaizdu, kad "Supfina" imsis ir šios tendencijų temos. Norint sudaryti riedėjimo guolio žiedo gamybos grandinės žemėlapį, reikia savarankiškai sudaryti ir superfinišavimo proceso žemėlapį. Būtent šiame superapdailos proceso etape įgyvendinimo metu iškyla tam tikrų kliūčių. Bendrovės "Supfina" atspirties taškas taip pat buvo esami sprendimai, pavyzdžiui, pasiteisinusios serijos "RacePro" ir "RaceFlex". Nors jas galima naudoti labai lanksčiai, be to, jos pasižymi aukštu automatizavimo lygiu, šios mašinos suprojektuotos taip, kad pagrindinis vaidmuo tenka žmonėms. Nustatymo procesai, gamybos sekos, pavyzdžiui, įrankių keitimas, ir sąveika su valdymo sistema yra optimizuoti operatoriui.

Tai yra mašinos, kurios tinka šiuolaikinei gamybos struktūrai, tačiau neatitinka autonominio požiūrio reikalavimų.

Todėl "Supfina Race Modular" serija yra naujas portfelio papildymas. Labai glaudžiai bendradarbiaujant su mūsų klientais, šis sisteminis sprendimas buvo sistemingai kuriamas autonominiam ir bepiločiui darbui. Visi pagrindiniai gamybos procesai yra automatizuoti. Partijos keitimo arba mechaninio nustatymo procesas, įrankių arba apdailos akmenų keitimas gamyboje ir klasikinis komponentų tvarkymas kartografuojami 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę be operatoriaus. Jau serijos pavadinimas atspindi jos modulinę konstrukciją, kuri leidžia kartografuoti daugybę funkcijų. Tai savo ruožtu atitinka įvairius proceso reikalavimus, susijusius su įvairių tipų riedėjimo guoliais. Konfigūraciją galima pritaikyti, pavyzdžiui, cilindrinių, kūginių, sferinių ar rutulinių guolių guoliams, ir bet kuriuo metu ją galima išplėsti taip, kad ji būtų pritaikyta ateičiai.

. Siekiant įgyvendinti minėtąsias funkcijas techniniu požiūriu, įrenginyje įdiegtos funkcijos, kurios praktiškai įgalina visą procesą. Mašinos elementai, tokie kaip ruošinio pavara, blokų laikiklis, centravimo sistema ir ruošinių tvarkymas, suprojektuoti su automatiškai valdomomis sąsajomis. Šiuos ir susijusius elementus galima išimti iš mašinos ir grąžinti į ją naudojant 6 ašių robotą. Todėl robotui tenka pagrindinis vaidmuo. Tačiau vien roboto nepakanka. Tik sujungus robotą ir apdorojimo mašiną į vieną įrenginį galima sukurti praktiškai pritaikomą sprendimą.

Galiausiai lemiamą vaidmenį atlieka ir visas duomenų perdavimas. Jei nėra operatoriaus, kuris galėtų įvesti ruošinio ir apdorojimo duomenis valdiklyje, šie duomenys turi būti perduodami per sąsajas su IT infrastruktūra.


Aktualu ne tik "Superfinish"

Tačiau tokios sistemos naudotojui į "Superfinish" mašiną negalima žiūrėti izoliuotai. Labai svarbi galutinį apdorojimo etapą atliekančios mašinos ir visos gamybos linijos ar cecho sąveika. Be to, planuojant tokią gamybos struktūrą, būtina atsižvelgti ir į veiklos bei logistikos procesus. Tai, kaip ruošiniai ir įrankiai tampa prieinami sistemai, yra tik keli pavyzdžiai svarbiausių klausimų, kurie neapsiriboja tik pačia mašina.

Žvelgiant į visas šias temas iš šiandienos perspektyvos, labai lanksti ir autonominė riedėjimo guolių gamyba atrodo labai ilgas šuolis į ateitį. Kai kam šis šuolis atrodys per didelis. Tačiau kai kurios įmonės jau žengė šį milžinišką šuolį į ateitį ir pirmosios Supfina Race Modular serijos mašinos jau pristatytos.

Pabaigai belieka pasakyti, kad šiems pokyčiams riedėjimo guolių pramonėje formuoti reikia visos pramonės, įskaitant susijusį mechanikos inžinerijos sektorių, įsipareigojimo.

Daugiau naujienų

"Supfina" yra "Siemens Solid Edge" CAD sistemos "Hero Customer 2024" klientas.

"Supfin...

"Supfina", viena iš pirmaujančių paviršiaus apdailos sprendimų tiekėjų, šių metų parodoje "Global Industrie" Lione, 4 salėje, C156 stende, suinteresuotoms šalims pristatys naujovę - superapdailos mašiną "Supfina Fact"."
"Supfina", kaip viena iš pirmaujančių paviršių apdailos sprendimų tiekėjų, šių metų "Grindtec" parodoje Leipcige, 5 salėje, E04 stende, individualiai konsultuos suinteresuotąsias šalis visais su dvigubo paviršiaus šlifavimu susijusiais klausimais."
Taip, ir kelis kartus!
"Aukšto tikslumo paviršių apdailos sprendimai" - toks yra "Supfina" 132 kv. m ploto C10 stendo 10 salėje, gegužės 17-20 d. Štutgarte vyksiančioje parodoje "GrindingHub", šūkis.

06.12.2021 02:00

"Supfina" yra puikus ...
"Supfina" šių metų "ife Award 2021" konkurse "Innovationspreis Losgröße 1+" laimėjo 3-iąją vietą.