Katalogas

HME - Technologies GmbH

Grįžti į sąrašą

Cirkonio hidrido milteliai (7704-99-6) HME - Technologies GmbH

Jautājums par produktu  

CAS numeris: 13940-37-9

Savybės:

Cirkonio hidrido milteliai, titano hidrido milteliai, vanadžio hidrido milteliai, hafnio hidrido milteliai, cirkonio nitrido milteliai, titano nitrido milteliai, vanadžio nitrido milteliai, azoto turintys chromo milteliai, azoto turintys mangano milteliai.

Cirkonis Žemės plutoje aptinkamas tik rūdos pavidalu, paprastai cirkonio silikato, pvz., cirkono. Cirkonis iš cirkonio rūdos išgaunamas pašalinant deguonį ir silicio dioksidą. Šis procesas, vadinamas Krolio procesu, pirmą kartą buvo pritaikytas titanui. Kroll proceso metu gaunamas lydinys, kurio sudėtyje yra hafnio. Vėliau hafnis ir kitos priemaišos pašalinamos. Cirkonio hidridas gaunamas sujungiant rafinuotą cirkonį su vandeniliu. Kaip ir titanas, kietasis cirkonis gana lengvai tirpdo vandenilį.

Cirkonio hidrido tankis priklauso nuo vandenilio ir svyruoja nuo 5,56 iki 6,52 g cm-3.

Savybės:

  • Molekulinė formulė: ZrH
  • Molekulinė masė: 92.232
  • Tankis: 5,9 g/cm3

Taikymo sritys: - Žydroji druska:

Cirkonio hidridai kaip gryni milteliai naudojami kaip hidrinimo katalizatoriai, miltelinėje metalurgijoje ir vakuuminių vamzdžių pramonėje. Vakuuminėje sistemoje cirkonio hidridai padeda sukurti sandarumą tarp metalo ir keramikos. Taikant šį metodą hidrido milteliai (ypač ZrH4) sumaišomi su sandarinimo metalu; kaitinant mišinį hidridas suyra. Išsiskiriantis vandenilis išvalo aplinką, o susidaręs metalas teka ir sudaro sandariklį net ir esant 300 °C temperatūrai.

ZrH2 naudojamas miltelių metalurgijoje, kaip hidrinimo katalizatorius, taip pat kaip reduktorius, vakuuminių vamzdelių gaudyklė ir metalo putų gamybos medžiaga. Jis taip pat naudojamas kaip neutronų moderatorius šiluminio spektro branduoliniuose reaktoriuose, pavyzdžiui, "General Atomics" sukurtame TRIGA mokslinių tyrimų reaktoriuje arba sovietiniuose TOPAZ branduoliniuose reaktoriuose. Kitais atvejais naudojamas kaip kuras pirotechnikos kompozicijose, t. y. pirotechnikos iniciatoriuose.

Jautājums par produktu