22.06.2023 00:00
Saulėgrąžų sėklų baltymai dar vadinami saulėgrąžų sėklų baltymais, taip pat žinomi kaip saulėgrąžų baltymai. Toks baltyminis produktas gaminamas iš saulėgrąžų sėklų išspaudų, kaip žaliavos, pašalinus lukštą ir fenolinius junginius, pavyzdžiui, chlorogeno rūgštį ir kofeino rūgštį. Pagrindinė sudedamoji dalis yra globulinas (apie 70-79 %), albuminas, nedidelis kiekis glitimo ir prolamino. Aminorūgščių sudėtyje lizino yra mažai, o kitų nepakeičiamųjų aminorūgščių - daug. Saulėgrąžų sėklų baltymų aminorūgščių sudėtyje lizino kiekis yra didesnis nei grūdų baltymuose, tačiau šiek tiek mažesnis nei sojų pupelių baltymuose ir gyvūniniuose baltymuose. Kitų aminorūgščių kiekis yra gerai subalansuotas. Lyginant aminorūgščių sudėtį su FAO verte, kitų nepakeičiamųjų aminorūgščių kiekis yra didesnis arba panašus į FAO vertę, išskyrus lizino kiekį. Todėl lizinas yra pirmoji ribinė saulėgrąžų sėklų aminorūgštis. Nors lizino kiekis yra mažas, efektyvusis lizino kiekis jose siekia iki 90 %. Saulėgrąžų sėklų baltymuose gausu sieros turinčių aminorūgščių, pavyzdžiui, metionino. Palyginti su daugeliu augalinių baltymų, saulėgrąžų sėklų baltymai yra gerai virškinami (90 %) ir turi didesnę biologinę vertę (60 %).
Kategorija
Siūlo
Valstybė
China
Regionas
Shanxi