Katalogas

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.01.2022 02:01

Varžtai su plokščia galvute ir tolerancijos kompensavimu

Sumažinkite įtempius ir pailginkite tarnavimo laiką

Įtempimas ilgainiui gali labai apkrauti mašinas ir įrangą. Kai svyruojanti temperatūra keičia komponento matmenis, atsiranda surinkimo netikslumų, reikia kompensuoti gamybos tolerancijas arba dėl dinaminių apkrovų keičiasi komponentų padėtis, varžtų su pakabinama galvute su tolerancijos kompensavimu naudojimas turi lemiamų privalumų.

Daugelyje programų komponentai judinami dviem lygiagrečiomis kreipiančiosiomis. Šiuo tikslu kreipiamieji bėgiai montuojami ant kronšteino, o kreipiamieji vežimėliai sujungiami plokštele. Judanti masė stabiliai ir be laisvumo tvirtinama prie abiejų kreipiančiųjų, todėl sistema yra statiškai perdėta. Veikiant įtempiams, jėgas turi absorbuoti kreipiančiosios, todėl padidėja pasipriešinimas poslinkiui ir sutrumpėja sudedamųjų dalių tarnavimo laikas. Siekiant išvengti sistemos statinio perteklinio apibrėžtumo, dažnai būtina integruoti padėties nustatymo ir padėties nustatymo neturinčių guolių išdėstymą. Tačiau naujoviški "norelem" plokščiosios galvutės varžtai su tolerancijos kompensavimu siūlo alternatyvų sprendimą.

Mažiau pastangų gaminant ir montuojant

Plokščiosios galvutės varžtas su tolerancijos kompensavimu yra dviejų komponentų sujungimo varžtas, leidžiantis pageidaujamą komponentų judėjimą vienas kito atžvilgiu (plaukiojantis guolis). Varžtą su plokščiąja galvute sudaro trys komponentai: Varžtas, slydimo guolis ir sandarinimo žiedas. Kai varžtas įsukamas į angą, slydimo guolis suspaudžia O-žiedą iš anksto nustatytu dydžiu. Tada slydimo guolis uždedamas ant varžto galvutės. Stūmimo eigą atitinkamai riboja montavimo matmenys. Taip užtikrinamas plaukiojančiųjų guolių išdėstymas, o montavimas praktiškai neatsilieka. Slankiojo guolio išdėstymas ribojamas nustatytu matmeniu. Gamybos metu tiksliai laikomasi komponentų tolerancijų ir nebereikia atlikti daug laiko reikalaujančių derinimo darbų.

Markgröningene įsikūrusi įmonė siūlo įvairių konstrukcijų plokščius varžtus su tolerancijų kompensavimu. Jie gali būti su išoriniu arba vidiniu sriegiu, o konstrukcija, kurią sudaro iš cinkuoto plieno pagamintas varžtas, O-žiedas ir slydimo guolis, visada išlieka ta pati.

Daugiau naujienų

Sunkvežimis, pilnas naujovių
Be klaidų atliekamų apdirbimo procesų sprendimas
Naujiena iš "norelem": linijinės ritininės kreipiančiosios

30.10.2023 01:05

Inžinerijos naujokas 2023 m
Įspūdingame "Motek" finale varžėsi trys kandidatai, laimėjusios komandos - powered by norelem

Stumdomos durys, stalčių ištraukiamieji stalčiai, bėgeliai ar slankiojantys šliaužikliai - "norel...

Išbandykite naujus ir patikrintus "norelem" produktus gyvai