Katalogas

HME - Technologies GmbH

Grįžti į sąrašą

Neodimio geležies boro magnetai (NdFeB) HME - Technologies GmbH

Jautājums par produktu  

Geriausias magnetinis našumas ir energija. Šiuo metu NdFeB magnetas yra stipriausias iš visų turimų.

Bendra informacija:
Retųjų žemių klasės neodimio geležies boro (NdFeB) magnetai komerciniais tikslais gaminami nuo 1980-ųjų vidurio. Jų populiarumas sparčiai augo dėl didelio maksimalios energijos produkto ir plataus galimų formų, dydžių ir klasių asortimento.

Šiandien galima pasiekti didesnę nei 1,4 Teslos remanensiją. Šiuo metu galima įsigyti iki 50 MGOe energijos produktų. Dauguma NdFeB magnetų yra anizotropiniai ir gali būti įmagnetinami tik orientacijos kryptimi. Paprastai NdFeB magnetams prisotinti reikia maždaug 30KOe įmagnetinimo lauko.

Svarbus NdFeB magneto trūkumas yra jo jautrumas korozijai. Todėl, kad būtų išvengta nepageidaujamos oksidacijos, apdailinti magnetai dengiami cinko, nikelio, alavo, al-, au- arba epoksidiniu sluoksniu. NdFeB magnetai gaminami dideliais blokais, kurie įspaudžiami į formą ir sukepinami. Mažesnis blokas, diskas, žiedas, strypas ar rotorius iš didelio bloko išpjaunamas kompiuteriu valdomu elektrolaidžiu arba deimantiniu peiliu, išgręžiamas specialiais grąžtais ir galiausiai nušlifuojamas.

Kuo toliau, tuo labiau NdFeB magnetai dėl mažesnės kainos, kur tik įmanoma, pakeis SmCo magnetus.
Temperatūros poveikis:
NdFeB magnetinės savybės labai pablogėja veikiant aukštesnei nei 130 °C temperatūrai, priklausomai nuo medžiagos rūšies ir pralaidumo koeficiento. Paprastai didesnio pralaidumo koeficiento NdFeB magnetai gali išlaikyti aukštesnę temperatūrą neprarasdami magnetinių savybių. Galima naudoti iki 200 °C temperatūroje.

Taikymo sritys:
. Varikliai, generatoriai, krūvį turinčių dalelių pluošto nukreipimas, ausinės, laikymo sistemos, prietaisai, garsiakalbiai, magnetiniai guoliai, magnetinės jungtys, magnetinis rezonansas, magnetinis atskyrimas, mikrofonai, dalelių greitintuvai, relės, jungikliai, taip pat daugelis kitų sričių.

Jautājums par produktu