Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.09.2022 02:09

ACE amortizatoriai: Struktūriniai ir smūgio amortizatoriai: saugumas kelyje 7

Dėl septintosios ašies daugelio gamybos įmonių robotai tampa mobilesni ir padidėja jų pasiekiamumas. Siekdama užtikrinti, kad nelaimingi atsitikimai nesunaikintų padidėjusio našumo, EXPERT-TÜNKERS GmbH jau daugelį metų bendradarbiauja su ACE Stoßdämpfer GmbH, kad apsaugotų galutines pozicijas

Didėja automatikos sprendimų greičio ir mobilumo reikalavimai. Vienas iš automatizuotų gamybos procesų specialistų yra "Tünkers Group". Antrosios kartos šeimos verslas, todėl sprendimus priima naudodamasis savo gamybos įrenginiais ir per dešimtmečius sukaupta praktine patirtimi. "Tünkers" siūlo inžinieriams ir konstruktoriams visame pasaulyje išbandytus ir patikrintus gaminius, skirtus įprastoms robotų aplinkos funkcijoms, tokioms kaip prispaudimas, apdirbimas ir transportavimas. Tvirti, mažai priežiūros reikalaujantys moduliai taip pat skirti ekstremalioms darbo sąlygoms didelio masto gamyboje automobilių ir tiekėjų pramonėje. Modulinę sistemą sudaro pavara, pavarų dėžė, procesų valdymas ir atitinkamos sąsajos bei visiškai atvaizduojamos tokios funkcijos kaip prispaudimas ar transportavimas.

Inovacijos, patikimumas ir tikslumas automatikos technologijų srityje taip pat yra labai svarbūs dukterinei įmonei EXPERT-TÜNKERS. Taip pat visame pasaulyje veikiančios įmonės portfelyje daugiausia dėmesio skiriama sukamiesiems stalams ir transportavimo technologijoms, vis dažniau kuriami konkretiems klientams pritaikyti sprendimai. Vienas iš gaminių, kuriame susilieja išbandyta ir naujoviška, yra septintoji Heseno miestelio Lorsch įmonės ašis. Tai papildoma judėjimo ašis. Septintoji ašis didina judrumą ir pasiekiamumą robotuose. Taigi, šis sprendimas ne tik leidžia robotams greitai judėti atitinkamoje darbo erdvėje, bet ir tiksliai nukreipti juos lygiagrečiai atliekamoms operacijoms. Tai reiškia, kad robotas gali atlikti kelis darbo etapus skirtingose vietose, todėl procesai vyksta greičiau, ekonomiškiau ir taupiau naudojami ištekliai.

Reikalavimas: Nebrangus, nuo srovės nepriklausomas galinės padėties saugos įtaisas

EXPERT-TÜNKERS remiasi sukimo jėgų poveikiui atsparia moduline greito ir tikslaus judėjimo ašių konstrukcija, kuri leidžia užtikrinti didelį proceso tikslumą net ir 30 metrų ilgio. Pavaros funkciją atlieka sraigtinis dantytas krumpliaratis su grūdintais šonais, tvirta, reguliuojama kreipiančioji sistema ir servo pavarų variklis, integruotas į roboto vežimėlį. Galima ne tik naudoti arti grindų, bet ir naudoti važiuojamąsias geoformas, o dėka patirties, įgytos naudojant ritininius pasukamuosius stalus, septintąją ašį galima sukurti ir kaip kreivę (1 pav.). Nesvarbu, ar su posūkiu, ar be jo, bet kuriuo atveju reikia vengti avarijos galutinėse pozicijose. Priešingu atveju, be robotų ir visos konstrukcijos remonto, kyla brangiai kainuojančių prastovų rizika.

Dėl šios priežasties kūrimo etape skersinės ašies konstruktorių komanda ieškojo apsaugos, kuri veiktų nepriklausomai nuo elektros energijos. "EXPERT-TÜNKERS" kaip ne mažiau svarbių ir mažų komponentų tiekėjui kilo klausimas tik dėl įmonės, atitinkančios aukščiausius kokybės ir ilgaamžiškumo standartus. Kartu reikėjo rasti nebrangų sprendimą.

