Katalogas

Arno Arnold GmbH

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

02.01.2024 14:01

Arno Arnoldas užtikrina saugumą net iš viršaus

Kai automatikos srityje reikalaujama saugos, dažnai naudojami mašinų gaubtai, t. y. papildomi apsauginiai įtaisai. Arno Arnoldas savo stogo koncepcijoje pateikia savotišką "modulinį" stogo dangčių konstravimo komplektą.

Sauga ( lot. securitas) reiškia būseną, kurioje nėra nepriimtinos rizikos arba kuri laikoma nepavojinga. Techninių konstrukcijų ar objektų atveju sauga reiškia būklę, kai, tikėtina, veikia be trikdžių ir pavojaus. Netiesioginė sauga - tai sprendimai, kuriais papildomi apsaugos įtaisai padeda išvengti galimo pavojaus. Pavyzdžiui, tekinimo staklių apsaugai apsaugo nuo judančių dalių keliamo pavojaus ir užkerta kelią pavojingiems išoriniams trikdžiams.

Tiek transporto priemonių gamyboje, tiek duonos gamyklose daugelis gamybos funkcijų dabar yra visiškai automatizuotos. Šių procesų automatizavimas gerina gaminių kokybę ir kartu didina našumą. Tačiau kaip su šių sistemų funkcine sauga, kad būtų apsaugoti žmonės ir aplinka? Todėl sauga automatizavimo srityje šiandien reiškia ir tinkamų apsauginių sistemų arba lanksčių apsauginių dangčių, pritaikytų atitinkamam taikymui, naudojimą. Dėl to atsiranda poreikis visiškai uždengti mašiną.

Šiandien daugiausia linkstama prie pasirenkamų stoginių dangčių, kuriuos prireikus galima teigiamai prijungti prie esamos galinės sienelės. To privalumai: drožles, aušinimo skystį ir garus galima sulaikyti jų susidarymo vietoje, apsaugomas personalas ir sumažinamas triukšmo lygis.

Tačiau yra ir trūkumų: Staklės dažnai priklauso nuo prieigos iš išorės, pavyzdžiui, kai reikia pakeisti ruošinį. Didelių ir sunkių ruošinių arba tarpusavyje sujungtų ir visiškai automatizuotų gamybos linijų atveju taip pat naudojami įvairūs krovimo įtaisai.

Saugus apsauginis dangtis į veiksmą įtraukia šviesą
Arno Arnoldas pristato savaime išsilaikantį skaidrų stogo dangtį Roover. Kaip staklių stogelis, jis atveria prieigą prie darbo stalo, kad būtų galima be kliūčių krauti kranu.

Roover yra skaidrus ir į staklių patalpos tamsą praleidžia daug šviesos, todėl, be ilgalaikės ergonominės naudos, naudotojas gali sutaupyti darbo vietos apšvietimo eksploatavimo ir priežiūros išlaidas. Krištolo skaidrumo skaidrūs elementai pagaminti iš termoplastinės medžiagos, pasižyminčios dideliu mechaniniu atsparumu ir labai geru atsparumu cheminėms medžiagoms. Kartu su vedžiojamaisiais aliuminio bėgeliais galima pasiekti iki 6500 mm laisvai pastatomų šviestuvų plotį. Dėl sklandžiai veikiančių, rutuliniais guoliais tvirtinamų kreipiančiųjų judanti masė papildomai nedidėja dėl slydimo trinties, o tai teigiamai veikia proceso tikslumą.

Judėjimo metu elementai susilanksto vienas į kitą tarsi silfonas. Lmin vienam sulenkimui išlieka vienodas visų pločių. Kraštų valytuvų šepetėliai užtikrina sandarumą tarp stogo dangčio ir kabinos, taip pat apsaugo kreipiančiąją už silfono nuo nešvarumų.

Triukas su atlenkiamu stogu
Šiandien didelio našumo staklės yra visiškai uždarytos. Tai padeda apsaugoti dirbantį personalą. Taip pat atsižvelgiama į tai, kad aušinimo skystis ir drožlės darbo zonoje nuolat keičia kryptį ir intensyvumą.

Tačiau šie gaubtai turi rimtą trūkumą, kai stakles reikia pertvarkyti ir pakrauti daugiau ar mažiau didelių gabaritų ruošinius ir įrenginius. Daugelio tipų mašinų atveju tokį krovimą geriausia atlikti iš viršaus. Taip Arno Arnoldas sugalvojo atlenkiamo stogo idėją. Generalinė direktorė Simone Weinmann-Mang paaiškina, kaip tai veikia: "

. Įprasto darbo metu stogas patikimai atlieka savo kaip apsauginio dangčio funkciją. Tačiau jei reikia pakrauti kraną, dangtį galima atlenkti į viršų naudojant sukamąjį mechanizmą. Taip galima pasiekti darbo zoną, kad bet kurioje mašinos vietoje būtų galima krauti kranu. Pavaros gali būti integruotos į dangtį arba klientas gali tai padaryti pats.

Šio sprendimo privalumas yra tas, kad krano pakrovimą galima realizuoti ir su stogo dangčiu.

Šviesa tamsoje

Panoraminis stogas yra nauja "Arno Arnold" funkcija. Siekiant optimizuoti vidaus apšvietimą, stogo dangčiui buvo sukurta skaidri medžiaga. Tai reiškia, kad esami šviesos šaltiniai dabar gali šviesti į apdirbimo zoną iš išorės. Privalumas: nebereikia vidaus apšvietimo.

Teleskopiniai skydai be silfonų
Apsauginiai dangčiai be silfonų, "Arno Arnold" vadinami "Strapano", užtikrina saugumą ir apsaugą. Šiuo atveju ypatingas privalumas yra minimalus dangčio ilgis, kai jis įtraukiamas.

Dėl minimalaus dalių skaičiaus ir sumažėjusio medžiagų skaičiaus perstumiamos masės yra labai mažos. Strapano atitinka visus patikimumo, ilgaamžiškumo, dinamikos, tikslumo ir sąnaudų reikalavimus. Ypač įdomi yra modulinė konstrukcija. Tai leidžia pakeisti atskiras teleskopines plokštes arba išplėsti dangtį nenaudojant įrankių.

Santrauka
Kai kalbama apie stogo dangčius ir krano apkrovą, projektuotojas susiduria su savotišku "rato kvadratu". Savo stogo koncepcijoje Arno Arnoldas pateikia savotišką "modulinį" stogo dangčių konstravimo rinkinį. Juos galima naudoti atskirai kaip stogą įvairių tipų mašinose arba kartu su galine siena, arba montuoti papildomai.

Daugiau naujienų

"ArnoPure" užtikrina pusiausvyrą tarp apsauginės funkcijos, didelio veikimo sklandumo ir ilgo tar...