Katalogas

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Aukštos temperatūros lustiniai rezistoriai iki 300 °C

Remdamasi daugelį metų patikrintais lustinių rezistorių gamybos procesais, "SRT Resistor Technology GmbH" dabar gali pasiūlyti lustinius rezistorius, tinkamus naudoti esant aukštai temperatūrai iki 300 °C. Ši nauja galimybė atsiranda dėl to, kad šiuose lustiniuose rezistoriuose nėra organinių medžiagų, o kontaktų struktūroje nėra nikelio ir alavo. Priešingai, šių rezistorių išorinį kontaktą sudaro aukštos kokybės PtAg lydinys, kuris, kaip ir rezistoriaus sluoksnis, yra iškaitinamas maždaug 850 °C temperatūroje ir sukepinamas su keraminiu substratu.

Apdorojant komponentus, skirtus padidintai darbo temperatūrai, iškyla problema, kad lydmetalių, skirtų temperatūrų diapazonui iki 300 laipsnių, pasirinkimas yra labai ribotas. Tačiau, be atsparumo aukštai temperatūrai, šių lustinių rezistorių kontaktai turi tą savybę, kad juos galima patikimai sujungti laidžiais klijais. Tai reiškia, kad rinkoje esantys laidūs epoksidiniai arba poliimidiniai klijai yra racionalus ir patikimas sujungimo būdas.

Šiuo metu SRT rezistorių serijų CHR, CHS ir CHM rezistoriai yra aukštos temperatūros CHR-HT, CHS-HT ir CHM-HT versijos.

Visiems šiems tipams taikomi bendrieji duomenys, susiję su taikymu aukštoje temperatūroje, apibendrinti duomenų lape "High-Temperature-Chip-R.pdf". Šį ir atskirus šių tipų duomenų lapus galite atsisiųsti iš mūsų tinklalapio skilties "Atsisiuntimai". Lyginant su įprastinės temperatūros rezistoriais, aukštai temperatūrai skirtų gaminių atveju prieš galutinį matavimą atliekamas atitinkamas išankstinis senėjimas, kad būtų galima numatyti galimus rezistorių dreifo pokyčius.

Be to, kad šiuos lustinius rezistorius galima naudoti aukštesnėje temperatūroje, jie taip pat yra nemagnetiniai. Standartinių lustinių rezistorių kontaktų sistemoje yra nikelio sluoksnis, kuris pasižymi feromagnetinėmis savybėmis. Taikant dideliuose magnetiniuose laukuose, pavyzdžiui, kompiuteriniuose tomografuose, ši magnetinė savybė lemia ne tik mechaninių jėgų atsiradimą komponentams, bet ir rimtus elektroninio naudingojo signalo sutrikimus. Ši savybė atvėrė naują tokių lustinių rezistorių taikymo sritį.

Daugiau naujienų

Optimizavus išdėstymą ir spausdinimo techniką, bendrovei "SRT Resistor Technology GmbH" pavyko iš...