Projektuotojai nustatė, kad šiuos reikalavimus atitinka "ACE Stoßdämpfer GmbH" iš Langenfeldo: "Iš ankstesnio bendradarbiavimo žinojome, kad "ACE", be gaminio kokybės, dažnai lemiamas veiksnys yra aptarnavimas. Projekto eigoje tai pasitvirtino", - pasakoja Nuno Martinsas, EXPERT-TÜNKERS tarptautinis inžinerijos koordinatorius. Projektuojant paaiškėjo, kad abiejuose kelionės kelio galuose reikia atsižvelgti į skirtingus pagrindinius duomenis. Pavyzdžiui, kai didžiausias pavaros sukimo momentas yra apie 400 Nm, viename gale reikėjo sėkmingai sulėtinti 2 500 kg, kai greitis yra 2 m/s, ir 4 000 kg, kai greitis yra 1 m/s. Todėl projekto pradžioje abiejose galinėse padėtyse buvo sumontuotos ACE TC134-146-S tipo TUBUS saugos sklendės.

Sprendimas: nauji vienpusiai avarinio stabdymo amortizatoriai

Kaip praneša Nuno Martinsas, po šių komponentų pristatymo ACE ir ACE ir toliau palaikė ryšį: "ACE mus iš anksto informavo, kad netrukus rinkoje pasirodys nauja gaminių serija, kuri mūsų atveju žada dar įdomesnį kainos ir kokybės santykį." Kalbame apie ACE avarijos slopintuvus. Skirtingai nuo pirmiau minėtų TUBUS amortizatorių, šie ACE mašinų elementai nėra apverčiami, nes jie pagaminti iš specialių aliuminio arba plieno vamzdžių. Šie negrįžtami saugos amortizatoriai avarijos metu deformuojasi pagal iš anksto nustatytą formą ir apsaugo konstrukcijas, pavyzdžiui, gniuždymo zoną, tolygiai išsklaidydami 98 proc. energijos. Galima rinktis iš dešimties pagrindinių tipų, kurių išorinis skersmuo yra 87,5 mm (aliuminio versijos) arba 63 mm ir 38 mm (plieno versijos), todėl EXPERT-TÜNKERS greitai surado tinkamus komponentus septintosios ašies galinėms padėtims. Didžiausia jų eiga, priklausomai nuo tipo, yra nuo 45 mm iki 160 mm. Nedidelės paramos pajėgos nuo 13 000 N iki 70 000 N lemiamai prisideda prie konstrukcijų užtikrinimo galutinėse pozicijose.

Kitas lemiamas privalumas staklių, konvejerių sistemų arba, kaip šiuo atveju, robotų technologijų naudotojams - tai, viena vertus, galimas energijos suvartojimo diapazonas nuo 670 Nm/stūmimo iki 11 200 Nm/stūmimo. Kita vertus, po avarijos avarijos įvykį galima atkurti pagal vienpusio elemento deformaciją ir, geriausiu atveju, ateityje jo išvengti. Kadangi juos pakeisti galima greitai ir lengvai, ši paraiška rodo, kaip konkrečius klientų reikalavimus galima įgyvendinti iki galo, išplečiant "ACE Stoßdämpfer GmbH" gaminių asortimentą. "Bendradarbiaudami su ACE sukūrėme visais atžvilgiais tikrai tinkamą septintosios ašies galinės padėties saugos sprendimą", - teigiamai apibendrina EXPERT-TÜNKERS.

Daugiau naujienų

Skaitmeninimas ir taupaus valdymo metodas daugelyje įmonių laikomas sveikintinu lieknėjimo vaistu...

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tai...

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tod...

22.12.2023 01:05

Saugos amortizatoriai
Avarinės stotelės specialistai švenčia filmų ir televizijos premjeras
Kai kalbama apie pramoninio slopinimo technologiją, ACE yra vienas iš pirmųjų inžinierių ir projektuotojų visame pasaulyje. Nesvarbu, kokių klausimų šiomis dienomis turi ekspertai, ACE visada greitai į juos atsako internetu arba asmeniškai susisiekus su jais vietoje.

Neįgaliųjų vežimėlių dizainą dar galima tobulinti. Tai įrodo "Hoss Mobility", kuris buvo sukurtas...