Katalogas

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

ACE pramoniniai amortizatoriai: Pritaikyti automatizavimui

Veiksmingas būdas greitai ir patikimai išsklaidyti griaunamąją energiją automatizuotuose procesuose - naudoti mažus ir pramoninius amortizatorius. Dėl tiesinių charakteristikų kreivių hidrauliniai komponentai yra pranašesni už kitus slopinimo sprendimus, kai reikia greitai, saugiai ir tiksliai sulėtinti judančias mases. Ypač didelio efektyvumo slopinimo elementų pramoninio naudojimo sėkmės raktas yra amortizatorių inžinierių praktinė patirtis, modeliavimo metodai ir dešimtmečius trukusi tolesnė plėtra sandarinimo ir skysčių technologijų srityse.

Pastaruoju metu automatizavimas sparčiai tobulėja dėl naujų elektroninių signalų surinkimo ir apdorojimo bei duomenų perdavimo technologijų. Be to, dėl galingesnių pavarų technologijų įmonės gali išplėsti mažų serijų, prototipų ir vienetinės gamybos automatizavimo lygį. Pavyzdžiui, daugelis įmonių naudoja automatizuotus procesus, kai kurie iš jų susiję su labai greitais judesiais ir labai didelėmis inercinėmis jėgomis. Tačiau kokia nauda iš geriausios pavaros ir jutiklių technologijos, jei judančių masių kinetinė energija yra per didelė, kad elektros komponentai ar pneumatika ją iš karto sulėtintų? O ką daryti, jei sistemoms ir mašinoms visiškai judant jas paralyžiuoja elektros energijos tiekimo sutrikimai arba programišių atakos? Šiais ir kitais atvejais konstruktoriai naudoja hidraulinius komponentus, pavyzdžiui, pramoninius amortizatorius. Pavyzdžiui, integruoti į sukamuosius stalus, jie leidžia pasiekti aukštą gamybos spartą dėl tikslaus lėtėjimo kiekvieno ciklo metu. Sukamosiose rankose ir portalinėse sistemose jie patikimai stabdo linijinius judesius ir padeda greitai transportuoti laikui svarbius komponentus iš vienos darbo vietos į kitą. ACE Stoßdämpfer GmbH beveik prieš 60 metų netoli Detroito (JAV) pagamino pirmuosius reguliuojamus pramoninius amortizatorius automobilių gamintojams. Šiandien ši įmonė, kurios pagrindinė būstinė yra Langenfelde, Vokietijoje, priklauso STABILUS grupei ir siūlo ne tik amortizatorius, bet ir tokius komponentus, kaip pramoninės dujinės spyruoklės, rotaciniai stabdžiai, prispaudimo elementai ir daugybę kitų sprendimų, įskaitant vibracijų slopinimo sprendimus. Mažieji ir pramoniniai amortizatoriai išliko pagrindine verslo sritimi. Taip pat ir todėl, kad unikalią praktinę patirtį nuolat plėtė JAV ir Europoje dirbantys kūrimo inžinieriai.

MAGNUM serija: MAGNUM serija:kaip kataloginis amortizatorius tampa unikaliu, konkrečiam klientui pritaikytu gaminiu

Puikus to pavyzdys - MAGNUM serija, kuri buvo nuolat tobulinama pastaruosius 20 metų. Ją sudaro šešios vidutinio dydžio reguliuojamų ir savaime reguliuojamų pramoninių amortizatorių šeimos, kuriose iš viso yra 17 skirtingų pagrindinių tipų. Kiekviena gaminių šeima atitinka skirtingus reikalavimus. Pavyzdžiui, yra specialių pramoninių amortizatorių, pasižyminčių ypač dideliu energijos sugėrimu, kompaktiška konstrukcija ir bepakopiu reguliavimu, taip pat modelių, skirtų itin aukštų ir žemų temperatūrų diapazonams.

Iš sandėlio taip pat galima įsigyti nerūdijančio plieno versijų, pritaikytų specialiems higienos reikalavimams maisto pramonėje arba medicinos technologijose. Šiems komponentams, kurie tarp naudotojų laikomi amortizatorių etalonine klase, būdingas vienas bendras bruožas: jie lėtėja tolygiai ir nuolat per visą eigą. Dėl to maksimaliai apsaugoma visa konstrukcija ir greičiau juda mašinos bei sistemos. Papildomas švelnaus hidraulinių amortizatorių lėtėjimo privalumas - gerokai tylesnis veikimas.

