Katalogas

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

"Eppendorf" švenčia ypatingos pipetės 60-ąjį gimtadienį

2021-ieji metai - svarbus etapas visiems laboratorijoje dirbantiems žmonėms. Prieš 60 metų "Eppendorf" pristatė pirmąją pasaulyje pramoniniu būdu pagamintą stūmoklinę pipetę, kuri visiems laikams pakeitė skysčių tvarkymą laboratorijoje. 1961 m. pristatytoje "Eppendorf" "Marburgo pipetėje" buvo tie patys pagrindiniai elementai, kuriuos ir šiandien galima rasti laboratorijose: spyruoklinis stūmoklis, kuris tiksliai sustoja ties nustatytu tūriu, ir nuimamas plastikinis pipetės antgalis.

Išradingas protas sprendžia problemą
Iki XX a. šeštojo dešimtmečio mokslininkai pipetavo burna; tai buvo metodas, kai vartotojas burna siurbdavo skysčius į plonus stiklinius vamzdelius. Šios burnos pipetės ne tik buvo nuolat valomos pavojingomis cheminėmis medžiagomis, pavyzdžiui, sieros rūgštimi, bet ir nepatvirtintais duomenimis, pipetavimas burna buvo susijęs su pavojingų medžiagų - įskaitant vidurių šiltinės kultūrą ir net plutonį - prarijimu. Nusivylęs dėl netinkamo pipetavimo per burną, vokiečių gydytojas Heinrichas Šnitgeris (Heinrich Schnitger) sukonstravo "prietaisą mažiems skysčio kiekiams greitai ir tiksliai pipetuoti" ir 1958 m. pateikė paraišką patentui gauti.

Eppendorf atpažino potencialą
Eppendorf buvo pirmoji, kuri pripažino Šnitgerio išradimo svarbą ir toliau jį tobulino. Šį darbą vainikavo "Marburgo pipetė" - pirmoji pasaulyje komercinė stūmoklinė pipetė, kurią "Eppendorf" pradėjo gaminti 1961 m. Kartu su pirmuoju Eppendorf Tube® , skirtu mikrolitrų tūriui ("Eppi®"), mikrolitrų centrifuga ir termomikseriu, "Marburgo pipetė" suformavo Eppendorf mikrolitrų sistemą; revoliucinį daugelio mokslo sričių instrumentų rinkinį, kuris šiandien yra standartas viso pasaulio mokslinių tyrimų laboratorijose.

Daug žadanti ateitis
Nuo tada, kai Eppendorf pristatė pirmąją komercinę stūmoklinę pipetę, praėjo neįtikėtinai daug - 60 metų; įrankis, kuris iš esmės pakeitė mokslą. Šis svarbus momentas reiškia, kad Eppendorf DNR yra kiekvienoje nuo to laiko pagamintoje stūmoklinėje pipetėje. Tačiau istorija čia nesibaigia. Eppendorf įsipareigojimas teikti geriausius skysčių tvarkymo sprendimus ir toliau lemia naujoviškus dizainus, kurie laboratorinį darbą daro vis efektyvesnį, saugesnį ir apskritai geresnį. Šiandien "Eppendorf" klientai gali rinktis iš plataus prietaisų, eksploatacinių medžiagų ir paslaugų asortimento, kad patenkintų savo skysčių tvarkymo poreikius ir dar labiau pagreitintų mokslinius tyrimus


Daugiau naujienų

Su "Mastercycler® X40" jūsų kasdienė laboratorinė veikla bus ne tik patikima ir efektyvi, bet...

"Takara Bio Inc" ("Takara Bio") ir "Eppendorf SE", dvi pirmaujančios gyvybės mokslų pramonės įmonės, džiaugiasi galėdamos pranešti apie bendradarbiavimą pagal strateginę bendros prekybos sutartį.
akcijos 2023 m. rugsėjo 01 d. - 2023 m. gruodžio 31 d
"Eppendorf" pripažįsta, kad plastikinės eksploatacinės medžiagos laboratorijoje vaidina svarbų vaidmenį. Tuo pat metu suprantame, kad šiuolaikinio mokslo reikalavimų ir rūpinimosi aplinka derinimas yra pagrindinis gyvybės mokslų laboratorijos valdymo iššūkis. Todėl laikomės principo "Sumažinti, pakartotinai naudoti, perdirbti" visur, kur tik įmanoma, ir vis dažniau naudojame biologines žaliavas.

Šiais metais Hamburge įsikūrusi gyvybės mokslų bendrovė "Eppendorf SE" jau 28-ąjį kartą skiria pr...

"Eppendorf Xplorer®" ir "Xplorer plus" vienkanalėms pipetėms "My Green Lab®" suteikė ACT&...