Šių privalumų raktas - unikali amortizavimo technologija, iš kurių pirmoji yra slėgio įvorė. Ji užtikrina, kad smūgiuojanti masė išjudintų joje naudojamą alyvą ir galiausiai kinetinę energiją paverstų šilumine esant beveik pastoviam hidrauliniam slėgiui. Rinka reikalauja, kad tai būtų atliekama vis sparčiau, nes tikimasi, kad konstrukcijos taps veiksmingesnės ir greitesnės. Kad tai būtų įmanoma standartinių MC33-MC64 gaminių šeimoje su atitinkamais sriegių dydžiais nuo M33x1,5 iki M64x2, ACE inžinieriai, be kita ko, modifikuoja droselinės sklendės angas taip, kad naudojama alyva per trumpiausią laiką patektų už stūmoklio ir į kompensacinį rezervuarą. Be tokių alyvos grįžimo atgal ir kiaurymių optimizavimo, eigos sutrumpinimas taip pat atlieka lemiamą vaidmenį didinant ciklo dažnį. Pavyzdžiui, pakeitimai leidžia Langenfelde įsikūrusiai įmonei dar labiau padidinti ir taip geras atskirų modelių energijos sugėrimo per taktą vertes nuo 170 Nm iki 6 780 Nm ir smūgio greičius nuo 0,02 iki 5 m/s per sekundę. Konkrečiai pagal užsakovo pageidavimus buvo įgyvendintos programos, kuriose smūgio greitis siekė 30 m/s, o energijos sugėrimas padidėjo iki 250 proc. Dėl ACE praktinės patirties ir specifinės aukštos kokybės mašinų elementų konstrukcijos šį padidėjimą galima pasiekti ne tik su MAGNUM amortizatoriais, bet ir su mažaisiais bei apsauginiais ACE amortizatoriais. Tokie našumo šuoliai kiekvienu atveju įgyvendinami atsižvelgiant į konkretaus kliento poreikius ir glaudžiai bendradarbiaujant su atitinkamais taikymo partneriais.

Modulinė sistema, apimanti unikalius modeliavimo metodus

Siekdama optimaliai patenkinti individualius reikalavimus, ACE remiasi ne tik savo inžinierių dešimtmečius kaupta patirtimi ir žiniomis, bet ir modeliavimo programine įranga. Tai leidžia Reino krašto mokslinių tyrimų ir plėtros komandai modeliuoti ir keisti daugybę parametrų. Be individualaus pasiūlymo, klientams pateikiamos įvairios vertės ir grafikai, pavyzdžiui, lėtėjimo kreivės, laiko ir poslinkio arba atraminės jėgos ir poslinkio kreivės. Be amortizatorių savybių ir jų lėtėjimo elgsenos, į modeliavimą įtraukiami ir kiti svarbūs konstrukcijos komponentai. Pirmiausia tai yra naudojamos pavaros, kurios generuoja energiją, kuri turi būti išsklaidyta tolesnėje eigoje. Antra, išsamiai nagrinėjamos eksploatavimo sąlygos. Todėl ACE siūlo įvairias alyvas ir sandariklius, kurie gali būti skirti naudoti ekstremaliomis sąlygomis už standartinio temperatūrų diapazono nuo -12 °C iki 66 °C ribų ir gali būti pritaikyti 150 °C viršutinėje ir -50 °C apatinėje temperatūroje. Maisto pramonei taip pat gali būti siūlomi ir iš anksto imituojami su švariomis patalpomis suderinami variantai su maistine alyva ir NSFH1 patvirtinimu. Nuo korozijos apsaugotus variantus iš nerūdijančiojo plieno galima naudoti ypač agresyviose aplinkose arba tose srityse, kur svarbi ir vizualinė išvaizda. Galimybių spektrą papildo specialūs priedai. Pavyzdžiui,

varžtų išankstinės apkrovos leidžia smūgiuoti iki 25 laipsnių kampu be neigiamo poveikio sandarinimo technologijai ir amortizatorių tarnavimo laikui. Be to, tai galima tiksliai apskaičiuoti iš anksto ir taip numatyti priemonės sėkmę. Tas pats pasakytina ir apie PU galvučių naudojimą papildomai apsaugai nuo triukšmo.

Dėl šios unikalios modulinės sistemos kartu su inžinerinėmis žiniomis ir modeliavimo programine įranga ACE gali užtikrinti didžiausią įmanomą automatizavimo individualumo laipsnį kiekviename projekte ir klientų pageidavimu aukštos kokybės standartinius pramoninius amortizatorius paverčia individualiems poreikiams pritaikytais sprendimais.

Daugiau naujienų

Bandydami neįgaliųjų vežimėlius gamintojai dėl suprantamų priežasčių elgiasi saugiai. Tod...

22.12.2023 01:05

Saugos amortizatoriai
Avarinės stotelės specialistai švenčia filmų ir televizijos premjeras
Kai kalbama apie pramoninio slopinimo technologiją, ACE yra vienas iš pirmųjų inžinierių ir projektuotojų visame pasaulyje. Nesvarbu, kokių klausimų šiomis dienomis turi ekspertai, ACE visada greitai į juos atsako internetu arba asmeniškai susisiekus su jais vietoje.

Neįgaliųjų vežimėlių dizainą dar galima tobulinti. Tai įrodo "Hoss Mobility", kuris buvo sukurtas...

Palengvinimas tvarkant ir pertvarkant: universalus atsuktuvas su ACE dujine traukos spyruokle ir struktūriniais amortizatoriais
"Metallatelier GmbH" universaliame atsuktuve